Εκβίαζε 11χρονη στο facebook με γυμνές φωτογραφίες!!!…

10 Μαρτίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ -ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ  — Συνελήφθη 23χρονος Έλληνας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

  — Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, 23χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο.

  — Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε όταν ο πατέρας 11χρονης Ελληνίδας κατήγγειλε ότι, άγνωστο άτομο υποδυόμενο ανήλικα κορίτσια, σε δύο προφίλ στο «Facebook», συνομιλούσε με την κόρη του.

  — Αφού την έπεισε να του στείλει προσωπικές της φωτογραφίες, στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά να του στείλει και άλλες με γυμνό περιεχόμενο, για να μην δημοσιοποιήσει αυτές που είχε ήδη στη κατοχή του.

  — Η ανήλικη φοβούμενη τις απειλές, του έστειλε τρεις φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο, τις οποίες το άτομο αυτό δημοσιοποίησε σε ένα από τα προφίλ, που διατηρούσε.

  — Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 23χρονου.

  — Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης (usb).

  — Στον υπολογιστή και στο στικάκι (usb) υπήρχαν αποθηκευμένες οι επίμαχες, καθώς και άλλες φωτογραφίες της ανήλικης κοπέλας καθώς και φωτογραφίες από άλλη ανήλικη. Παράλληλα από την επιτόπια αυτοψία στον υπολογιστή, αποδείχτηκε ότι είναι ο διαχειριστής των επίμαχων προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναρτήθηκε από ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ

Απάντηση