Του Πανού η στέρνα 10  — Έχει γραφτεί από Γεώργιος Πρατζί,κος  —  Κυριακή, 30 Μάρτιος 2014

  — Το Σάββατο 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο δρόμος θυσίας “Αγγελής Γοβιός” όπου θα αρχίσει από την Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών ενώ στου Πανού τη Στέρνα θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

  — Λίγες ημέρες πριν από την διοργάνωση, βρεθήκαμε στην περιοχή του “Πανού τη Στέρνα” και η κατάσταση που επικρατεί είναι αυτή που θα δείτε στο παρόν φωτογραφικό υλικό.

  — Αναρτήθηκε από messapianews.gr

=== ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ===
— Υπενθυμίζω ότι στου “Πανού (Δούδαλη) τη στέρνα” την 28 Μαρτίου 1822, έπεσαν ηρωικά, για του Χριστού τη πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία, ο οπλαρχηγός και υπαρχηγός της Ευβοϊκής Επανάστασης του 1821, ΚΩΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο αδελφός του αρχικαπετάνιου Αγγελή, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΟΒΙΟΣ και 15 από τα πλέον εμπειροπόλεμα παλικάρια τους.
 — Μέχρι πέρυσι, η Δημοτική αρχή πρώην Ψαχνών και νυν Μεσσαπίας, ήξερε να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, σε άτομα που ενδιαφέρθηκαν ανιδιοτελώς για την ανάδειξη του χώρου θυσίας “Του Πανού τη Στέρνα” αλλά από φέτος οι μάσκες έπεσαν και το μόνο που δείχνει, είναι η πλήρης αδιαφορία, η στείρα αντιπολιτισμική αντιπαλότητα και η βλακωδέστατη “αναζήτηση τεκμηρίωσης” από έναν ανεκδιήγητο δημοτικό σύμβουλο. Ο ατεκμηρίωτος και αδιάβαστος Νίκος Χασάνδρας, δείχνει πλέον ξεκάθαρα με δημόσιες συνεντεύξεις του, ότι έχει αναλάβει εργολαβικά, να γίνει ο νεκροθάφτης του ιστορικού χώρου και της εθνικής μνήμης μας…. Θα ψάξει να βρει άλλη στέρνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Φτάνει η Δημοτική αδιαφορία, οι υπεκφυγές και τα δημοτικά… κολυβογράμματα για «του Πανού τη Στέρνα» στα Ψαχνά.

Απάντηση