ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ -ΔΡΑΧΜΗ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ  === Έχω χάσει επεισόδια!!!

  — Η πλάκα που με διασκεδάζει αφάνταστα, είναι ότι πολλοί με… θαυμάζουν για πανέξυπνο!!! Και (παρηγοριά στον άρρωστο) αυτοθαυμάζομαι κι΄ εγώ και αποκοιμούμαι!!!

  — Τον πολιτικό κοπρίτη Θόδωρο Κατσανέβα, τον έχω γνωρίσει από κοντά, όταν αυτός ήταν ακόμα διοικητής του ΟΑΕΔ, κι΄ εγώ συμμετείχα στη διαπραγματευτική ομάδα σωματείου (εργοστασίου που έκλεισε η εργοδοσία), όταν δούλευα στον ιδιωτικό τομέα. Σας μιλάω για άνθρωπο σκληρό και αδίστακτο και αρρωστημένα υπέρμαχο της ΕΟΚ (νυν ΕΕ)!!!! Τοποθετημένος για να δουλεύει τους εργαζόμενους αρχήθεν ΠΑΣΟΚικά!!!!

  — Ξέρω, δεν είμαι και ο μοναδικός που τον θεωρώ πολιτικό σαλτιμπάγκο… Και άλλοι, έχουν ασχοληθεί πολύ περισσότερο από εμένα, για να τον ξεχέσουν παντόκορφα.

  — Σήμερα, τρώω νέα κεραμίδα, μαθαίνοντας ότι πέρυσι, ο ΕΥΡΩλάγνος και ΕΥΡΩλιγούρης Θόδωρος, πρώην γαμπρός του ασυγχώρητου Ανδρέα Παπανδρέου, έφαγε στη στροφή τον… Καζάκη και…. ίδρυσε κόμμα από ατόφια ΔΡΑΧΜΗ…! Πέντε αστέρων παρακαλώ και έκτοτε αγνοείται η τύχη του και της δραχμής επίσης!!! …Και ΑΡΜΕΝΙζει ΑΣΥΣΤΟΛΑ στο άγνωστο με τρύπια πανιά και ξεσκισμένα!!! Για τα παλιατζίδικα…

  — Και το επόμενο χτύπημα, πάλι από τον “Γ.Δ.” που σημειωτέον έχει κάποιες εμμονές που με τρελαίνουν. Ο περί ου ο λόγος Θόδωρος Κατσανέβας, ιδρυτής της δημοκρατικής δραχμής του φασισμού 5 αστέρων, χρησιμοποιεί ενίοτε ως προσφιλές ψευδώνυμο, το όνομα του “Ρωμαίου” χασάπη Μάρκου Λικινιάν Κράσου!!! και ομοίως έχει συγγράψει και βιβλίο, ύμνο για την ΑΡΜΕΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ κρατική συνένωση, όπως την ονειρευόταν ο εκδουλευτής ξένων μεγάλων δυνάμεων, Ελευθέριος Βενιζέλος!!!

  === Ας δούμε ολίγα τινά για τον… μεγάλο Κράσο (Μάρκο Λικίνιο) τον Νο 8 πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!!

Στα 62 χρόνια του η περιουσία του έφτασε τα 169.8 δις δολάρια

ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ -ΚΡΑΣΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝΠρόκειται για τον πρώτο διδάξαντα, αφού είναι ο αρχαιότερος σε αυτή τη λίστα. Ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός, ευθύνεται για την καταστολή της εξέγερσης των σκλάβων υπό τον Σπάρτακο. Αν νομίζετε ότι οι υπόλοιποι μπίζνεσμεν της λίστας ήταν αδίστακτοι, προφανώς δεν γνωρίζετε τι μπουμπούκι ήταν ο Μάρκος. Ασχολήθηκε με το δουλεμπόριο και τα ορυχεία ασημιού, αλλά το μεγαλύτερο «ταλέντο» του το εξάσκησε ως «μεσίτης» με διάφορους τρόπους: Είτε αγοράζοντας σπίτια «εχθρών» του κράτους, είτε αγοράζοντας σπίτια και περιουσίες θυμάτων των πολέμων της Ρώμης για ψίχουλα και μεταπουλώντας τα με τεράστιο κέρδος, είτε με το κόλπο της φωτιάς: Δημιούργησε μια στρατιά από 500 χτίστες και κάθε φορά που ξεσπούσε φωτιά στη Ρώμη (φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο εκείνα τα χρόνια), διαπραγματευόταν την αγορά των καμένων σπιτιών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στη συνέχεια τα ανακατασκεύαζε και τα ξαναπουλούσε στους πρώην ιδιοκτήτες με «σημαία» του την αισχροκέρδεια. Ήταν τόσο μισητός στους πολίτες της Ρώμης, ώστε όταν πέθανε, οι εχθροί του έκοψαν το κεφάλι του και έριξαν λιωμένο χρυσό στο στόμα του, αναφορά στην απληστία του.

  === Ας δούμε και τη μάχη των Καρρών  ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ του… Κράσου!!!

