ΜΑΥΡΟ και στις μαυρογυαλούρες του Λα.Ο.Σ. – ΝΔ…

5 Απριλίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΤΖΑΒΕΛΑ ΝΙΚΗ -ΠΡΩΗΝ ΛΑΟΣ 1   — Μέσα από την -κατά Γ. Καρατζαφέρη- “ΚοΛαΣη”,  την οποία πιστά υπηρετήσατε, δεν φθάνει  κανείς στον “παράδεισο”  της ανάπτυξης ….και τα/οι “Startups” δεν “έρχονται” κα Ν. Τζαβέλα!
….ιδίως όταν σ’ αυτή την έρμη χώρα ….οι  “Δαίμονες”  ελεύθεροι, αλωνίζουν και “χορεύουν”(ακόμα) ….ξετσίπωτα και ανεξέλεγκτα!
ΤΑ “ΕΥΓΕΝΉ ΜΥΑΛΆ”(ΜΎΘΟΣ) ….ΌΤΑΝ ΓΡΆΦΟΥΝΕ ή ΜΙΛΆΝΕ, ΤΑ ΛΈΝΕ ΈΤΣΙ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΤΊΠΟΤΕ ….ΚΙ’ ΕΣΎ ΕΛΛΗΝΑΚΟ ΜΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΈΣΑΙ ΜΉΠΩΣ ΕΊΣΑΙ ΒΛΑΞ ….ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΆΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΊΕΣ ΤΟΥΣ ….ΟΧΙ, ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΏ ΌΧΙ ….Η ΔΙΚΙΆ ΤΟΥΣ ΈΠΑΡΣΗ, ΞΕΝΟΜΑΝΊΑ -ΚΑΙ “ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΊΑ”- ΦΤΑΊΕΙ ….ΤΩΝ “ΜΥΕΛΟΠΏΛΗΔΩΝ” !
ΜΑΥΡΟ ΡΕ ΚΑΤΆΜΑΥΡΟ, ΡΙΞΕ ΕΛΛΗΝΑΚΟ ….ΣΏΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΉ ΣΟΥ!

   — ΌΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΓΕΡΆ ΝΕΎΡΑ -ΕΓΏ ΔΕΝ ΆΝΤΕΞΑ- ΚΑΙ ΦΑΙΆ ΟΥΣΊΑ ΓΙΑ ΞΌΔΕΜΑ ….ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΤΑ “ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΈΖΙΚΑ”(περί Startups) ΤΗΣ “ΠΑΓΓΓΝΏΣΤΡΙΑΣ” κας  Ν.Τ. ΑΣ ΔΙΑΒΆΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ :  (Με δική του ευθύνη για το “ανακάτεμα” που θα έρθει….)

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

Σε πρόσφατη ομιλία του στο φετινό μεγάλο συνέδριο του TED στο Βανκούβερ, ο Larry Page είπε: «The main thing that has caused companies to fail is that they missed the future». Μου αρέσει αυτό το σχόλιο. Όχι μόνο επειδή είναι σωστό, αλλά και επειδή μιλάει με απλό τρόπο για το μέλλον, που έχουμε μάθει να το συζητάμε βαρύγδουπα. Βέβαια, εκείνοι που μιλάνε για το μέλλον βαρύγδουπα είναι εκείνοι που δεν το υπολογίζουν στις προσπάθειές τους. Θα σας πω κάτι που το ξέρετε: Το μέλλον δεν είναι ένας απολύτως αστάθμητος παράγοντας. Το μέλλον έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν. Είναι οι ευκαιρίες που καταλάβαμε και είναι οι καινοτομίες που κάναμε πράξη.

Στις αρχές του Μαρτίου, 16 ελληνικές startups ταξίδεψαν στο Τέξας για να συμμετάσχουν στο South by Southwest Interactive, ακριβώς επειδή έχουν μια σαφή εικόνα για το μέλλον, επειδή συμμετέχουν σε αυτό στην πράξη, με το να διαχειρίζονται τις ανάγκες και τις δυνατότητες που γίνονται –όχι σιγά-σιγά, αλλά γρήγορα– η δομή της επόμενης έκδοσης της ζωής μας. Αυτή την επόμενη έκδοση, εσείς τη γνωρίζετε καλύτερα από εμένα.

Η νεανική επιχειρηματικότητα, ειδικά των startups, σηκώνει μεγάλο βάρος στους ώμους της. Είστε η έμπρακτη παραδοχή ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει, ότι έχει το ταλέντο, το πείσμα, την ευφυΐα να προσφέρει έργο. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε, όμως ο κόσμος σάς δίνει περισσότερη σημασία από όση μπορεί να σας δείξει. Και αν φαίνεται σε εσάς δύσκολο να βρείτε συμμέτοχους στις προσπάθειές σας, σκεφτείτε μόνο ότι εγώ ξεκίνησα να εκπροσωπώ την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009.

Έχουν πολλά κοινά οι προσπάθειές μας, όσο και αν φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς, πολλές φορές, θα προτιμούσατε να μην έχετε καμία σχέση με την πολιτική.

Ένα από αυτά είναι ότι και οι δύο φροντίζουμε να δουλεύουμε με ασφάλεια. Σας είπα πως οι startups είναι από εκείνους που σχεδιάζουν την επόμενη έκδοση της ζωής μας. Το ίδιο, ασφαλώς, κάνει και η πολιτική. Όμως το ότι και οι δύο δουλεύουμε γι’ αυτό δεν σημαίνει ότι θα σχεδιάσουμε ή ότι θα κατεβάσουμε όποιο upgrade να ’ναι. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για το τι κάνουμε. Κάπως έτσι, λοιπόν, εσείς κι εγώ περνάμε πολύ χρόνο σε περιβάλλον beta. Στο κοινωνικό software που είναι η πολιτική, το beta περιβάλλον που διασφαλίζει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι για τα μέλη της η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα είδε πολλά από τα προγράμματά της να απορρίπτονται. Όταν βγήκε από τις αγορές, ουσιαστικά μπήκαμε ξανά σε ένα δοκιμαστικό περιβάλλον, που ήταν το κλειστό κύκλωμα της ΕΕ. Εκεί, χάρη στην Ευρώπη, ήταν που μπορέσαμε να επιχειρήσουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις και διορθώσεις. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως, ευτυχώς, με την Ένωση, δεν νοιάζονται μόνο οι Έλληνες για την Ελλάδα. Η επιτυχία μας είναι απαραίτητη και στους άλλους. Γι’ αυτό μας έδωσαν τα κεφάλαια που χρειαζόμασταν, την τεχνογνωσία που χρειαζόμασταν και το πραγματικό, επιτέλους, διεθνές perspective. Αυτό το feedback είναι πάντα απαραίτητο, το ξέρετε καλά. Η Ελλάδα, πλέον, βγαίνει στις αγορές, στο μέγεθος που αντιστοιχεί σε μια νεοφυή επιχείρηση μια και, στην πραγματικότητα, πετύχαμε να βγάλουμε πια ένα καινούργιο, βελτιωμένο και υγιές προϊόν ως χώρα.

Μία άλλη αξία που μοιραζόμαστε είναι η πρόκληση να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι οι επιχειρήσεις μας, τα ventures μας, δεν είναι άυλα. Στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες, αλλά και στην πολιτική, πολλοί έχουν την εντύπωση ότι το έργο μας εξαντλείται σε μια πρώτη ύλη φτιαγμένη από αέρα, ιδέες, λόγια και προγράμματα. Γνωρίζουμε και οι δύο καλά ότι αυτή η εντύπωση δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Κάθε ηλεκτρονική εφαρμογή έχει πρακτικό αντίκρισμα: Βοηθάει κάποιον να φωνάξει ταξί, να παραγγείλει φαγητό, να παραγάγει και να μοιραστεί ενέργεια, να οργανώσει τα αρχεία του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ένα πολιτικό πρόγραμμα ακουμπάει στο hardware των νόμων και βοηθάει τον κόσμο να κάνει τη ζωή του πράξη: Να εφαρμόσει αυτά που σκέφτεται, να εκφράσει τις ανάγκες του και να κερδίσει αυτά που χρειάζεται.

Για όσους την ξέρουμε καλά, η Ευρώπη είναι αυτό και τίποτα άλλο: Η ζωή μας στην πράξη. Είναι η κεντρική κυβέρνηση που φροντίζει να μοιραζόμαστε τις ίδιες ευκαιρίες, τις ίδιες επιδοτήσεις, την ίδια πρόσβαση στην παραγωγή. Από το 2011 η Κομισιόν έχει εγκρίνει το «πακέτο Ορίζοντας 2020» που πίσω από όλη του τη νομολογία, πίσω από τις συνεδριάσεις και τις διαπραγματεύσεις, είναι πρακτικά αυτό που ανοίγει τις πόρτες και το ταμείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που δείχνει το δρόμο στις κυβερνήσεις και επιβεβαιώνει για τους επενδυτές την εμπιστοσύνη της Ένωσης στην επιχειρηματικότητα, ειδικά τη νεανική, ειδικά την ψηφιακή, ειδικά τις startups.

Δεν ανήκουμε μόνο στη Δύση. Δεν ανήκουμε μόνο στις καλές ιδέες. Ανήκουμε στην πράξη. Ανήκουμε σε εκείνους που αναλαμβάνουν τη βαριά ευθύνη να κάνουν τις σκέψεις πράξη. Και σας διαβεβαιώνω ότι ο πιο εύκολος, ο πιο γρήγορος, ο πιο σίγουρος δρόμος προς την πράξη είναι για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

* Η Ν. Τζαβέλα είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αναρτήθηκε από athensvoice.gr

2 Comments

  • Ο/Η pliatsikas λέει:

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ*WORLD JEWISH CONGRESS*156/14/15/03/2007/ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΣΑΣ ΤΗΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ!!!!!!!!!ΠΑΡ. ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΥΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!!!!!ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΠΡΕΣΒΗ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΖΩΗΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΕΠΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ!!!!!!!!

  • Ο/Η kaloydoskatos λέει:

    Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΒΑΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΤΖΑΒΕΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ 1.500.000 ΕΚ. ΕΥΡΩ?????????

Απάντηση