ΑΙΜΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  — Μαρτυρίες-φωτιά για το δυστύχημα

  — Ρεπορτάζ: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

  — Ανάστατος είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς θρηνεί για ένα ακόμα τραγικό περιστατικό, με νεκρό έναν αθλητή ηλικίας 19 ετών. Πρόκειται για τον Νίκο Μπερδέ από τη Βάρδα Πύργου, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε προπόνηση Dragster με την ειδικά διαμορφωμένη μοτοσυκλέτα του. Την ίδια ώρα, ένας δεύτερος αθλητής, ο Μανώλης Ξαγοράρης από τη Σαντορίνη, νοσηλεύεται διασωληνωμένος και βαριά τραυματισμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ.

  — Το δυστύχημα συνέβη στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, που και στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει αντίστοιχες εκδηλώσεις, τόσο με αυτοκίνητα όσο και με μοτοσυκλέτες. Να σημειώσουμε πως η κατηγορία των αυτοκινήτων είχε την έγκριση της ομοσπονδίας, όχι όμως οι μοτοσυκλέτες, καθώς οι αναβάτες φέρονται να έτρεχαν στο πλαίσιο προπόνησης ενόψει του πρωταθλήματος.

   — Εκεί, στον τόπο της τραγωδίας, βρέθηκε η κάμερα του zougla.gr. Οι αστυνομικοί της Tροχαίας Ελληνικού, που ανέλαβαν την υπόθεση, έχουν τοποθετήσει ταινίες και κώνους, και προσπαθούν μέσα από μαρτυρίες να καταλήξουν στα αίτια του δυστυχήματος. Οι μοτοσυκλέτες των δύο νεαρών, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών, φυλάσσονται σε ειδικό χώρο της Τροχαίας και δεν επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να καταγράψουν εικόνες μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Ο χώρος προετοιμασίας των αναβατών
Ο χώρος προετοιμασίας των αναβατών

Η μοιραία πίστα
Η μοιραία πίστα

Εμφανή τα σημάδια από τα λάστιχα στην πίστα
Εμφανή τα σημάδια από τα λάστιχα στην πίστα
Η μοιραία πίστα

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον χώρο μέχρι να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη
Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον χώρο μέχρι να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη
Το σημείο του τραγικού δυστυχήματος

Μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr, ο διοργανωτής Μανώλης Διακάκης τόνισε πως η διοργάνωση αυτή ήταν ευκαιρία για μερίδα μοτοσικλετιστών να κάνουν προπόνηση, ο καθένας για τους δικούς του λόγους: «Δίνουμε την ευκαιρία στα “Drag Day” που κάνουμε για τα αυτοκίνητα, για να έχουν τη δυνατότητα όλοι αυτοί που τρέχουν στους αγώνες αλλά και κάποιοι άλλοι που μπορεί να τρέχουν στους δρόμους για κάποιες κόντρες, που είναι κάτι πιο επικίνδυνο, να προπονηθούν μέσα σε έναν χώρο που είναι φτιαγμένος, ασφαλής, και ξέρουν ότι δεν θα τους πεταχτεί κανένα αυτοκίνητο ή αν φύγουν κάπου θα έχουν εμπόδια σωστά να τους σταματήσουν και όχι κανένα δέντρο ή καμία μπαριέρα».

Ο κ. Διακάκης αναφέρθηκε φυσικά και στο δυστύχημα, που συνέβη αφού ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι οδηγοί των αυτοκινήτων αλλά και 80 περίπου μοτοσυκλετιστές: «Ήταν η κακιά στιγμή, το τάιμινγκ ήταν δέκατα του δευτερολέπτου, τον εμβόλισε…» είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για την εικόνα σοκ που αντίκρισε όταν πήγε στο σημείο της σύγκρουσης: «Ήταν δύο αναβάτες πεσμένοι κάτω, με τις μοτοσυκλέτες σε κακή κατάσταση. Δυστυχώς, η κατάσταση και ιδίως με δύο νεαρά άτομα ήταν σοκαριστική…».

Ακούστε την αποκλειστική συνέντευξη του διοργανωτή Μανώλη Διακάκη  και τα υπόλοιπα στο zougla.gr

Απάντηση