ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ -ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΕΣ  — Θα ενημερώσει με ότι γνωρίζει, σχετικά με παρανομίες και τυχόν υπερτιμολογήσεις έργων της νέας αδελφότητας των 6 μοναχών του ….€.

  — ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ  —  ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ, 5/2/14 (ν.ημ.)  —  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   — Οι 118 μοναχοί και ο ηγούμενος της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος θέτουν εαυτών στην διάθεση της έρευνας του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, κ. Αργύρη Δημόπουλο.
  — Πρέπει να δοθεί φως σε υποθέσεις που έχουν “μυρωδιά” οικονομικού σκανδάλου από την νέα αδελφότητα των 6-8 μοναχών του €. Εκτός της υπόθεσης, των εγκρίσεων της ΚΕΔΑΚ για υπερβολικά ακριβά έργα, χωρίς αυτοψία. Υπάρχουν και άλλες άγνωστες υποθέσεις ίσης σημασίας.
  — Επιπλέον των Ευρωπαΐκων κονδυλίων που ενώ ουδέποτε λόγω πεποιθήσεων άγγιξε η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου των 118 μοναχών ήρθε φυτευτά ξαφνικά η νέα αδελφότητα των μόνο 6 μοναχών “φιλότιμα” να καρπωθεί. Με χαρά θα θέλαμε οι μόνο 6 μοναχοί να μας πουν πως αξιοποίησαν όλα αυτά τα εκατομμύρια €.
  — Επίσης να γίνει γνωστό αυτοί οι 6 μοναχοί εδώ και 15 χρόνια λαμβάνουν κρατική ετήσια επιχορήγηση περίπου 32 εκατ. δραχμές και εισπράττουν από το 2005 ενοίκια 1700€ τον μήνα. Να σας θυμίσουμε ότι με τα τελευταία εμείς συντηρούσαμε άνω των 100 μοναχών, τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις και κειμήλια. Οι μόνο 6 μοναχοί πως τα αξιοποιούν; Μια ερώτηση που θα θέλαμε από την εισαγγελική έρευνα να απαντηθεί.
  — Κύριε εισαγγελέα, είμαστε στην διάθεση σας και όχι κρυφά, φανερά.
  — Το απόστημα των οικονομικών σκανδάλων στο Άγιο Όρος πρέπει να αρχίσει να σπάει, μόνο οι παραιτήσεις δεν είναι αρκετές. Διότι το χρήμα είναι η πηγή όλων των κακών στο Άγιο Όρος.
Μετά τιμής,
Γραφείο Τύπου Ιστορικής 

Απάντηση