Φρεγάτα της Ουκρανίας  — Ο καπετάνιος του πλοίου και ο επικεφαλής του ναυτικού αγήματος της Ουκρανίας στην επιχείρηση, Υποναύαρχος Andrey Tarasov παράκουσε εντολές του Κιέβου .

— From HEIL GAP

  — Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny, φέρεται να έχει αρνηθεί να ακολουθήσει τις διαταγές του Κίεβου, και να έχει πάει με το μέρος της Ρωσίας … αναρτώντας την ρωσική ναυτική σημαία κατά την επιστροφή της στην πατρίδα μετά από συμμετοχή σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ στον Κόλπο του Άντεν.

  — Υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς βρίσκεται το σκάφος, αλλά ρώσος γερουσιαστής επιβεβαίωσε στην Izvestia ότι η φρεγάτα αυτομόλησε προς τη ρωσική πλευρά .

  — “Η ναυαρχίδα του ναυτικό της Ουκρανίας το Hetman Sahaidachny έχει έρθει με το μέρος μας και σήμερα ανήρτησε τη σημαία του Αγίου Ανδρέα, « δήλωσε στην Izvestia ο γερουσιαστής Igor Morozov, ένα μέλος της επιτροπής για τις διεθνείς υποθέσεις.»

  — Είπε ότι η ναυαρχίδα βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής προς τη Μαύρη Θάλασσα μετά ασκήσεις στη Μεσόγειο. ” Το πλήρωμα έχει ανταποκριθεί στην εντολή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς,” πρόσθεσε .

  — Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την παραίτηση του αρχηγού του Ναυτικού την Παρασκευή. Ο αυτόκλητους πρόεδρος Aleksandr Turchinov έχρισε τον Υποναύαρχο Denis Μπερεζόφσκι ως νέο Αρχηγό Ναυτικού, μια δήλωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας το Σάββατο .

  — Ο Arseniy Yatsenyuk, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας είχε ζητήσει νωρίτερα από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην αφήσει τη φρεγάτα να περάσει μέσω του στενού του Βοσπόρου, σύμφωνα με το Κίεβο Times .

Ο καπετάνιος του πλοίου και ο επικεφαλής του ναυτικού αγήματος της Ουκρανίας στην επιχείρηση, Υποναύαρχος Andrey Tarasov παράκουσε εντολές του Κιέβου.

Το Hetman Sahaidachny επιστρέφει στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας μετά από συμμετοχή σε μια κοινή επιχείρηση καταπολέμησης της πειρατείας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής, ανέφερε την Παρασκευή το UNN, επικαλούμενο το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
Στις 26 Φεβρουαρίου, μετά τη διέλευση της διώρυγας του Σουέζ , το πλοίο μπήκε στη Μεσόγειο Θάλασσα και αναμένεται να φτάσει στη Σεβαστούπολη στις αρχές Μαρτίου.(!)
Την είδηση αυτή την ανήρτησαν σέρβοι … από το πρωί … αλλά την είδα αργότερα και στην Wikipedia …. όπου γράφει (Την 1η Μαρτίου 2014, το Hetman Sahaydachniy αρνήθηκε να λάβει εντολές από το Κίεβο και φέρεται να ύψωσε τη ρωσική ναυτική σημαία, σύμφωνα με τις εντολές του Βίκτορ Γιανούκοβιτς. [7] ) , και …. δεν φάνηκε να φέρει κανένας ουδεμία αντίρρηση …. για το γεγονός ….
http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_frigate_Hetman_Sahaydachniy_(U130)

Πολλές φωτογραφίες του πλοίου υπάρχουν και εδώ : https://www.google.gr/search?q=frigate+Hetman+Sahaydachniy&client=firefox-a&hs=O0V&rls=org.mozilla:el:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=eGITU6evF8b9ygOumoGQDQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1040&bih=651

Αναρτήθηκε από ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ – ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση