Όχι θα κάτσει να σκάσει, ο… φευγάτος Κωστάκης Καραμανλής…

10 Φεβρουαρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ -ΑΝΑΧΩΡΗΤΗΣ  — Σταθερή προσήλωση στη γραμμή του (πολιτικού και εκδρομικού) αναχωρητισμού που χάραξε μετά την παράδοση της πρωθυπουργίας του επιδεικνύει ο Κώστας Καραμανλής.

  — Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν παρέδωσε στο διάδοχό του Γ. Παπανδρέου τα ηνία της χώρας και την απασφαλισμένη βόμβα της οικονομικής κρίσης, παραμένει βυθισμένος στη σιωπή του, την οποία δεν σπάει ακόμα και όταν άλλοι μιλούν για λογαριασμό του, χωρίς, πάντως αυτό να του στερεί τη διάθεση να απολαμβάνει μικρές ή μεγαλύτερες οικογενειακές αποδράσεις ανά την ελληνική επικράτεια.

  — Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», παρότι διατηρεί την έδρα του στη Βουλή, ο μακροβιότερος, όπως θυμίζουν οι φίλοι του, αρχηγός της ΝΔ επιμένει στην απόλυτη πολιτική αφωνία που επέλεξε. Περιορίζεται να ασκεί τυπικά τα βουλευτικά του καθήκοντα, αφού έχει συμμετάσχει σε όλες τις ψηφοφορίες, χωρίς να διαφοροποιηθεί ούτε μία φορά από την επίσημη θέση του κόμματός του, αλλά αποφεύγει να μιλήσει ο ίδιος για τα κυβερνητικά του πεπραγμένα, ακόμη και όταν προκαλείται από την κριτική που του ασκείται για την κατάσταση στην οποία παρέδωσε τη χώρα ή τις επιλογές του σε πρόσωπα που τον πλαισίωσαν τα πεντέμισι χρόνια της πρωθυπουργικής του θητείας.

  — Η πρόσφατη επίκληση του ονόματός του από τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελο Φιλιππίδη, πρόεδρο του τραπεζικού ιδρύματος επί των ημερών της κυβέρνησής του, θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή αφορμή για να μιλήσει, καθώς Φιλιππίδης ισχυρίστηκε ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης ότι το αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα είναι μέρος πλεκτάνης που έχει στηθεί εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού, του οποίου, όπως είπε, υπήρξε συνεργάτης.

  — Τότε, ο Καραμανλής περιορίστηκε να εκδηλώσει τη δυσφορία του μέσω συνεργατών του, οι οποίοι ανέλαβαν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, μπορεί τα πολιτικά του πλάνα να αποτελούν γρίφο, οι εκδρομές του όμως τροφοδοτούν συχνά πυκνά τη μιντιακή πραγματικότητα.

  — Συνεχίζει ακάθεκτος την περιήγησή του στα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας, στα παραδοσιακά χωριά και τα χιονοδρομικά κέντρα και γενικά σε όποιο μέρος συνδυάζει όμορφα τοπία και καλό φαγητό. Αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι όποιος διαθέτει πολύ ελεύθερο χρόνο και γερή τσέπη μπορεί πολύ εύκολα να «ζήσει το μύθο του στην Ελλάδα».

  — Η τελευταία του εξόρμηση έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις ανατολικές πλαγιές του Σμόλικα, σε υψόμετρο 1.450 μέτρων, σε ένα από τα ορεινά χωριά της Ελλάδας, τη Σαμαρίνα.

Η επίσκεψη της οικογένειας Καραμανλή στο παραδοσιακό χωριό είχε έναν συγκεκριμένο σκοπό: Την ξεκούραση. Δύο νύχτες και τρεις ημέρες μακριά από… τα άγχη της πολιτικής.

ΠΗΓΗ: Το Καρφί

  === ΣΗΜ. 1 Από την Σαμαρίνα κατάγεται η σύζυγος του Κ. Καραμανλή, η αγαπημένη του Νατάσα, είναι σαν να λέμε ….ο Κώστας πήγε στο γυναικοχώρι ….όπου “γεννάει κι’ ο κόκορας”.

“Τη Νατάσα γνώρισε στον Κώστα πριν από αρκετά χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο φίλος του πρωθυπουργού ….υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Φώλιας. Ο κ. Φώλιας, επιχειρηματίας και ιδρυτής της αλυσίδας Goody’s, κατάγεται και αυτός από τη Σαμαρίνα και έχει μακρινή συγγένεια με τη Νατάσα.”

  === ΣΗΜ. 2  Όποιος παει στην Σαμαρίνα, έχει φοβερές επιλογές για να “ντερλικώσει” ….ανάμεσα στο κοντοσούφλι και το αρνί σούβλας, το κοκορέτσι και το σπληνάντερο, το σπιτικό φαγητό και το κυνήγι, τις γαλοτόπιτες και τις χορτόπιτες με τα βουνίσια χόρτα ….και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας! Σπεύσατε!

….ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΌΤΑΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΌ ΆΣΜΑ!

http://www.youtube.com/watch?v=vAwk84D0bV8

Εσείς μωρέ παιδιά κλεφτόπουλα
παιδιά της Σαμαρίνας
μωρέ παιδιά καημένα
παιδιά της Σαμαρίνας
κι ας είστε λερωμένα.[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

Απάντηση