ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

22 Μαρτίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ  — Όλα τα παρακάτω έφεραν το «ματωμένο πλεόνασμα», προκειμένου να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, και μάλιστα επιβεβαιώνονται δια στόματος “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”…

  — «Μείωση του ενός τρίτου του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών τα τελευταία χρόνια κρίσης… διπλασιασμός των νοικοκυριών που δηλώνουν αδυναμία να εξασφαλίσουν τη στοιχειώδη τροφή, εξέλιξη που δεν είναι παρά αποτέλεσμα της εκτίναξης της ανεργίας και του διπλασιασμού των οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Από έκθεση του ΟΟΣΑ, στην οποία για την Ελλάδα καταγράφεται η μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος μεταξύ 34 χωρών και τέσσερις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η μείωση εισοδήματος και η ανεργία, σε συνδυασμό με την απουσία στοιχειώδους κοινωνικής υποδομής για την προστασία αυτών που βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας, λειτούργησε πολλαπλασιαστικά για τους Ελληνες, ακόμη και σε σχέση με τους κατοίκους αναδυόμενων χωρών με πολύ χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, όπως η Κίνα και η Βραζιλία». («Καθημερινή» 19/3/2014).

  — Ολα αυτά λοιπόν έφεραν το «ματωμένο πλεόνασμα», προκειμένου να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Επίσης όλα αυτά δείχνουν, μαζί με την τεράστια ανεργία, ότι στην εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας επιδρούν οι εξευτελιστικοί μισθοί στις «αναδυόμενες» οικονομίες, συμβάλλοντας στην πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης.

  — Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση