ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ 1  — Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΣΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, που ακόμα ηγεμονεύει !!!!!! στον χώρο, έχει να μιλήσει δημόσια για τα τεκτενόμενα στον οίκο ανοχής της, από….. 26-6-2009!!!!
   — Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΑΚΕ -ΤΣΟΝΤΑ- στον σύλλογο ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, επίσης βουλωμένο γράμμα, από… 14-11-2007…!!!
   — Και στη σιγαλιά της μαύρης νύχτας, μία φωνή, ΣΥΡΙΖΑ ηκούσθη: “Πιάτσε τον, τον φούστη!!!”
   === Όπως, ως γνωστόν μας έχει ήδη ανημερώσει ο “ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ”  η ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, με ίδια κεφάλαια και ετήσια κέρδη, ξεπουλήθηκε με… ένα (1) ΕΥΡΩ, δηλαδή, άνευ καν μιας πορδής του Σάλας, οι δε εργαζόμενοι, δια των πράσινων και ολίγον μπλε εργατοπατέρων, ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ, καθότι έμπειροι στα χρηματοοικονομικά, έχουν βγει εξ αρχής στις ΕΞΑΓΟΡΕΣ και προοδεύουν οικογενειακώς.
   === Όμως οι σωστές χρηματοοικονομικές επενδύσεις σε εργατοπατερικά ασφαλιστικά προϊόντα, ποτέ δεν παν χαμένες.   Έτσι, όπως μας ενημερώνει πάλι ο “ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ” οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ εργατοπατέρες και επαγγελματίες περιπλανώμενοι Βολευτές, για να μην εκτεθούν οι ΠΑΣΚίτες ΝΤΡΟΠΑΛΟΙ συνδικαλιστές, ανέλαβαν να προωθήσουν την υπόθεση, με τη παρακάτω επερώτηση. Οι συγκυβερνητικοί εργατοπατέρες, απλά ενημερώνουν τον λαό τους, για τυχαία και συμβολική χειρονομία των ΣΥΡΙΖΑίων βολευτών:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΣΚΕΣυνάδελφοι,
Σας κοινοποιούμε το κείμενο της επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής.

Ο Πρόεδρος ———————— Ο Γραμματέας   
Συκαμιάς Γιώργος  —– Αναστασιάδης Κώστας

  — Προς τους Υπουργούς:
— Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
— Οικονομικών
— Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Αθήνα, 21 Φλεβάρη 2014
Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν επανειλημμένα δημοσιεύματα στον τύπο που κάνουν λόγο για το επίσημο άνοιγμα της διαδικασίας πώλησης της Αγροτικής Ασφαλιστικής, με σύμβουλο πώλησης την UBS.
Η Αγροτική Ασφαλιστική είναι μια εταιρία που μέχρι την 27/7/2012 ανήκε στην ΑΤΕ. Στις 27/7/12 μεταβιβάσθηκε αντί συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, με τη δέσμευση να ανακεφαλαιοποιηθεί (λόγω PSI) και να μεταπωληθεί εντός 1 έτους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιβάρυνση της εταιρίας από την ανταλλαγή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έφθασε στα 284 εκ. ευρώ ενώ στις 27/9/12 η Γενική Συνέλευση ενέκρινε (υπό το νέο μέτοχο) αύξηση του Μ.Κ μέχρι 250 εκ.ευρώ. Στις 8/3/2013 η αύξηση αυτή έφτασε στο ποσό των 172 εκ. ευρώ, πόσο που λόγω καλών αποτελεσμάτων της εταιρίας κάλυπτε τις κεφαλαιακές ανάγκες της.
Βάσει των μέχρι σήμερα δεδομένων, τα κεφάλαια αυτά καταβλήθηκαν κατά 160 εκ. ευρώ από το ΤΧΣ και τα 12 εκ ευρώ από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.
Στις 24/6/13 έγινε η μετάπτωση των μηχανογραφικών συστημάτων της ΑΤΕ ΒΑΝΚ με την Τράπεζα Πειραιώς, όπου η ΑΤΕ ΒΑΝΚ στην ουσία εξαφανίσθηκε. Κατόπιν αυτού, αφαιρέθηκε από την εταιρία το bank assurance και στην ουσία η δυνατότητα να πουλά τα προϊόντα της μέσω των υποκαταστημάτων της Τράπεζας. Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα παρατηρείται διαρροή ασφαλιστηρίων προς άλλες εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται ο Όμιλος Πειραιώς.

