Ο πλούτος και η γεωστρατηγική θέση της πολύπαθης Ουκρανίας.

19 Φεβρουαρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΕΞΕΓΕΡΣΗ   — Δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση, ότι Ρώσοι, Λευκορώσοι και Ουκρανοί, (αν όχι ένας λαός) είναι σίγουρα αδελφοί εξ ΑΙΜΑΤΟΣ λαοί. Ξένες παρεμβάσεις οικονομικών συμφερόντων, καταφέρνουν να διαιρούν αυτούς τους αδελφούς λαούς και να προκαλούν μεταξύ τους, αλλά και στο εσωτερικό τους, μίση και πλαστές εθνοτικές διαφορές.

   — Μιας και ο λόγος για τη πολύπαθη μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης Ουκρανίας, αξίζει να σημειώσουμε και να χώσουμε στο μάτι του διεθνούς γκαγκστερισμού, ότι τον 9ο αιώνα ιδρύθηκε στην επικράτεια της σημερινής Ουκρανίας, το Κράτος των Ρως του Κιέβου!!! Έκτοτε, μπορεί να πέρασε σε Πωλονολιθουανική επικυριαρχία, μπορεί μεσαιωνικές αυτοκρατορίες της Ευρώπης να απόσπαζαν περιστασιακά πλούσια εδάφη της, όμως ποτέ δεν υπήρξαν ουσιαστικές εθνοτικές μεταβολές του πληθυσμού της. Παρέμειναν και παραμένουν, ένας άμεσα συγγενικός προς τους Ρώσους λαός.

   — Μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων, και η Ουκρανία υπήρξε συνιδρυτής της Σοβιετικής Ένωσης. Σε όλη τη διάρκεια του Σοβιετικού καθεστώτος, η Ουκρανία -από κάθε άποψη- ήταν η πλουσιότερη χώρα του σοβιετικού συνασπισμού. Μετά τη κατάρρευση του διεφθαρμένου σοβιετικού καθεστώτος, ναι μεν η Ουκρανία απόκτησε την “εθνική” της ανεξαρτησία το 1990 (αναγνωρίσθηκε από το 1991), αλλά από τότε έχει μια πολυτάραχη πολιτική ζωή, όπου δύο κυρίαρχες μαφιόζικες παρατάξεις, δημιουργούν αδιάκοπα συνθήκες εμφυλίου πολέμου, στη προσπάθειά τους, να θέσουν υπό έλεγχο, τον τεράστιο πλούτο της χώρας.

   — Εξ αυτών, η μία μαφιόζικη με πολιτικό μανδύα οργάνωση, προσβλέπει στη συνδρομή της Ρωσίας, η δε άλλη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους Αμερικάνους. Πέραν από τον τεράστιο πλούτο της, η γεωστρατηγική θέση της Ουκρανία είναι τέτοια, που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους τους άπληστους ισχυρούς της εποχής μας.

  — Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
1.– ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ της Ουκρανίας, είναι σχεδόν κατά 60% πεδινό και καλλιεργήσιμο, που τη καθιστά αυτάρκη και εξαγωγέα γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
2.– ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ της Ουκρανίας, κρύβει επίσης τεράστιο ορυκτό πλούτο. Διαθέτει φυσικό αέριο και πετρέλαιο, σιδηρομετάλλευμα, άνθρακες, μαγγάνιο, ορυκτό άλας, γραφίτη, τιτάνιο, νικέλιο, θείο, υδράργυρο και μαγνήσιο.
3.– ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Μέχρι τη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ουκρανία ήταν η πλέον ανεπτυγμένη βιομηχανικά χώρα του Ανατολικού μπλοκ. Ακόμα και σήμερα (παρά τα όποια προβλήματα) παράγει μηχανήματα και προϊόντα σιδήρου, μέταλλα, εξοπλισμό μεταφορικών μέσων, χημικά προϊόντα ενώ κυριαρχούν και οι βιομηχανίες μεταποίησης τροφίμων (και ιδιαίτερα παραγωγής ζάχαρης).

  — ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Νομίζω ότι αυτή η περίληψη, είναι αρκετή, για να κατανοήσουμε τη πρεμούρα των Ρώσων του Πούτιν και των ληστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί κόπτονται από το 1991, για το ποιος θα επικυριαρχήσει επί του Ουκρανικού λαού και κατασκευάζουν διάφορα σενάρια περί δήθεν δημοκρατίας και υπερεξουσιών, αφού και οι δύο αντιμαχόμενοι μαφιόζικοι πολιτικοί σχηματισμοί, μόλις αναλαμβάνουν την εξουσία, επιδίδονται στην επιβολή συγκαλυμμένου δικτατορικού καθεστώτος. Τα περί ελλείμματος δημοκρατίας,  που κατηγορούν οι μεν τους δε, αν και αληθή δι΄ αμφοτέρους τους δυνάστες, χρησιμοποιούνται με τη συνδρομή των εξωτερικών πατρώνων τους, για να δικαιολογούν τις ωμές παρεμβάσεις Πούτιν και ΕΕ (Αμερικάνων), για τον έλεγχο και εκμετάλλευση του πλούτου της δύστυχης Ουκρανίας.

Απάντηση