ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ  — Τζορτζ Κλούνεϊ: Ούτε υπέρ, ούτε κατά της επιστροφής των Μαρμάρων.

  — Όταν η τρίχα γίνεται τριχιά. Όπως στην περίπτωση του Τζορτζ Κλούνεϊ. Που δεν είπε (το τονίζω αυτό) ότι «πρέπει οι βρετανικές αρχές να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Ελγίνεια μάρμαρα του Παρθενώνα». Μάλιστα αμφιβάλλω αν ο ίδιος έχει ακούσει το όνομα του λόρδου Έλγιν και ακόμα αν γνωρίζει ότι αυτός ο ξακουστός βρετανός αριστοκράτης είχε επιδοθεί σε πλιάτσικο σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των «ξυπόλητων» εκείνη την εποχή Ελλήνων

Η στιχομυθία ανάμεσα στην τρισχαριτωμένη νεαρή Ελληνίδα και τον George με τις ασημένιες ανταύγειες του, που όλα τα τριανταφεύγα θηλυκά όρμησαν να τον ξεπουπουλιάσουν εδώ στο Βερολίνο, έχει ως εξής (αναφέρω την ουσία και όχι με την ακρίβεια, λέξη προς λέξη όπως διατυπώθηκαν στην press conference του περασμένου Σαββάτου)

  — Να σας κάνω μια πρόταση;
O George στην αρχή και από κεκτημένη ταχύτητα, επειδή όλες πλαγίως ή ευθέως του έκαναν διάφορες προτάσεις, χαμογέλασε. Με αυτάρεσκη γοητεία και δήθεν αμηχανία. Όμως το κορίτσι (η Ελληνίδα ντε) διευκρίνισε:
  — Δεν εννοώ πρόταση γάμου. Εννοώ ότι αφού ενδιαφέρεστε για την πολιτιστική κληρονομιά όλων των λαών γιατί δεν κάνετε κάτι να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα;

  === Ο George πρόθυμος πάντα σε κάθε περίπτωση που αφορά στις «ελευθερίες» και τα «διαιώματα», έτσι γενικά, είπε: «Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!!!» 

Από εκεί και πέρα και αφού το περιστατικό εξαφανίστηκε από την πλημμυρίδα των χιλιάδων θαυμαστριών που πολιορκούσαν νυχθημερόν το λουσάτο ξενοδοχείο Soho-εντός του οποίου φιλοξενήθηκαν τα φιλαράκια Τζορτζ Κλούνεϊ και Ματ Ντέιμον, ο τελευταίος παρέα με τη σύζυγό του Λουτσιάνα Μπαρόζο-μια βρετανική εφημερίδα μπουμπούνισε το θέμα. Σα να λέει «αδέλφια ο Κλούνεϊ θα μας αρπάξει τα Ελγίνεια και θα τα κουβαλήσει στην Αθήνα». Έτσι το θέμα πήρε ανεξέλεγκτες προεκτάσεις και την σκυτάλη άρπαξε ο Independent. Για να καταλάβετε περί ποιας «έγκυρης» και «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας ομιλούμε!… …. …. ….

Αναρτήθηκε από sport-fm.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έχει ήδη στείλει από χθες, ευχαριστήρια επιστολή στον Τζορτζ Κλούνεϊ!!!!!

Απάντηση