Επειδή, όπως αποδεικνύεται από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, φαίνεται να έχει επάρκεια σε ίδια Κεφάλαια και να παραμένει σε υψηλή κερδοφορία καθώς και σε επάρκεια αποθεματικών.
Επειδή, τόσο η τράπεζα Πειραιώς, όσο και η Αγροτική Ασφαλιστική έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ΤΧΣ, δηλαδή του Ελληνικού λαού.
Επειδή, η Διοίκηση της εταιρίας αρνείται την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας εδώ και 1,5 χρόνο και παραβιάζει την εργατική νομοθεσία δηλώνοντας ότι δεν φοβάται τα όργανα ελέγχου της πολιτείας.
Επειδή, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση διέπονται από πολλαπλά εργασιακά καθεστώτα (αορίστου χρόνου, ενοικιαζόμενοι σε εταιρείες δανεισμού, ορισμένου χρόνου).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΑΚΕΕρωτώνται οι κ.κ Υπουργοί;

1) Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία σύμφωνα με την οποία προχωρά η πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής; Και αν ναι, είναι εγκεκριμένη αυτή η διαδικασία και από ποιους; Έχει λάβει γνώση και έχει συμφωνήσει το ΤΧΣ και το Ελληνικό Δημόσιο για την διαδικασία πώλησης;
2) Υπάρχουν ανακοινώσεις στον τύπο (ή με οποιοδήποτε τρόπο) για πρόσκληση ενδιαφέροντος σε αγοραστές κατά την περίοδο πριν την έναρξη της διαδικασίας πώλησης με το VDR; Πως διασφαλίζεται από πλευράς Πειραιώς αλλά και συμβούλου (UBS) η όλη διαδικασία ως προς τη διαφάνεια και τον έλεγχο της διαδικασίας;
3) Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα Υπουργεία που εποπτεύουν προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου για τα κεφάλαια που κατέβαλε το ΤΧΣ
4) Ποιο είναι το ελάχιστο τίμημα του περιουσιακού στοιχείου με βάση τα οικονομικά του δεδομένα;
5) Ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης για την εγχώρια ασφαλιστική αγορά , αφού ενδεχόμενη πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, της Εθνικής Ασφαλιστικής, της EFG EUROLIFE, αλλά και της εφαρμογής του SOLVENCY II (φερεγγυότητα 2) θα οδηγήσει σε αφελληνισμό της ασφαλιστικής αγοράς;
6) Με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θα διασφαλιστούν εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι από την ενδεχόμενη αλλαγή ιδιοκτήτη;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Στρατούλης Δημήτρης
Αποστόλου Βαγγέλης
Καφαντάρη Χαρά
Τσουκαλάς Δημήτρης

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ,
Όταν οι συνδικαλιστές της  ΠΑΣΚΕ (ο Πρόεδρος είναι Σημιτικός ….του εκσυγχρονιστικού μπλοκ) ….δεν μπορούν να μιλήσουν -συγκυβέρνηση γαρ- “καθαρίζουν” οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !
ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ….ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΆΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΥΓΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ! 

ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΣ ….ΟΛΟΙ ΠΑΣΚΕ ΚΙ’ ΕΝΑΣ ΔΑΚίτης!

Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου

Πρόεδρος Συκαμιάς Γιώργος ΠΑΣΚΕ
Αντιπρόεδρος Μήλιος Νίκος ΠΑΣΚΕ
Γραμματέας Αναστασιάδης Κώστας ΠΑΣΚΕ
Ταμίας Σεχρεμέλης Γιώργος ΠΑΣΚΕ
Α/της Γραμματέας Μητρόπουλος Περίανδρος   ΠΑΣΚΕ
Μέλος Χάλαρη Άντζυ ΠΑΣΚΕ
Μέλος Κατσομήτρος Βαγγέλης ΔΑΚΕ

Απάντηση