ΜΑΘΗ -ΠΑΙΧΝΙΔΙ  — “Neknomination” ονομάζεται ο νέος εφιάλτης που διαδίδεται ραγδαία μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι, που στηρίζεται στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με μια άλλη παράτολμη δραστηριότητα.

  — Συγκεκριμένα, οι νέοι καλούνται αφού καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ να προχωρήσουν στην επίτευξη ενός παράτολμου εγχειρήματος, όπως για παράδειγμα να πηδήξουν από μία γέφυρα στα παγωμένα νερά ενός ποταμού.

  — Για να αποδείξουν το πόσο «θαρραλέοι» είναι, βιντεοσκοπούν τον εαυτό τους να καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ αρχικά, και στη συνέχεια σε κατάσταση βαθιάς μέθης, βιντεοσκοπούν και το επικίνδυνο εγχείρημά τους. Ακολούθως ανεβάζουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο και δίνουν το χρίσμα (nominate) σε κάποιον άλλο νέο για να τους μιμηθεί.

  — Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξή του νέου αυτού «παιχνιδιού», καθώς εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα μέσω των social media και έχουν αναφερθεί θάνατοι νέων σε Ιρλανδία και Βρετανία.

   — Η Στέλλα Χρηστίδη, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του “Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου 18 ΑΝΩ”, δήλωσε σχετικά πως:«Με ιδιαίτερη προσοχή το Τμήμα μας παρακολουθεί το νέο τρόπο διασκέδασης των νέων, το λεγόμενο neknomination το οποίο μεταδίδεται και διαφημίζεται με μεγάλη ταχύτητα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

  — Στο τμήμα μας μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί περιστατικό ανάλογο του neknomination, αλλά έχουμε περιπτώσεις όπου ακραίες συμπεριφορές έχουν βιντεοσκοπηθεί και έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την αυτοπροβολή, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η ανάρτηση γίνεται εν αγνοία του ενδιαφερόμενου με σκοπό τον εκφοβισμό του».

Αναρτήθηκε από ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ

Απάντηση