Οι ΗΠΑ πρόσθεταν αριστερή Ελληνική ομάδα στη λίστα της τρομοκρατίας

AFP / File – διαφυγή Οι διαδηλωτές τρέχουν να ξεφύγουν από τα δακρυγόνα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν, σε μια μαζική πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα χθές 23-2-2011.
Πέμ Φεβ 24, 14:40 μ.μ. ET
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (AFP) – Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρόσθεσε την Πέμπτη, μια αριστερή ελληνική ομάδα, τη “Σέχτα Επαναστατών”, στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, λέγοντας, ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Στην Ουάσινγκτον είπε, ότι η ομάδα, είναι γνωστή με το ελληνικό ακρωνύμιο “Σ.Ε.”, αντιμετωπίζει τώρα (η “Σ.Ε.”!!!) μια σειρά περιορισμών και οικονομικών κυρώσεων (???!!!??!!!???).
“Αυτή η ενέργεια θα βοηθήσει, στη διακοπή της ροής οικονομικής (βοήθειας) στην “Σ.Ε.”, αποκλείοντας όλα τα θέματα των ιδιοκτησιών της στον χώρο δικαιοδοσίας των Η.Π.Α., στα οποία η “Σ.Ε.” έχει έννομο συμφέρον και απαγόρευσε όλες τις συναλλαγές από πρόσωπα των ΗΠΑ με την οργάνωση αυτή”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.
Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είπε ότι ξεχώρισε τη “Σέχτα των Επαναστατών”, επειδή η οργάνωση πραγματοποιεί τυφλές τρομοκρατικές δραστηριότητες, που απειλούν την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών”.
“Η “Σ.Ε.” είναι μια ελληνική τρομοκρατική οργάνωση που χρησιμοποιεί βία στη προσπάθειά της να προκαλέσει μια επανάσταση και να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση”, ανέφερε η δήλωση (της Κλίντον).
 

[ Για την πλήρη κάλυψη της πολιτικής και της πολιτικής, πηγαίνετε στο Yahoo Πολιτική ]

ΗΠΑ προσθέτει αριστερός ελληνική ομάδα στη λίστα της τρομοκρατίαςΗ Ουάσινγκτον (αντιδρά) σε πράξεις (που αφορούν) τις δολοφονίες ενός αστυνομικού και ενός δημοσιογράφου, καθώς και σε δύο πρόσφατες συνεχόμενες επιθέσεις, για τις οποίες η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη.

Ο Daniel Benjamin, Συντονιστής του Υπουργείου Εξωτερικών (των ΗΠΑ) για τη καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ότι η κίνηση δείχνει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για την καταπολέμηση ενός κύματοςεξτρεμισμού, από ομάδες της αριστεράς.
Οι αριστερές ομάδες έχουν εντείνει τη δραστηριότητά τους μετά από το πολύ μεγάλη αναταραχή, μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008, όταν αστυνομικός δολοφόνησε ένα 15-χρονο αγόρι.
Το περιστατικό πυροδότησε ημέρες εξέγερσης σε όλη την Ελλάδα, με την αρχική οργή (να κατευθύνεται) κατά της αστυνομίας και να επιδεινώνεται από τη διαφαινόμενη οικονομική κρίση της χώρας, εξ αιτίας της οποίας τελικά, η Ελλάδα έφτασε στα πρόθυρα της πτώχευσης, καθώς και από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, που επιβαρύνουν την κυβέρνηση.
Η δολοφονία (του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου 6-12-2008), οδήγησε επίσης, σε μια αναζωπύρωση της ακροαριστερής δραστηριότητας, με πολλές επιθέσεις που στοχεύουν ειδικά εναντίον της αστυνομίας τις επόμενες εβδομάδες.
«Η σημερινή (καταχώρηση) της ονομασίας της “Σέκτας των Επαναστατών”,  επισημαίνει την ανησυχία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όσον αφορά τις τρομοκρατικές δραστηριότητες που διεξάγονται από τις (αντίστοιχες) οργανώσεις στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Μπέντζαμιν.
“Κάνοντας το βήμα να ορισθεί η “Σέκτα των Επαναστατών” (στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων), αποδεικνύει τη στήριξή της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης, να πετύχει τη διάλυση και την ήττα αυτής τησ ομάδας”, συμπλήρωσε ο Μπέντζαμιν (δηλαδή ο Αμερικάνος Μπενιζέλος).
ΠΗΓΗ: http://news.yahoo.com/s/afp/20110224/pl_afp/usattacksgreeceunrest
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

…..Ακούς εκεί, “οικονομικές κυρώσεις στη ….Σέχτα Επαναστατών!!!!… Μάλλον πάνε να την εκθέσουν….

Απάντηση