Μέτρια Μάτσεστερ Γ. — Μετριότατος Ολυμπιακός 3-0

20 Μαρτίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΜΑΤΖΕΣΤΕΡ Γ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0  — Δίκαια αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός Πειραιά και οι πληρωμένοι αναμεταδότες του Μαρινάκη, να αφήσουν τις μπούρδες, για δικαίωμα σε ένα γκολ, χωρίς να αναφέρονται, από πόσα ακόμα γλύτωσε χθες.

  — Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το πρώτο γκολ από καθαρότατο πέναλτι, χάρη στη βλακεία και ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ του Χολέμπας, που θα μπορούσε να δεχθεί και κόκκινη κάρτα, αφού ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ήταν στη γραμμή της μικρής περιοχής έτοιμος για σουτ και ανετράπη με καθαρό σπρώξιμο από πίσω. Είχε ξεκάθαρη πρόθεση να ανατρέψει τον αντίπαλο και έκανε την παπαριά. Αν κάποιοι δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το τζαρτζάρισμα από το σπρώξιμο-ανατροπή από πίσω, πρόβλημά τους.

  — Στο δεύτερο γκολ φάνηκε πόσο εύκολα γίνεται χουνί η άμυνα του Ολυμπιακού σε δύσκολα παιχνίδια χωρίς διαιτητική υποστήριξη.

  — Καλός ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο, αλλά εκτός από το επίσης χουνί τείχος, φέρει τεράστια ευθύνη στο τρίτο γκολ από φάουλ, που έμεινε άγαλμα και ΚΑΚΩΣ έλεγε μετά στους συμπαίκτες του, ότι δεν έβλεπε. Το ότι “δεν έβλεπε” ενώ το τείχος άνοιξε διάπλατα, ήταν πρωτίστως δική του ευθύνη.

Ο Ολυμπιακός είχε 1,5 ευκαιρία για γκολ. Το ότι μετά από σέντρα, κάποιος παίκτης του βάραγε στον βρόντο και σημάδευε ουρανό, δεν συμπεριλαμβάνονται στις ευκαιρίες. Αντίθετα η Μάτσεστερ, που δεν ικανοποίησε, είχε ακόμα 5-6 ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για γκολ.

  — Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισα μόνο τους Μανιάτη (που κάποιοι τον θάβουν σήμερα) και ο Ντομίνγκες. Θα μπορούσε να είχε διακριθεί και ο Κάμπελ (ο μικρός ξέρει μπάλα) αλλά δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά. Χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο προπονητής του Μίτσελ. ‘Αλλο να επιζητά η ομάδα σου να διαφυλάξει πίσω το μηδέν και να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις και άλλο να κατεβάζει την ομάδα χωρίς αλληλοκάλυψη. Δεν είχε ετοιμάσει την ομάδα του, για να αντιμετωπίσει μια Μάτσεστερ Γιουνάϊτεντ στην έδρα της.

  — Πολύ καλή η διαιτησία του Björn Kuipers και των εποπτών. Δεν σημείωσα λάθη που να επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή η διαιτησία δεν άρεσε στους πολλούς κακομαθημένους από ευνοϊκές σφυρίχτρες παίχτες του Ολυμπιακού, που διαμαρτύρονταν εύκολα.

=== ΛΥΠΑΜΑΙ πολύ για τον αποκλεισμό της ομάδας του Πειραιά, αλλά δεν μπορούμε να λέμε, ότι μπορούσε να βάλει ένα γκολ σε αυτή τη Μάτσεστερ, όταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι βρέθηκε σε χειρότερη αγωνιστική κατάσταση από την αντίπαλό του. Απλά, ήταν χειρότερος, έχασε και αποκλείστηκε δίκαια.

1 Comment

  • Ο/Η Ολυμπιακός & ΓΟΧ λέει:

    Πέναλτι ήταν, κόκκινη όχι – υπήρχε αμυντικός του Ολυμπιακού στην πορεία της μπάλας. Η MU είχε 3 ευκαιρείες επιπλέον για γκόλ (το δοκάρι, την κεφαλιά του Βαλέντσια και ένα σουτ του Ρούνεϊ στα περιστέρια). Το ότι ο επιθετικός αστοχεί δεν σημαίνει ότι δεν είναι ευκαιρία, γι’ αυτό λέγεται έτσι. Το είδες το ματς με μαύρα γυαλιά μου φαίνεται. Ο Βαλέντσια έπρεπε να φάει τουλάχιστον 1 κίτρινη (θέατρο και κατόπιν κλωτσιά στο Μανιάτη και τάκλιν με 2 πόδια). Φάουλ ανύπαρκτο πριν το 3-0, εκτός εάν οι παίκτες της MU είναι κοπέλες και τις μαρκάρουν μόνο με τα μάτια. Ο Μίτσελ έχει ευθύνη, αλλά πιστεύω πως οι παίκτες λύγισαν μπροστά στις φανέλες κι όχι στην ανωτερότητα της MU. Εξάλλου πρώτη φορά την βλέπω να παίζει ταμπούρι επί μισή ώρα με Ελληνική ομάδα μην και φάει γκολ. Ο Μαρινάκης τιμωρήθηκε για την απληστία του και την αλαζονεία του. Αν ο Ολυμπιακός είχε Μήτρογλου ή Σαβιόλα ή Ολαϊτάν & Σιόβα δεν πέρναγε η MU. Ο Θεός τιμωρεί τους αλαζόνες.

Απάντηση