Εκτός απο την Ηλεία της μιζέριας, της μικροπολιτικής, του ρουσφετιού, του …παραγοντισμού, των μεγάλων λόγων και των …μικρών έργων, των άλυτων επι δεκαετίες βασικών προβλημάτων όπως των σκουπιδιών, υπάρχει και η Ηλεία της δημιουργίας, της εργατικότητας, της σοβαρής καινοτόμου επιχειρηματικότητας, των έργων προόδου.

ΗΛΕΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ  — Στόχος μας, με τό άρθρο αυτό, είναι να παραδειγματίσουμε τους νέους και να προβάλλουμε τους αφανείς ήρωες αυτού του τόπου. Τους ανθρώπους που μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς φανφάρες, δημιουργούν, πρωτοπορούν, καινοτομούν, επιχειρούν.

  — Έρχεται η πρώτη Ηλειακή μπύρα από την “Ηλειακή Ζυθοποιϊα” ΑΕ.

  — Η πρώτη μπύρα που θα παράγεται στον Νομό μας.

  — Μιά νέα σημαντική προσπάθεια απο το ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΤΖΙΚΗ.

  — Μια νέα επιχειρηματική δράση του Σάκη Μπριτζίκη, της γυναίκας του Διονυσίας και του ομογενή απο τον Καναδά Ανδρέα Παπαδάκου.
Έδρα της εταιρείας “Ηλειακή Ζυθοποιία” ΑΕ θα είναι το Λαντζόι Ηλείας.
Θα παράγεται μπύρα φρέσκια, σε πρώτη φάση, σε δύο τύπους. Σε φιάλη και σε μικρές δεξαμενές (βαρελάκια).
Η αρχικά παραγόμενη ποσότητα θα είναι 400.000 λίτρα.

Η όλη επιχειρηματική κίνηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

  — Έχουν κατασκευαστεί τα καζάνια βρασμού και λειτουργεί ήδη Πειραματικό Εργαστήριο 30 λίτρων για δοκιμές.
Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα έχει διαμορφωθεί πλήρως ο χώρος και θα έχουν τοποθετηθεί τα μηχανήματα.
Υπάρχει τεχνογνωσία. Για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα η εταιρεία συνεργάζεται με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με Ιταλό ζυθοποιό με πολύ μεγάλη εμπειρία.

  — Αρχικά οι Πρώτες ύλες θα έρχονται από Ιταλία και Γερμανία, αλλά μελλοντικά στόχος είναι να ένα μεγάλο μέρος τους να παράγονται εδώ στην Ηλεία, δίνοντας δουλειά σε νέους.
Στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να παραχθεί και βιολογική μπύρα με πιθανή ονομασία “Το Λαντζόι”.

  — Κάπως έτσι, ήσυχα και απλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και  προβολές τύπου “κατόπιν ενεργειών”, φιλοπρόοδοι επιχειρηματίες, αφανείς ήρωες τούτου του τόπου δημιουργούν την δική τους ιστορία. Συνεχίζουν την μεγάλη ιστορία του Καραβασίλη, του Σορβατζώτη, του Ξυστρή, του Μπερτζελέτου και τόσων άλλων Ηλείων επιχειρηματιών.
Παραδειγματίζουν με την ταπεινότητά τους, μακριά απο τα φλας της δημοσιότητας, με την εργατικότητά τους και την πρόοδό τους, τους νέους τούτου του τόπου ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν σε “προθαλάμους συνειδήσεων” βουλευτικών γραφείων ζητώντας μιά θέση εργασίας, αλλά να δουν το μελλον τους στον δρόμο της δημιουργίας γιατί τελικά η χαρά της ζωής βρίσκεται στην δημιουργία.

Γιάννης Αγγελίδης
Οικονομολόγος – μελετητής
Αναρτήθηκε από ΗΛΕΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάντηση