Γεύση από Ελλάδα -Φλώριδα 1  — “Flavor of Greece” ήταν το σύνθημα που καλωσόριζε τους επισκέπτες στο St. Catherine 39 th Annual Grecian Festival στο W.Palm Beach.

  — Όπως και με τα υπόλοιπα Ελληνικότατα “πανηγύρια” που διοργανώθηκαν πρόσφατα (κλικ ΕΔΩ), από τους Ομογενείς των Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων στη πολιτεία Florida της Αμερικής, η επιτυχία ήταν αναμενόμενη.
   — Όχι μόνο γιατί οι ξενιτεμένοι μας συμπατριώτες γλέντησαν με την ψυχή τους και θαύμασαν τα βλαστάρια τους με τις παραδοσιακές στολές τους να χορεύουν δημοτικούς χορούς, αλλά και γιατί οι δεκάδες χιλιάδες Αμερικάνοι που συνέρρεαν στο Φεστιβάλ , δοκίμασαν από πρώτο χέρι Ελληνικά προιόντα.
Γεύση από Ελλάδα -Φλώριδα 2   — Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε  ότι  αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται  από τα συλλογική δράση  των μελών των κοινοτήτων ΠΑΝΤΑ σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση.
   — Είναι δε τόσο προσφιλείς στους Αμερικάνους, που όπως μας πληροφόρησε η “ηγήτωρ”κ.Δήμητρα, ακόμα και παιδιά που γονείς τους κατάγονται από άλλες “τρίτες” χώρες, μαγεύονται από το γαλανόλευκο σκηνικό, και εγγράφονται  στο σχολείο της κοινότητας της Αγίας Αικατερίνης, για να μάθουν του χορούς την γλώσσα και την ιστορία μας.
   — Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νεαρή κοπέλα που φωτογραφίζεται ευτυχισμένη δίπλα στους προέδρους, η Ολίβια με καταγωγή από την Κολομβία, που όχι μόνο έμαθε άπταιστα τα Ελληνικά, αλλά τώρα διδάσκει στα μικρότερα Ελληνόπουλα της κοινότητας.
Είναι όλοι τους άξιοι συγχαρητηρίων.

  — Και του Χρόνου…

Γεύση από Ελλάδα -Φλώριδα 3  — P.s. O συμπατριώτης μας που πληροφορεί μέσω της μπλούζας του ότι η Πεθερά του τον …λατρεύει, μας επιβεβαίωσε για του …printed το αληθές.
Για ευνόητους λόγους δεν ρωτήσαμε αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία…
Αναρτήθηκε από  euro-crimes.blogspot.gr

Απάντηση