ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ Η ΣΤΕΡΝΑ 1  === ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ ΚΥΡΙΕ ΧΑΣΑΝΔΡΑ
    — “Χασάνδρας για αποκατάσταση Μνημείου στου Πανού την Στέρνα”

   — Από messapianews
— Το Σάββατο 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο “Δρόμος Θυσίας Αγγελής Γοβιός”, όπου θα περιλαμβάνει την διαδρομή Κεντρική Πλατεία Ψαχνών-Πανού Στέρνα-Κεντρική Πλατεία Ψαχνών.
   — Όσον αφορά του Πανού την Στέρνα, όπου εκεί έπεσε το πρωτοπαλίκαρο του Αγγελή Γοβιού και υπάρχει και μνημείο από το 2012, αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κος Νίκος Χασάνδρας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Νίκος Χασάνδρας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ιστορική πηγή που να αναφέρεται στου Πανού την Στέρνα και ότι εκεί έπεσε εκεί το πρωτοπαλίκαρο του Αγγελή Γοβιού, ενώ αρκετοί που γράφουν “κολυβογράμματα” έχουν αναφερθεί σε αυτό.
   — Θα πρέπει όμως από την μεριά μας να αναφέρουμε ότι η παράδοση είναι αυτή η οποία μιλάει για τον θάνατο του Κώτσου Δημητρίου στου Πανού την Στέρνα. Ιδού και το Δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στο παραπάνω:

   — …Τρις περδικούλες κάθονταν στα δυο βουνά στη ράχη
Η μια κοιτά τον Εύριπο, η άλλη το Βρυσάκι
Η Τρίτη η μικρότερη μοιργιολογάει και λέει
Μας πήραν τον Αγγελή και ο Κότσος κινδυνεύει.
Ως που να φτάσει στα Ψαχνά ο Αγγελής, επέθανε στο Ρέμα
και δυστυχώς ο Κότσος εις του Πανού τη στέρνα…..

   — Από εκεί και πέρα πολύ εύστοχα ο κος Χασάνδρας αναφέρθηκε σε αυτό καθεαυτό το μνημείο που αντί να περιέχει τα ονόματα των πεσόντων ή το λόγο που έχει στηθεί το συγκεκριμένο μνημείο στον συγκεκριμένο χώρο, στην επιγραφή υπάρχει το όνομα του κατασκευαστή του “Μάρμαρα Μπόνος”. Κάτι το οποίο θα πρέπει να αλλάξει και να αποκατασταθεί.
   — Πραγματικά θα πρέπει από την πλευρά είτε του Δήμου είτε της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας να σβηστεί το όνομα του κατασκευαστή και να αναφέρεται “Μνημείον εις τον Κώτσο Δημητρίου”.

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Γίνεται πλέον εξοργιστική η αδιαφορία και η παραπληροφόρηση δημοτικών αρχόντων των Ψαχνών. Αν επρόκειτο για κάποιο σημείο άμεσης προβολής στο κέντρο των Ψαχνών, θα είχε προχωρήσει το “έργο” και κάποιοι θα μοστράριζαν τα ονόματά τους για να καπελώσουν με το δικό τους όνομα τον οπλαρχηγό Κώτσο Δημητρίου.
Εκτός από τους στίχους τπου Δημοτικού τραγουδιού, η παράδοση συμπληρώνεται με ιστορικές περιγραφές γνωστών ιστορικών προσώπων.
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ, “ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ Η ΣΤΕΡΝΑ” είναι η στέρνα του Πάνου Δούδαλη, ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ των ηρώων Γοβιού και Κώτσου. Η οικογένεια Δούδαλη δεν είναι κα΄ποιο τυχαίο σύννεφο. Είναι μια οικογένεια, που και αυτή έδωσε θυσίες αίματος σε όλους τους εθνικούς πολέμους!!! Είναι μια οικογένεια, η οποία ΕΥΤΥΧΩΣ έχει μέχρι και σήμερα απογόνους!!!
Τι άλλα “στοιχεία” θέλεις κύριε Χασάνδρα και κάθε ΚΑΣΆΝΔΡΑ????? Σ’  ενοχλεί το “ΜάρμαραΜπόνος” ???
ΩΡΑΙΑ….. Και δεν ξέρεις ακόμα πως να το ξεπεράσεις????? Δεν ξέρεις πως να κάνεις το σωστό για να τιμήσεις έναν ήρωα????
ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΣΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ.
ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ, ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΣΕΣ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΡΟΕΚΥΠΤΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΤΡΕΠΑΝ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΝΩΣΤΑ, Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ -ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ- ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ….
ΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΝΤΙΚΑΝΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ, ΔΕΙΞΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΟΛΥΒΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1 Comment

Απάντηση