ΜΕΛΛΙΣΑΝΙΔΗΣ -ΚΑΡΑΣ -ΜΑΥΡΟΣ  — Εξαγορά με «πενταροδεκάρες» και αναστολή εκτέλεσης λόγω… έφεσης..!

  — Η «τυφλή» Δικαιοσύνη δεν έβρισκε, φαίνεται, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον συνεταίρο του ΚΑΙ στην ΑΕΚ Γιάννη Καρρά επί είκοσι χρόνια..!   Τώρα που τους «βρήκε», τους «χάιδεψε»: πέντε χρόνια φυλάκιση για εικονικούς εφοδιασμούς πλοίων, παράνομη διακίνηση καυσίμων και φοροδιαφυγή 5 εκατ. ευρώ, που έχουν γίνει 10 με τις προσαυξήσεις…
   — Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «directnews», η πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του Εισαγγελέα και επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή στους γνωστούς Καρρά – Μελισσανίδη…
   — Στη φωτογραφία αποτυπώνεται όλη η «ιστορία» της χρεωκοπημένης και πτωχευμένης, αλλά ουχί και «τιμίας» ΑΕΚ: πίσω από το δίδυμο Καρρά – Μελισσανίδη εικονίζεται ο άλλος «κουρσάρος» της ΑΕΚ, ο Big Mac, τρόφιμος του Κορυδαλλού εσχάτως…
   — Και για να μην ξεχνάτε, και ο Κύριος Καρράς κατέφυγε στην οικειοθελή «εξορία», στη Βουλγαρία, αν θυμάμαι καλά, για σειρά ετών, προκειμένου να μη γνωρίσει από μέσα τον Κορυδαλλό…

  === Τι λέει το δημοσίευμα

«Σε πέντε χρόνια φυλάκισης ο καθένας καταδικάστηκαν τη Δευτέρα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών(!!!) οι δύο επιχειρηματίες κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Η υπόθεση αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά κατά το διάστημα 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δ. Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Καρράς.

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει στο παρελθόν να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες.

Όμως, αυτό δεν εμπόδισε το Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματα, καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ’ Τελωνείο Πειραιά.

Η παρούσα δικογραφία παρέμενε επί σειρά ετών “ανενεργής”, καθώς πτυχές της ίδιας υπόθεσης εκκρεμούσαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, το οποίο απήλλαξε τελικά την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και ως εκ τούτου τα χρέη παραμένουν για τις επτά πράξεις.

Με τη διαπίστωση αυτή ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, κ. Μύτης, πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Την πρόταση του Εισαγγελέα έκανε δεκτή η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Κουλούρη επιβάλλοντας σε καθένα από τους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα για τις… ποινές.

Έτσι, με βάση τη σημερινή καταδικαστική απόφαση, έγινε ένα πρώτο βήμα, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει τα βεβαιωμένα χρέη και πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τους Δ. Μελισσανίδη και Γ. Καρρά έστω με καθυστέρηση 20 ετών».
Αναρτήθηκε από kessariani-vironas.gr

Απάντηση