Σαμπιχά Σουλεϊμάν 1  — Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει στο ΣΥΡΙΖΑ με την αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν για τις ευρωεκλογές, καθώς η τοπική οργάνωση Ξάνθης αλλά και ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αναφέρουν πως η εν λόγω υποψήφια συνδέεται με τον ακροδεξιό χώρο και ζητούν την απόσυρσή της. Ωστόσο μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Κουμουνδούρου. Το ψηφοδέλτιο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα και όλα είναι ανοιχτά. Οι πιέσεις από τα στελέχη της Ξάνθης εντείνονται, ενώ τοπικές ιστοσελίδες να κάνουν λόγο για «πολιτική γκάφα» ολκής.

  — «Χωρίς να υπάρχει κάτι προσωπικό με την κα Σουλεϊμάν, απλά θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει με το κόμμα μας», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ στο e-thrakinews.gr και τον Γιώργο Συληγαρδάκη. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κα Σαμπιχά δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε ένα λάθος, μία λάθος εκτίμηση και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος», τονίζει και προσθέτει:

  — «Προσωπικά εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την γυναίκα όμως πολιτικά ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, είχε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Τέρενς Κουΐκ και όλους αυτούς και δεν ήταν ποτέ στον δικό μας χώρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την εξέλιξη ακόμη όμως από αυτά που έμαθα υπήρξε μία λανθασμένη πληροφόρηση που οδήγησε σε λάθος εκτίμηση. Η ουσία είναι ότι τελικά δεν θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές».

  — Το Xanthipress αναφέρει πως παρά την άμεση αντίδραση στην «τραγική επιλογή», όπως αναφέρει, της Σαμπιχά Σουλεϊμάν το θέμα δεν φαίνεται να έχει λήξει οριστικά. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «το ζήτημα έχει προκαλέσει τριβές στις σχέσεις των τοπικών στελεχών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες».

  — «Όπως φαίνεται να γίνεται σαφές, κανένας τοπικά δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω καθώς η επιλογή ενός προσώπου από την ακροδεξιά που έχει συνδεθεί άμεσα με τον στενό ιδεοληπτικό πυρήνα του «Δικτύου 21» που βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό και του παρακράτους στη Θράκη, αποτελεί εκτός από κεντρική πολιτική «γκάφα» και απρέπεια έναντι της περιοχής και, κυρίως, έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας της μειονότητας, που βρίσκεται κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ και προσδιορίζεται από διαφορετικά χαρακτηριστικά» αναφέρει η ιστοσελίδα και συμπληρώνει:

  — «Αν η σύγκρουση φτάσει στα άκρα, αυτό που δεν μπορεί να αποκλειστεί είναι ακόμη και οι παραιτήσεις (παρότι επισήμως δεν έχει υπάρξει τέτοια απειλή), γεγονός που θα σημάνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαϋλωθεί, οργανωτικά, στο νομό με το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία της αριστεράς».

  — Επίσης στην ιστοσελίδα e-thrakinews.gr, ο γραμματέας της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, εξέφρασε την αντίθεσή του με την εν λόγω υποψηφιότητα, σημειώνοντας πως «το επίσημο ψηφοδέλτιο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη». «Δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Δεν υπάρχει θέμα Σαμπιχά για μας», ανέφερε. «Τέτοιες υποψηφιότητες, χωρίς φυσικά να έχω κάτι προσωπικό με την ίδια, δεν γίνονται δεκτές ούτε στο τοπικό ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Ξάνθης, θα γίνουν αποδεκτές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές; Απ’ όσο ξέρω δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα…», δήλωσε ο Χασάν Μαλκότς, αυτοδιοικητικό στέλεχος στην Ξάνθη.

Αναρτήθηκε από theinsider.gr

2 Comments

 • Ο/Η Χρυσαυγίτισσα ... η Σουλεϊμαν? λέει:

  Η Σαμπιχά Σουλειμάν είναι στοχοποιημένη και από το τουρκικό προξενείο, καθώς έχει δώσει μεγάλες μάχες για να φτιαχτούν σχολεία και…να μορφώνονται τα παιδιά των τσιγγάνων, αλλά και να μαθαίνουν ελληνικά. Η δράση της αυτή, ειδικά το τελευταίο, έχει ενοχλήσει τόσο το τουρκικό προξενείο, όσο και την ελίτ της μειονότητας που διατηρεί στενές σχέσεις με αυτό. Εδώ και λίγες ώρες η Σαμπιχά Σουλειμάν έφτασε να κατηγορείται ξαφνικά ακόμα και για ακροδεξιές πολιτικές αποψεις. Πρόσωπα που τη γνωρίζουν, ωστόσο, και έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι “πρόκειται για σκέτη λάσπη”.

  Οι κατήγοροι της, πάντως, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι κάποτε μεταξύ άλλων την είχε υπερασπιστεί και ο Τέρενς Κουίκ στον αγώνα που δίνει για να φτιαχτούν σχολεία και να μάθουν ελληνικά τα παιδιά των Ρομά.

  «Και τι σημαίνει αυτό; Αναφέρουν αυτοί που την υπερασπίζονται οι οποίοι επιμένουν ότι οι αντιδράσεις είναι υποκριτικές. «Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η Σαμπιχά είναι τσιγγάνα και δεν ανήκει στο κομμάτι της μειονότητας που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.. Επειδή δεν μπορούν να το πουν αυτό δημοσίως, την κατηγορούν ότι είναι δεξιά ή ακροδεξιά, επιχειρώντας να την εμφανίσουν σαν άλλη μια υπόθεση Καρυπίδη, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σχέση και πρόκειται για μια ακτιβίστρια που δεν ανήκει στην αυλή του τουρκικού Προξενείου, όπως συνηθίζεται να είναι οι υποψήφιοι της μειονότητας των μεγάλων κομμάτων».

  Η γυναίκα αποκλείστηκε γιατί έτσι είπε το Τουρκικό προξενείο στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Ολα τα άλλα είναι παραμύθια.

  Διαβάστε τι είχε δηλώσει η γυναίκα στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη:

  «Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων», επισημαίνει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν και υπογραμμίζει ότι «επειδή είναι μουσουλμάνα της Θράκης, υποχρεώθηκε να πάει σε σχολείο όπου διδάχθηκε μία τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά».

  Η κ. Σουλεϊμάν, αποκάλυψε ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να τους επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους», είτε με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν.

  Και η Σαμπιχά, στηλιτεύει την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, προσθέτοντας τα εξής:

  «Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους».

  «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη», τονίζει η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ζητά «να τους αφήσουν ήσυχους σταματώντας να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους».

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Ρε φίλε (?) ΠΡΕΠΕΙ να είναι τουρκάλα ή χρυσαυγήτισσα για να είναι ακροδεξιά?????????? Αν έχει σκοπό ζωής να ξεσκίσει τις σάρκες της πατρίδας σου, συμμαχόντας και με τον διάολο, δεν είναι ακροδεξιά????????????? ή δεν έχεις, ή δεν θέλεις να έχει πατρίδα?????????????????????
   Και ποσώς με ενδιαφέρει αν δεν θέλεις πατρίδα…….
   Εμένα ρε -που θέλω να έχω πατρίδα- γιατί να καταδικαστώ με αφανισμό?????????????????????????????????????

Απάντηση