1821 – Το σχέδιο του Κολοκοτρώνη

25 Μαρτίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ  — 23 Μαρτίου οι Έλληνες υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στην Καλαμάτα. Ακολουθεί το Μάιο η καθοριστική Μάχη στο Βαλτέτσι. Η στρατηγική ευφυία του Κολοκοτρώνη αντιλαμβάνεται ότι Χωρίς την Τρίπολη η επανάσταση δε θα μπορούσε να πετύχει.

  — Οι “κεφαλές” των τούρκων βρίσκονται εκεί.

  — Οι τούρκοι πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις και κάθε μέσω.
Μετά την κατάληψη της Τρίπολης οι ‘Ελληνες έχουν 2 επιλογές ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟ..
Δείτε το βίντεο από τη “Μηχανή του Χρόνου” ….

  — ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ

  === ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
— Μπορούμε να έχουμε τις επιφυλάξεις και τις ιδιαίτερες απόψεις για τις ημερομηνίες και τις κατά τόπον “πρωτιές” ως προς την έναρξη της Επανάστασης. Όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε, το πόσο γελοίοι θα γινόμασταν, αν δεν συμφωνούσαμε σε κάποιους ετήσιους εθνικούς συμβολισμούς και αρχίζαμε να κομματιαζόμαστε για το που και από ποιον και πότε, και σηκώναμε ο καθείς το δικό του μπαϊράκι του εγωισμού.
Όμως -ΚΥΡΙΩΣ- δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε, ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε η κορυφαία μορφή του αγώνα, ένας πραγματικός στρατηγός, ένας γεννημένος νικητής. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε, ότι η κατάληψη της Τρίπολης από τις Ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις, ήταν το κορυφαίο γεγονός, που καθόρισε και την τελική έκβαση του αγώνα συνολικά, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. Ήταν το ξερίζωμα της μαύρης ψυχής του τύρανου.

=== ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΛΑΒΙΕΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΖΟΥΜΕ. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΟΤΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΤΙΜΩΣΗ.
=== ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

Απάντηση