ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΜΥΣΤΙΚΑ -ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ  — Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, το Πάσχα:   ….παρακαλούμε προς εθνικό και δίκαιο συμφέρον, οι αρμόδιοι της πολιτείας να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη που θα μεταδίδει επί 24ώρου βάσεως. Κι επειδή τα χρήματα μέσω της εταιρίας που μας φωτίζει είναι εξασφαλισμένα, δεν θα υπάρχει και το έξοδον, νομίζω.

  — Άνθιμε Θεσσαλονίκης, ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να “φροντίσει” για δημόσιο Τηλεοπτικό Σταθμό….  Αν δεν το κάνει “αδειάστε” τον ….τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια.

  — Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη και η Β.Ελλάδα, να μην έχουν δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό!!!

  — Είναι απορίας άξιο πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά στο σκοτάδι την ενημέρωση ….για τα “τεκταινόμενα” στην Μακεδονία και την Θράκη ….είναι λίαν επιεικώς “ύποπτο” ….ας αντιδράσει ο κόσμος.

  — Γιατί δεν καλείς -ΔΗΜΟΣΊΩΣ- τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πάρει θέση για την τηλεοπτική κάλυψη με κρατικό φορέα??? ….Φοβάσε Άνθιμε, τους ντόπιους ΜΜΕάδες που -μάλλον- θέλουν να κάνουν ‘διαπλεκόμενη” ιδιωτική τηλεόραση ;;;;

Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει!

  — [ ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΗΝ ΠΡΌΣΦΑΤΗ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ κ. ΆΝΘΙΜΟΥ ]

  — Παρέμβαση υπέρ ΕΡΤ3 από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο 

Παρέμβαση υπέρ της ΕΡΤ3, έκανε από άμβωνος κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ειδικότερα, λίγο πριν καλέσει τους πιστούς να κοινωνήσουν ο Μητροπολίτης ανέφερε “Το να μείνουμε με ένα κανάλι που, κάθε τόσο, να μεταδίδει και κάτι από εδώ είναι ημίμετρο. Ολόκληρος ο ελληνισμός του εξωτερικού, σε όλες τις χώρες, ζητάει ό,τι υπήρχε παλιά με την κρατική τηλεόραση. Και το ζητάει κι όλος ο Ελληνισμός απο την Ήπειρο και τη Θράκη και τα νησιά μας“.

Και συνέχισε:
Ευχαριστούμε για τη μετάδοση, (τη ΔΤ) αλλά παρακαλούμε προς εθνικό και δίκαιο συμφέρον, οι αρμόδιοι της πολιτείας να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη που θα μεταδίδει επί 24ώρου βάσεως. Κι επειδή τα χρήματα μέσω της εταιρίας που μας φωτίζει είναι εξασφαλισμένα, δεν θα υπάρχει και το έξοδον, νομίζω“.

Κάλεσε, τέλος, την κυβέρνηση, να πάρει θέση:
“Μέσα σε αυτό το άμεσο μέλλον, αύριο – μεθαύριο, να έχουμε μια επίσημη ανακοίνωση, τι θα γίνει με την τηλεόραση που είχαμε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα δεν έχουμε”…

Πηγή: salonicanews.com

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:  Ο Άνθιμος????….. Αυτός που πριν λίγες εβδομάδες έκοψε συγκέντρωση Εσφιγμενιτών Αγειοριτών μοναχών στο Βελλίδειο???…. Αυτός, που μετά από μια εβδομάδα, μετά την απαγόρευση στους Εσφιγμενίτες, δεν είχε λόγους να φέρει εμπόδια στους…. Γιαχωβάδες???????

Απάντηση