Η Τουρκία βλέπει την Αλβανία ως μεγάλο σύμμαχό της….

15 Φεβρουαρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Διήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα, πραγματοποιεί η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μιμή Κοδέλι, μετά από πρόσκληση του τούρκου ομολόγου της Ισμέτ Γιλμάζ.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΑΛΒΑΝΙΑΣ  — Στη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας η Αλβανίδα υπουργός υπογράμμισε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκε η εξεύρεση πιθανών τρόπων ώστε να ωθηθούν περαιτέρω.

  — Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Τουρκία βλέπει την Αλβανία ως βασικό εταίρο και μεγάλο σύμμαχό της. Σε αυτό το πλαίσιο για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης, ο Ισμέτ Γιλμάζ διαβεβαίωσε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία για το καθεστώς της υποψήφιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. (;!)

  — Οι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι συζήτησαν για την άμυνα με συγκεκριμένα για την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

  — Τονίστηκε ότι στην Τουρκία έχουν τελειώσει τη στρατιωτική σχολή 2.500  Αλβανοί σπουδαστές  από το 1992 και μετά, ενώ σήμερα 86 Αλβανοί φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας.

  — Ο Μιμή Κοδέλι συναντήθηκε επίσης με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, Νεσντέτ Όζελ.

  — Η Αλβανίδα υπουργός, νωρίτερα, είχα καταθέσει στεφάνι το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπως ανακοίνωσε το αλβανικό υπουργείο Άμυνας.

Αναρτήθηκε από ΑΥΤΟΝΟΜΗ

Απάντηση