Ιχναϊν μπιντελούγκεν…

14 Απριλίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ  — Aυτό που συγκράτησα από την ομιλία της κυρίας Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Αθήνα είναι το εξής: «Αρχ φτόνλαντεν χλούρφσπ ντιε ιχ όγκλφσοτεν στουντ βόλτενφιούρ ντέκαπιτασιόν ντερ μπέζολτ ζβεκ καπιτουλασιόν. Ιγκερ γκάντερέγκεν βάρουμ βάρουμ γκάμπατισγκουπατουσχεν. Ζιγκ.

  — Επεσα σε βαθιά περισυλλογή, αλλά εκείνο που με προβλημάτισε περισσότερο ήταν ο επίλογος όσων είπε η σιδηρά Καγκελάριος αφού διάβασε τα εκτενή ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ για το δείπνο της με τον κ. Σαμαρά υπό το φως της Ακροπόλεως: «Λάουφτ μιλιόνεν ντιβιζιόν ούντερ φιλίρεν φαλίρεν κλασφχτ χελφεν τάγκιχνφϋρντ-βιρ χριστοφορακιέσιον μπλουμ ζου φιόυλεν ναβουχοδονόσορ. Ζιγκ».

  — Αρχισα να κάνω δεύτερες σκέψεις. Δεν σας κρύβω ότι πέρασα μια δύσκολη βραδιά και μια παρ’ ολίγον δύσκολη νύχτα. Μήπως έχω γίνει πολύ αριστερός; Μήπως υποτιμώ την προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης να ξαναβγάλει τη χώρα στις αγορές όχι σαν σκλάβα, αλλά σαν νυφούλα;

  — Το πρωί της Κυριακής με τον καφέ, έβλεπα μισοκοιμισμένος ακόμα τον ΣΚΑΪ που είχε εκπομπή για τον ΣΚΑΪ όστις μαζί με μια τράπεζα, θαρρώ την Εθνική, μοίραζαν ρουχαλάκια, λαμπάδες και άλλα αξεσουάρ για φτωχούς, στους φτωχούς!

— «Βρε  μπαγάσηδες!» μονολόγησα, «πρώτα υποστήριξαν την πολιτική που έκανε εκατομμύρια Ελληνες φτωχούς, και τώρα τους συμπαρίστανται στη φτώχεια τους». Αίφνης βρήκα αυτή τη σκέψη πολύ αριστερή, αλλά, επειδή τις καλύτερες σκέψεις τις κάνει κανείς μισοκοιμισμένος έκανα και μια αριστερότερη: «Βρε τους θεόρατους, πλην όμως τα ίδια κάνει και η κυβέρνηση. Λήστεψε το σύμπαν και τώρα δίνει σε όσους το παραξήλωσαν στη φτώχεια, ένα επίδομα μπας και βουτήξει καμιά ψήφο. Δεν είναι και πολύ ηθικό, σκέφτηκα «αλλά τι είναι ηθικό σ’ αυτήν τη ζωή» ξανασκέφτηκα και σταμάτησα έτσι τον αριστερό κατήφορο που είχαν πάρει οι σκέψεις μου.

  — Δεν ξέρω εσείς, αλλά εμένα με επηρέασε πολύ η επίσκεψη της Καγκελαρίου μας. Εκείνο το αουσχλοφεντερμπουργκερ ζαχτ νιχτ ζιγκ που είπε μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Με έχει κλονίσει. Ως τώρα ήθελα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα πια δεν είμαι βέβαιος. Και στο κάτω – κάτω αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάει κι αυτός δεξιά, δεν θα μου μείνει τίποτα αριστερό. Ασε που αν χάσει τις εκλογές ο κ. Σαμαράς, θα αναγκασθεί να ενώσει τη δεξιά ο κ. Μπαλτάκος και θα πάει ακόμα πιο δεξιά η ακροδεξιά. Βέβαια πιο δεξιά απ’ την ακροδεξιά υπάρχει ο τοίχος. Του εκτελεστικού αποσπάσματος. Ομως μη γίνομαι υπερβολικός! Δεν θα φθάσουμε ως εκεί. Αν μείνουμε εδώ. Πού εδώ; Εδώ! Στα 570 Ευρώ μεικτά ο κατώτατος. Αν τώρα κερδίσει τις εκλογές ο κ. Σαμαράς και τον πάει στα 300 Ευρώ, την πατήσαμε. Θα έχω κάνει ένα ακόμα λάθος. Ομως τα λάθη διορθώνονται, την άλλη φορά θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Δαγκωτό.

  — Μπερδεύομαι. Αυτή η επίσκεψη Μέρκελ με αποσυντόνισε. Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να με βούτηξε βαθιά μέσα στη μιζέρια, αλλά μήπως γίνομαι μίζερος όταν το σκέφτομαι; Μήπως θα πάνε οι θυσίες μου χαμένες, αν δεν κάνω κι άλλες; Μπορεί η κυρία Ασημακοπούλου να μου τρυπάει το μυαλό, μπορεί ο Αδωνις να με βγάζει απ’ τα ρούχα μου, μπορεί ο κ. Θεοχάρης να μου κόβει βεντούζες με φόρους, αλλά μήπως είμαι λαϊκιστής και δεν βλέπω φως στην άκρη του τούνελ; (Αποκλείεται να είναι κομμένο. Κάποιος θα το είχε συνδέσει, έστω παράνοια, όπως ο αποκάτω. Περίεργος τύπος, ούτε επίδομα θέρμανσης κατάφερε να πάρει κι όλον τον χειμώνα τουρτούριζε) – όμως όλα αυτά, τέλος. Αν αρθεί και η μονιμότης των δημοσίων υπαλλήλων και αν ξεκληρισθούν και οι περιπτεράδες, θα έρθει η ανάπτυξη. Συχώρα με, θεέ μου, αυτή η τελευταία σκέψη για το ξεκλήρισμα των περιπτεράδων δεν ήταν και πολύ αριστερή. Ομως με έχει κουράσει και η Αριστερά. Τριάντα χρόνια κυβερνούσε αυτόν τον τόπο η Δεξιά γεμάτη αριστερές προκαταλήψεις. Μουρλό πράγμα. Απόδειξη ο Αδωνις. Πιο μουρλό δεν γίνεται. Κάποτε έπρεπε η δεξιά να αποκατασταθεί μέσα στη Δεξιά. Να ακριβύνει η συμμετοχή στα φάρμακα, να δουλεύουν μόνον όσοι δεν είναι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι, να μας πάρουν τα σπίτια αντί οι κουμουνισταί οι τράπεζες, να μη μας σκοτίζουν τον έρωτα τα σωματεία και οι συντεχνίες, γενικώς να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο και να μπει μια τάξη στα πράγματα.

— Και στο κάτω – κάτω και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα έκανε. Για αυτό τον ψηφίζουν πια τόσοι Πασόκοι. Αν είχε αποκτήσει ψηφοφόρους από παρθενογένεση θα τον εμπιστευόμουν περισσότερο. Ποιος μου λέει εμένα ότι ο κ. Σταθάκης δεν θα κάνει τα ίδια με τον κ. Βορίδη, ή ο κ. Λαφαζάνης δεν θα κάνει τα ίδια με τον κ. Στουρνάρα. Ας είμαστε σοβαροί.

— Αυτό το αουχναγκεν σβόμποντα χλαχλοφεν της Μέρκελ τα είπε όλα. Το σύστημα είναι πιο έξυπνο από μας. Απόδειξη η Ελιά, ο ΔΟΛ, το Ποτάμι και η θεία Φωτούλα. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια η Ελιά την έβγαλε. Το σύστημα ξέρει να ανανεώνεται, χρωστάει φερ’ ειπείν ο ΔΟΛ 250 εκατομμύρια ευρώ, παίρνει 80 εκατομμύρια ευρώ δάνειο και χρωστάει λιγότερα – είναι κάτι μαγικό! όπως το δημόσιο χρέος, όσο το φουσκώνεις τόσο πιο βιώσιμο γίνεται.

  — Πλην όμως, Μεγάλη Βδομάδα ήδη, τάιμ άουτ.

  — Ο Ναζωραίος βγαίνει στις αγορές. Οι έμποροι στον Ναό δανείζουν με εορταστικά επιτόκια κάτω απ’ το 6%. Στις λαϊκές γειτονιές οργανώνονται συσσίτια κατανυκτικά όπως ο Μυστικός Δείπνος, η ζωή εν τάφω περιλαμβάνει στην Ελλάδα όλο και περισσότερους Ελληνες και στο Πραιτόριο οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι οπλίζουν με καρφιά τους σταυρωτήδες και αργύρια τον Ιούδα.

Αυτό το γιουγκβόλτεν ντας μασσακρίεντεν που είπε η φράου Κάιζερ Αντολφ Μέρκελ, τα λέει όλα

Του Στάθη από enikos
Αναρτήθηκε από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

Απάντηση