ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ

8 Φεβρουαρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ  — Αυτό είναι το κρεβάτι του Προκρούστη πάνω στο οποίο δολοφονεί το έθνος μας το success του Σα(χλα)μαρά…

  — Δείτε ενδεικτικά την “κοινωφέλεια” των αλυσοδεμένων στο σύγχρονο δουλεμπόριο… Το βάφτισαν “προγράμματα κοινωφελούς εργασίας”. Η ευρηματικότητα άλλωστε δεν έλειπε ποτέ από τη φαρέτρα της νεοταξίτικης τσογλαναρίας που διαφεντεύει τις τύχες μας.

— Πρόκειται ωστόσο για προγράμματα νεοταξίτικης κοπής, που πίσω από τις μεγαλοστομίες των μασκαράδων, αυτό που κρύβεται είναι ένα συνολικά πακέτο εκτεταμένης αντικοινωνικής εθνοκτονίας, και οι πρωταγωνιστές που προσυπέγραψαν τις αποφάσεις που το αφορούν, είναι καταγεγραμμένοι στο βιβλίο των Εφιαλτών του Έθνους.

  — Δείτε ενδεικτικά την “κοινωφέλεια” των αλυσοδεμένων στο σύγχρονο δουλεμπόριο…

  • Αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο ως αναλώσιμο εξάρτημαμε διάρκεια ζωής πέντε μηνών για να ξεγελάσουν δήθεν το τέρας της ανεργίας.
  • Όσο και αν φαίνεται μακρινό, πρέπει να σε γυρίσουμε πίσω δεκαετίες, στη δεκαετία του ’90, που με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο οι κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου χάραζαν το χαρακτήρα των σημερινών εργασιακών σχέσεων. Στη Λευκή Βίβλο η θέση 8.8 αναφέρεται στην αναγκαιότητα: «θέσπισης μέτρων παροχής κινήτρων για την κάλυψη των νέων ευκαιριών για απασχόληση από εγγεγραμμένους ανέργους, μέσω π.χ. συστημάτων κυκλικής εναλλαγής σε θέσεις απασχόλησης».
  • Θυμίζουμε ότι πέρυσι τα 5μηνα πληρωνόντουσανμε μισθό 625 ευρώ, φέτος με 490 και 427 για τους νέους έως 25 χρονών. Πέρυσι μπορούσες να επιλεγείς κι ας δούλευε άλλο μέλος της οικογένειάς σου. Φέτος απαιτείται να είναι όλη η οικογένεια άνεργη!!
  • Φέτος με “προφορικές εντολές” θέλουν να κόβουν ασθένειες, άδειες κλπ. Χαρακτηρίζουν αυθαίρετα παροχές αυτά τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα.

Σε πέντε μήνες θα ακολουθήσει νέα σειρά εργαζομένων πεντάμηνης διάρκειας και το γρανάζι της εκμετάλλευσης θα συνεχίσει να γυρνά.
Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζονται για τα παιδιά μας…
Αυτό είναι το κρεβάτι του Προκρούστη πάνω στο οποίο δολοφονεί το έθνος μας το success του Σα(χλα)μαρά.
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση