Θωμάς Λιακουνάκος -ΑΧΟΝ 1  — Την απολογία του για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που του απαγγέλθηκαν στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ηλεκτρονικός Πόλεμος», προετοιμάζει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος κλήθηκε από τον αρμόδιο ανακριτή διαφθοράς να δώσει εξηγήσεις, αλλά, μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να προετοιμαστεί.

  — Ο Θ. Λιακουνάκος είναι ένας εκ των 19 κατηγορουμένων για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος, που αφορά στην προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων, το οποίο είχε ερευνήσει η εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου.

  — Όπως διαπιστώθηκε, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δόθηκε προκαταβολή στην εταιρεία SONAK του Θωμά Λιακουνάκου και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή που ορίζει ο νόμος, εντούτοις η Ελλάδα δεν το παρέλαβε ποτέ.

  — Η συγκεκριμένη υπόθεση προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ και οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν στα αδικήματα της απιστίας, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα αυτό.

  — Οι διώξεις στρέφονται, εκτός του Θ. Λιακουνάκου, και κατά δύο πρώην γενικών γραμματέων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας -τον Γεώργιο Κολίρη και τον Ευάγγελο Βασιλάκο-, ενός διευθυντικού στελέχους της SONAK, αλλά και κατά 15 στρατιωτικών, που συμμετείχαν σε επιτροπές, οι οποίες εισηγήθηκαν και τις σχετικές αποφάσεις.

  — Το σκάνδαλο εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου από το 2001 έως το 2009 και η υπόθεση έφθασε σε διαιτησία, στην οποία κέρδισε η εταιρεία SONAK και έχασε το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση τριών εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.

  — Οι πολιτικές ευθύνες, που αγγίζουν κάποιους εκ των υπουργών Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της περιόδου 2001-2009, δεν μπορούν να ελεγχθούν από τις ελεγκτικές αρχές, διότι έχουν παραγραφεί.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε ξεκινήσει το 2012, με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένης Ράικου.
Πηγή : protothema.gr

Αναρτήθηκε από fimotro

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Οι τράπεζες και η διάσωση Θωμά Λιακουνάκου… και μη χειρότερα εξοπλισμένε μου!!!

Απάντηση