Ο Ιρλανδός δημοσιογράφος David Cronin, ανταποκριτής για το “IPS” και σχολιαστής για την “The Guardian”, την Τρίτη, προσπάθησε με άλλους πολίτες, να πετύχει μια σύλληψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν στο Συμβούλιο της ΕΕ, αλλά γρήγορα τον έβγαλαν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Cronin επιχειρεί μια σύλληψη με άλλους πολίτες στις Βρυξέλλες. Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο Cronin προσπάθησε να πετύχει τη πολιτική σύλληψη του Τόνι Μπλερ, για το ρόλο του στην εισβολή στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μιλήσει σχετικά με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.
Ο Cronin έχει δημοσιεύσει εκτενώς, πολλά άρθρα για τις σχέσεις της ΕΕ με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian.co.uk, ο David Cronin είναι ο ανταποκριτής στις Βρυξέλλες του πρακτορείο ειδήσεων “Inter Press Service” (IPS).
Ο Cronin γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1971, και είχε γράψει για ένα μεγάλο φάσμα δημοσιεύσεων στην Ιρλανδία πριν μετακομίσει στο Βέλγιο το 1995. Αφού εργάστηκε ως βοηθός έρευνας και εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγινε ανταποκριτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την “The Sunday Tribune”, του Δουβλίνου, το 1998. Στη συνέχεια εργάστηκε ως πολιτικός ανταποκριτής για το “European Voice”, μια εβδομαδιαία εφημερίδα που ανήκει στον “Economist”, από το 2001 έως το 2006.
Έχει επίσης γράψει για ροκ, τζαζ και world μουσική για το “The Bulletin”, το κύριο αγγλόφωνο περιοδικό στόχευση ομογενείς (Ιρλανδούς) που ζουν στο Βέλγιο, καθώς και για την “Wall Street Journal Europe”.
Αυτό το βίντεο είναι ένα απόσπασμα από το επίσημο βίντεο που είναι διαθέσιμα μέσω της υπηρεσίας δορυφορικής της ΕΕ.


ΠΗΓΗ:  http://www.intifada-palestine.com/2011/02/irish-journalist-david-cronin-attempts-citizens-arrest-on-lieberman-in-brussels-video/
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση