Μπαν Γκι-μουν -Ντερβίς Έρογλου  — Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους
   — Στις 22.30 ώρα Κύπρου αναμένεται να αρχίσει η συνάντηση ΓΓ ΟΗΕ – Έρογλου στη Νέα Υόρκη
   — Πραναγγέλει καταγγελία δήθεν κωλυσιεργείας ο κατοχικός ηγέτης ενώ συνεχίζονται τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Άγκυρας
   — Για την τελευταία του πινελιά στο Κυπριακό ετοιμάζεται ο Αλεξάντερ Ντάουνερ

  — Στη σκιά του νέου επικοινωνιακού παιχνιδιού των γνωστών κύκλων στην Άγκυρα, με τη διαστρέβλωση δηλώσεων του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή Αντρέα Μαυρογιάννη, πραγματοποιείται απόψε (22:30 ώρα Κύπρου) στη Νέα Υόρκη, η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

  — Συνάντηση που «έκλεισε» μετά από αίτημα του κυρίου Έρογλου ο οποίος ένιωσε… παραμελημένος μετά από τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

  — Τα Ηνωμένα Έθνη πιστά στην πολιτική των λεγόμενων ίσων αποστάσεων έκλεισαν ραντεβού μισής ώρας στον κατοχικό ηγέτη ο οποίος αναχωρώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες φρόντισε να προιδεάσει για τους στόχους του. Oύτε λίγο, ούτε πολύ προανήγγειλε καταγγελία του Προέδρου Αναστασιάδη για τακτική δήθεν κωλυσιεργείας στις συνομιλίες.

  — Η προσπάθεια Έρογλου να παρουσιάσει εαυτόν ως θιασώτη της γρήγορης λύσης δεν είναι καινούρια αλλά εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Άγκυρας για αποενοχοποίηση ως το πρώτο βήμα του σχεδίου Β, το οποίο προβλέπει αναβάθμιση του ψευδοκράτους μετά από ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο, το οποίο εξυφαίνουν διπλωματικά μέσα από τις απαράδεκτες θέσεις που καταθέτουν στην τράπεζα των απευθείας συνομιλιών.

  — Εξού και η διαστρέβλωση από την ευρείας κυκλοφορίας Τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» δηλώσεων του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή Αντρέα Μαυρογιάννη στο πλαίσιο συνέντευξης. Του απέδωσαν δήθεν εγκώμια προς την Άγκυρα για πιο εποικοδομητική στάση στο Κυπριακό.

  — «Ουδέν αναληθέστερο» ανέφεραν στο onlycy πηγές από το Προεδρικό Μέγαρο σημειώνοντας ότι ο κύριος Μαυρογιάννης επανέλαβε το αυτονόητο ότι δηλαδή «η Άγκυρα το παίζει λεκτικά διαλλακτική αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στο τραπέζι των συνομιλιών».

  — Σε ότι δε αφορά, αναφορά περί διευκόλυνσης των συνομιλιών σε περίπτωση μη επανεκλογής του Ντερβίς Έρογλου, ούτε αυτή φέρεται να έγινε από τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. Πολιτικοί κύκλοι ερμηνεύουν την εν λόγω αναφορά της εφημερίδας σε «ευσεβοποθισμό κύκλων της Άγκυρας και έναρξη δημιουργίας κλίματος ενόψει παράνομων εκλογών στο ψευδοκράτος»

  — Στο μεταξύ εντός των ημερών αναμένεται να καταθέσει ο Αλεξάντερ Ντάουνερ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την τελευταία έκθεση του για το κυπριακό από την οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο ο Μπαν Κι Μουν θα διορίσει νέο ειδικό σύμβουλο ή θα αφήσει το βάρος στην ειδική αντιπρόσωπο του στην Κύπρο Λίζα Μπαντενχάιμ.

Αναρτήθηκε από onlycy.com

Απάντηση