ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ -ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ  —ΥΠΑΝ: Πρόστιμα 850 χιλ. ευρώ σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες

  — Οι ασφαλιστικές προέβησαν σε αυθαίρετες αυξήσεις των ασφαλίστρων τους που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε το ποσοστό του 32,71% σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, δίχως όμως να εξαρτούν τις αυξήσεις αυτές από ειδικά, καθορισμένα κριτήρια. 

  — ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ:   http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1202154/ypan-prostima-850-hil-evro-se-pente-asfalistikes.html
ΚΑΙ ΣΤΟ:    http://www.fpress.gr/agora/item/14902-kampanes-se-pasignostes-asfalistikes-gia-ayxiseis-eos32-sta-asfalistra

  — Οι εταιρίες στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο είναι οι:
  == ΑΛΛΙΑΝΖ ΕΛΛΑΣ Α.Α.Ε.
  == ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ “Η ΕΘΝΙΚΗ”
  == INTERAMERICAN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΩΗΣ ΑΕ
  == METLIFE ALICO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ
  == ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ (λεπτομέρειες στον αναρτημένο πίνακα)

Αυθαίρετες αυξήσεις που σε σε ορισμένες περιπτώσεις έφτανε το ποσοστό του 32,71%  σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης….
Θυμάστε την αντίστροφη υποθήκη για το σπίτι μας ….που ο Μιλτ. ο Νεκτάριος, πρώην διοικητής του ΙΚΑ, τεχνηέντως μας σερβίρισε ….σαν έσχατη λύση “στας δυσμάς του βίου μας” ….έτσι που και αυτό το περιουσιακό στοιχείο να μην μείνει στα παιδιά σας, αλλά να πάει στις τραπεζοασφαλιστικές;  Αυτό λοιπόν έχει δρομολογηθεί  μέσα από τα τελευταία μέτρα Προβόπουλου …..για τους αδυνατούντες να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. 

Θυμάστε τις δηλώσεις Ράιχενμπαχ, Προβόπουλου, Σπυρόπουλου, Μίχαλου ….για την “ανάγκη” μεταφοράς μέρους των πόρων της συνταξιοδοτικής κάλυψης από τα Ταμεία στις Ασφαλιστικές;

Περίπου τότε είχε κάνει μια “ωραία” δήλωση και ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, πρώην συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, κλπ, ….ΌΧΙ μόνο οι συντάξεις αλλά και ένα μέρος των καλύψεων για περίθαλψη ….πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ….ΈΛΕΓΕ:  http://www.sofokleousin.gr/archives/132217.html

— “Υπενθυμίζεται, την ανάγκη συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών στο σύστημα δημόσιας υγείας είχε τονίσει μεταξύ των άλλων σε συνέντευξη του στο sofokleousin.gr o Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου Σύμβουλος Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας Πειραιώς….”

Βλέπουμε ότι στον παραπάνω πίνακα με τις παραβάσεις και τα πρόστιμα  ….για “Αυθαίρετες αυξήσεις ασφαλίστρων σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης” ….φιγουράρει και η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ (της Παπαδιάς με το λουμπάγκο).Ο Τριαντάφυλλος  ο Λυσιμάχου Γεν. Διευθυντής του ασφαλιστικού βραχίονα της Πειραιώς, όπου ανήκει η εταιρία -και μέλος του Δ.Σ της ΑΤΕ Ασφαλιστικής- αναφέρεται και ως μέλος του Δ.Σ της  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ….και είναι συνάμα και μέτοχος!

Δείτε τώρα δυο από τις πρόσφατες δηλώσεις του:   =http://www.sofokleousin.gr/archives/161367.html   
Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου: Το 2015 θα είναι χρονιά των ιδιωτικών συντάξεων και ήδη διενεργούνται σοβαρές συζητήσεις για την θεσμοθέτηση τους”
-“Με την Ευρωπαϊκή Πίστη, η Τ.Π κατέχει το 30% του Μετοχικού Κεφαλαίου της και συνεργαζόμαστε κατά περίπτωση.”

Αν δεν σωθεί η Κοινωνική ασφάλιση ο Ελληνικός λαός θα ζήσει τραγικές καταστάσεις και η κοινωνική συνοχή θα πάει περίπατο.

Ένα αφελές ερώτημα -και ο νοών νοήτω- ….στον “Παπά της Παπαδιάς” αν μπορεί πλέον να καλύψει,  την αύξηση -όσο μεγαλώνει θα του ζητάνε περισσότερα-  στο συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης ή την επόμενη φορά -αν χρειασθεί- θα βρεθεί ο ίδιος ή η Παπαδιά στο ράντζο κάποιου βρώμικου νοσοκομείου του Γεωργι-άδη;

Οι ασφαλιστικές εταιρίες -ας γίνει αντιληπτό- είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί ….και δεν γίνεται με τίποτε να υποκαταστήσουν, ούτε κατ’ ελάχιστο, την κοινωνική ασφάλιση.

Επιμένετε ακόμα για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης; Τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Επί τέλους ….όσοι έχουν τον τρόπο τους ας πάνε να ασφαλισθούν -ποιος τους εμποδίζει- στις (από τους ξένους ελεγχόμενες) εταιρείες του κλάδου ….εμάς την πλέμπα αφήστε μας στην Δημόσια ασφάλιση ….που ξέρεις -με αυτή την ελπίδα ζει ο λαός- ότι η χώρα θα αποκτήσει σύντομα Γκουβέρνο ποιότητας ….που θα μπορεί να ελέγχει έντιμα και αποτελεσματικά τις κοινωνικές δομές και την κρατική περιουσία.
Η αλήθεια είναι ότι η καχυποψία -ουχί αδίκως- έχει φωλιάσει στο μυαλό μας ….και έτσι όταν άκουσα ότι μειώνονται οι εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης …..σκέφθηκα ότι το επόμενο βήμα θα είναι η υποχρεωτική μεταφορά μέρους των καλύψεων σύνταξης και περίθαλψης ….στους ασφαλιστές ….ας μην χαίρονται λοιπόν εργοδότες και εργαζόμενοι!

[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

http://www.helex.gr/el/company-profile/-/select-company/481 

Διοικητικό Συμβούλιο ΛΕΚΚΑΚΟΣ Μ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ Χ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι ΧΡΗΣΤΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΧΡΟΝΗΣ Α ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΒΕΡΖΟΒΙΤΗΣ Ι ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Η ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΣΑΡΠ Χ ΕΡΙΚ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΣΥΡΜΑΚΕΖΗΣ Χ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)

 

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αγορά μετοχών από κ. Τριαντάφυλλο Λυσιμάχου

http://www.capital.gr/news.asp?Details=1779545

Σε εξωχρηματιστηριακή αγορά 32.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Ευρωπαϊκή Πίστη, συνολικής αξίας 320 ευρώ, προέβη στις 19/04/2013 το μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Απάντηση