Αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών;;;

25 Φεβρουαρίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
…..Για τις 3 Απριλίου τις προσεχείς λίγες μέρες σύμφωνα με χθεσινοβραδυνές πληροφορίες.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, μπροστά στο ογκούμενο κύμα αντίδρασης των πολιτών στις ραγδαία διαμορφούμενες συνθήκες στην οικονομία,έχει αποφασισει σύμφωνα με πληροφορίες την άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών για τις 3 Απριλίου.
Με τον τρόπο αυτό το πολιτικό σύστημα ελπίζει ότι θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο στην προσπάθεια που καταβάλει για να επιβιώσει. Παράγοντες όλων τών κομμάτων που σήμερα αντιπροσωπεύονται στη Βουλή ελπίζουν ότι μέσα από τη διαδικασία των εκλογών θα σχηματιστεί μία κυβέρνηση με συμμετοχη περισσοτέρων του ενός κομμάτων η οποία θα έχει περισσότερες δυνατότητες αντιμετώπισης των λαικών αντιδράσεων.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση ευελπιστεί σε ένα ευνοικό γι αυτήν αποτέλεσμα στη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου, το οποίο θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυνοικά γι αυτήν την τελευταία εβδομάδα πρό των εκλογών.

Την εικόνα συμπληρώνει η κατάσταση η οποία επικρατεί στο αντι-συστημικό και αντιμνημονιακό στρατόπεδο μέσα στη χώρα, το οποίο αν και αποτελεί πολιτικά τη συντριπτική πλειοψηφία, βρίσκεται και πάλι ανέτοιμο να αρθρώσει εννιαίο πολιτικό λόγο και να δώσει πρός τους πολίτες συγκεκριμένη πολιτική πρόταση υπέρβασης της παρούσας κατάστασης.

Οι ενδημικές ασθένειες σε πολλούς χώρους που συνθέτουν τις λεγόμενες πρωτοβουλίες και κινήματα πολιτών, με τους παρορμητικούς αρχηγισμούς και τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, εμποδίζουν μέχρι στιγμής τη συγκρότηση ενός εννιαίου μετώπου Ανατροπής που θα δικδικήσει κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στούς μεγάλους οικονομικούς παράγοντες και στα συμβατικά κόμματα οι οποίοι από κοινού εκμεταλεύονται και συχνά διευκολύνουν την εκδήλωση τέτοιου είδους τακτικών, οι οποίες ασφαλώς όσο συνεχίζονται θα επιμηκύνουν το χρόνο επιβίωσης του μισογκρεμισμένου πολιτικού συστήματος.

Τα μηνύματα αντίθετα που στένει ο οργισμενος πολίτης είναι άκρως ενθαρρυντικά, όπως φάνηκε και από την προχθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα, που ξεπέρασε σε μαζικότητα κάθε προηγούμενο. Απομένει η αποφασιστικότητα των πολιτών για ανατροπή της σημερινής κατάστασης να μετουσιωθεί σε πολιτική έκφραση η οποία θα προσφέρει στον τόπο τη λύτρωση από τη πρωτοφανή βαρβαρότητα την οποία βιώνει.
Αναρτήθηκε από stopcartel Newsdesk

Απάντηση