Η μάχη των Καρρών πραγματοποιήθηκε το 53 π.Χ. ανάμεσα στους Ρωμαίους του Μάρκου Λικίνιου Κράσσου και τους Πάρθους του Σουρένα στις Κάρρες (σημερινή Χαρράν της Τουρκίας) της Μεσοποταμίας.

Προοίμιο

Την άνοιξη του 56 π.Χ. η Πρώτη Τριανδρία (Ιούλιος Καίσαρας, Πομπήιος και Κράσος) μοίρασαν την εξουσία της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, με τον Πομπήιο και τον Κράσσο να έχουν την ίδια εξουσία με τον Καίσαρα. Ο Κράσσος τότε θέλησε να πολεμήσει τους Πάρθους, βαδίζοντας στη Συρία. Η απόφαση του Κράσσου για πόλεμο με τους Πάρθους αποδοκιμάστηκε. Τελικώς τον επόμενο χρόνο (54 π.Χ.) αναχώρησε για τη Συρία και τον επισκέφτηκε ο γιος του, Πόπλιος Κράσσος, έχοντας μαζί του 1.000 Κέλτες ιππείς. Ο Μάρκος Λικίνιος Κράσσος συγκέντρωσε με τη βοήθεια του Αρταβάσδη, βασιλιά της Αρμενίας, 35.000 λεγεωνάριους, 4.000 ιππείς και 4.000 ελαφρούς πεζούς. Όμως διέπραξε τεράστιο σφάλμα. Αντί να προχωρήσει στη χώρα του Αρταβάσδη όπως τον είχε συμβουλέψει ο ίδιος για να αποφύγει την έρημο, ο Κράσσος κίνησε το στρατό του μέσα στην έρημο. Ο Ορόδης Β’ , ο βασιλιάς των Πάρθων, έστειλε για την τιμωρία των Αρμένιων το Σουρένα με μικρό τμήμα τοξοτών και ιππέων για την ανίχνευση των Ρωμαίων. Συνολικά οι Πάρθοι διέθεταν 10.000 ιππείς, από τους οποίους οι 9.000 διέθεταν και τόξο και οι άλλοι 1.000 ήταν κατάφρακτοι.

Η μάχη

Μετά από εξαντλητική πορεία στην έρημο, οι Ρωμαίοι έφτασαν στο Βαλισσό ποταμό. Οι άνδρες είχαν κουραστεί και οι αξιωματικοί πρότειναν την κατασκευή στρατοπέδου και ανάπαυση των ανδρών. Ο Πόπλιος Κράσσος όμως, ο γιος του Μάρκου Λικίνιου Κράσσου, ήθελε να πολεμήσει και ο πατέρας του επηρεασμένος συμφώνησε και συνέχισαν την πορεία τους. Οι δύο στρατοί συναντήθηκαν στις Κάρρες το 53 π.Χ.. Ο Μάρκος Λικίνιος Κράσσος παρέταξε τις λεγεώνες του σε σχήμα τετραγώνου. Έτσι ήταν φυλαγμένοι από τους τοξότες, αλλά διέτρεχαν κίνδυνο περικύκλωσης. Γι’ αυτό ο Πόπλιος Κράσσος επιτέθηκε με τους Κέλτες ιππείς του, με 4.000 πεζούς και με μια βοήθεια 500 τοξοτών. Οι Πάρθοι του Σουρένα όμως τους παρέσυραν υποχωρώντας. Οι Κέλτες και οι Ρωμαίοι πολέμησαν γενναία και κυκλώθηκαν.

Μετά τη μάχη

Από τους Ρωμαίους του Πόπλιου Κράσσου επέζησαν μόνο 500. Ο ίδιος ο Πόπλιος Κράσσος είχε σκοτωθεί, του οποίου το κεφάλι οι Πάρθοι τοποθέτησαν σε λόγχη και το έδειχναν στους Ρωμαίους. Ακόμη διέλυσαν τις λεγεώνες και πήραν τους αετούς των λεγεώνων για λάφυρα. Ο βασιλιάς των Πάρθων, ο Ορόδης Β’ σκότωσε τον Σουρένα, το νικητή στρατηγό του, γιατί πίστευε πως μετά τη μεγάλη του νίκη θα έπαιρνε μεγάλη εξουσία και μπορεί ακόμη και το θρόνο του. Η μάχη των Καρρών θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά σφάλματα της ιστορίας.

  === Ας δούμε και τη σύγχρονη μάχη του ΑΡΜΕΝίζοντος Θόδωρου, του ΕυρωΔραχμολάγνου!!!

ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ -ΚΡΑΣΟΣ  και ΑΡΜΕΝΟΕΛΛΑΔΑΚρασολάγνος είναι σιγουρότατα ο ΑΡΜΕΝΟλάγνος Θόδωρας Κατσανέβας!!! Το Δραχμολάγνος με το κόμμα κωμωδία παίζει, γιατί όπως σας προείπα, ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ τον γνώρισε στον ΟΑΕΔ, ως φανατικότατο ΕΥΡΩλάγνο…. Άλλωστε λίγη σημασία έχει η… υποδιαστολή του Ανδρέα!!!

Απάντηση