ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΕΕΕ  — Τις τελευταίες ημέρες τα Επιμελητήρια (Εμπορικά, κλπ) αντιδρούν έντονα στην κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής και εισφοράς των επιχειρήσεων, ενώ στο παιγνίδι έχουν μπει και 185 βουλευτές που υπογράφουν τροπολογία για τη διατήρηση της υποχρεωτικής εγγραφής.
  — Είναι προφανές ότι οι 185 βουλευτές αποτελούν πρόβλημα για την κυβέρνηση ενώ την ίδια στιγμή η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και κατά τόπους επιμελητήρια ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
  — Το ζήτημα όμως είναι πως σε όλη αυτή την ιστορία κανένας δεν ρωτά τις ίδιες τις επιχειρήσεις αν είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν να πληρώνουν υποχρεωτικά εισφορές και να εγγράφονται στα επιμελητήρια. Και η καλύτερη απάντηση σε αυτό δίνεται αν σταματήσει η εγγραφή και η υποχρεωτική καταβολή εισφοράς.
  — Το γεγονός ότι οι διοικούντες τα Επιμελητήρια αντιδρούν κάτι δείχνει. Δείχνει ότι φοβούνται πως θα σταματήσουν να έχουν έσοδα και άρα απειλείται η ύπαρξή τους. Όμως ο ρόλος ενός επιμελητηρίου είναι να παρέχει υπηρεσίες προς τα μέλη του και να προασπίζει τα συμφέροντά τους. Αν το κάνει και είναι ευχαριστημένα τα μέλη του και θα συνεχίσουν να πληρώσουν εισφορές και να εγγράφονται.
  — Και βεβαίως τα μέλη που πληρώνουν εισφορές θέλουν τα λεφτά τους να πιάνουν τόπο και να μην αναλώνονται σε έξοδα δημοσίων σχέσεων, θεάματα άνευ ουσίας που πολλές φορές εξυπηρετούν τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων αλλά και γενικότερα όχι ιδιαίτερα διαφανείς κατευθύνσεις.
  — Δυστυχώς ο κακός εννοούμενος προστατευτισμός των Επιμελητηρίων τόσα χρόνια δεν είχε αποτέλεσμα. Και το δυστύχημα είναι πως η πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου λειτουργεί με κριτήρια τα οποία ηπίως χαρακτηριζόμενα δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά.    Κοινώς παίζουν με τις συντεχνίες για τα ψηφαλάκια και μάλιστα διακομματικά.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ – [email protected]

ΠΗΓΗ:  fpress.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: Σε τι χρησιμεύουν (εκτός από το αβαντάρισμα των σάπιων καθεστώτων) τα εν Ελλάδι “Επιμελητήρια” ???? Είδατε ποτέ, έστω μια επιστημονική μελέτη, για τη γιατριά της ρημαγμένης (από αυτούς τους ίδιους επιμελητηριούχους) Ελληνικής οικονομίας??? Γιατί είναι ΝΠΔΔ??????????? Γιατί χρηματοδοτούνται σχεδόν 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό?????????

1 Comment

 • Πρόκειται γιά ένα κατάπτυστο μηχανισμό, που ενώ πληρώνονται αδρά από κάθε ελεύθερο επαγγελματία, στην πράξη πάντα λειτουργούσαν ως ακριβοπληρωμένοι νταβατζήδες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν πρακτικές αδίστακτων εκβιαστών…

  Είναι χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που συνέβη μόλις χθες το βράδυ, και για το οποίο η δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να επιληφθεί. Διαβάστε και φρίξτε…

  Λογιστικό γραφείο με πληρωμένη τη συνδρομη στο επιμελητήριο και έχοντας στην κατοχή του την ανανεωμένη ταυτότητα του οικονομικά τακτοποιημένου μέλους, από λάθος του επιμελητηρίου, μπλοκαρίστηκε χθές το βράδυ ο κωδικός του λογιστικού γραφείου, δεν “αναγνωρίζεται” ξαφνικά το λογιστικό γραφείο ως “πιστοποιημένος λογιστής” με αποτέλεσμα το taxis (το κατοχικό έκτρωμα δηλαδή που μοστράρουν ως ηλεκτρονική φορολογική διακυβέρνηση) να έχει μπλοκάρει τη δυνατότητα του γραφείου να υποβάλει δηλώσεις.

  Τραγική λεπτομέρεια:
  Σήμερα είναι τελευταία ημέρα υποβολής και πληρωμής της προκαταβολής…
  Με το μπλοκάρισμα του λογιστικού γραφείου, μπλοκάρονται αυτόματα και οι πελάτες του, οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία ευθύνη ακόμη και αν υπάρχει λογιστικό γραφείο που αμέλησε να ταχτοποιηθεί οικονομικά…
  Εκπρόθεσμη υποβολή, άρα και εκπρόθεσμη πληρωμή της προκαταβολής σημαίνει πρόστιμα…
  Και καμία κουφάλα από αυτούς που λειτουργούν ως κατοχικοί νταβατζήδες δεν συλλαμβάνεται και δεν τιμωρείται παραδειγματικά…

  Και το αμίμητο???
  Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, εισπράττει 10 ευρω από τα μέλη του για να του δώσει πλαστικοποιημένη κάρτα η οποία ανανεώνεται κάθε φορά που ανανεώνει ο επαγγελματίας την άδειά του. Μια κάρτα παντελώς άχρηστη, αφου υπάρχει έτσι κι αλλιώς η βεβαίωση ανανέωσης αδείας. Θεϊκό???

  Αυτά είναι τα επιμελητήρια κύριοι… Γι αυτά πληρώνουμε όλοι εμείς αυτούς τους ξεγάνωτους τενεκέδες…

Απάντηση