ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ  — Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

  — Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις δημοτικές, περιφερειακές και τις ευρωεκλογές. Οι εκλογές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, με αποτέλεσμα το μήνυμα και από τις τρεις κάλπες να είναι ένα: Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των πολιτικών τους εκφραστών.

  — Στο δήμο μας είχαμε μια δημοτική αρχή, που όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αντισταθεί στις μνημονιακές πολιτικές, αντίθετα τις εφάρμοζε στην πράξη. Πρώτη έτρεξε να συστήσει ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., αντί να παλέψει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πρώτη «γέμισε» το δήμο με εργαζόμενους – «ωφελουμένους»! χωρίς δικαιώματα και για πέντε μόνο μήνες.

  — Το ίδιο τροπάριο σε κάθε δήμο, σ’ όλους τους δήμους της Ελλάδας, όταν τους εγκαλούμε, γιατί δεν αγωνίστηκαν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με ίσα δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους, λένε ότι πως δεν μπορούσαν. Τους απαντάμε ότι δεν αγωνίστηκαν και δεν διεκδίκησαν, γιατί σκεφτείτε, τι θα γίνονταν αν 325 δήμοι σ’ όλη τη χώρα δεν βολεύονταν με τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ ή με προσλήψεις μέσω ΜΚΟ και με τα 5μηνα της λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας.

  — Ήθελαν να κάνουν τις δικές τους πελατειακές συναλλαγές και να χρησιμοποιούν τα διάφορα κονδύλια με αδιαφάνεια. Κανένας δεν γνωρίζει πώς γίνονταν οι προσλήψεις και πού πήγαιναν τα λεφτά. Δέστε και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ της δημοτικής πλειοψηφίας που βρίσκεται σε διάλυση.

  — Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η λειτουργία των υπηρεσιών να είναι στον αέρα, οι υπηρεσίες προς τους πολίτες ελλιπείς, οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται και μέχρι να συνηθίσουν τη δουλειά να απολύονται, οι παιδικοί σταθμοί να κινδυνεύουν με κατάρρευση και όλα αυτά μαζί να διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και να οδηγούν σε ενδεχόμενο κλείσιμο υπηρεσιών και σε απόλυση ακόμη και του μόνιμου προσωπικού.

  — Η ανικανότητα(;) ακόμη και της σύνταξης νέου Ο.Ε.Υ. διευκολύνει την παραπάνω επιδίωξη για μείωση προσωπικού και κατάργηση υπηρεσιών, ενώ η πελατειακή-προεκλογική επιβάρυνση των παιδικών σταθμών οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα: Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων να μην καταβάλλονται, οι προμηθευτές και το προσωπικό να μην πληρώνονται και οι παιδικοί να ετοιμάζονται για λουκέτο.

  — Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου και ιδιαίτερα στα συνεργεία και τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου. Μήπως ετοιμάζονται να βάλουν χέρι βοήθειας στην δρομολογημένη, αν δεν ανατραπεί με την πάλη των εργαζομένων και του λαού, κατάργηση και ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών, που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα;

  — Την παραμονή της πρωτομαγιάς συγκλήθηκε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για την καταβολή των δεδουλευμένων και του δώρου, αλλά και για τη λήξη της σύμβασης με την ΚΟΙΝΣΕΠ. Αποφάσισε την καταβολή τους και την παράταση της εργασίας. Η απόφαση αυτή φοβούμαστε ότι αποτελεί μνημείο κοροϊδίας προς τους εργαζόμενους και ανευθυνότητας προς τους δημότες, γιατί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Απλά θέλουν το «στρίβειν δια του αρραβώνος» να φτάσουν μέχρι τις εκλογές…και μετά βλέπουμε!

  — Εμείς δηλώνουμε ότι ήμασταν και είμαστε κατά αυτών των μορφών απασχόλησης, που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, διαλύουν τις υπηρεσίες και τους δήμους και δεν αποτελούν λύση και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Εμείς διεκδικούμε πλήρη και σταθερή απασχόληση με ίσα εργασιακά δικαιώματα για όλους.

  — Συνάδελφοι συναδέλφισσες

  — Ενώ έτσι έχουν τα πράγματα η πλειοψηφία του σωματείου μας συνεχίζει στον ίδιο χαβά. Συνεχίζει να διαιρεί τους εργαζόμενους, χρησιμοποιεί το σωματείο σαν να είναι παράταξη, κάνει εκδήλωση για την πρωτομαγιά για να προβάλει το κόμμα της και βγάζει αφίσα που καλεί τους εργαζόμενους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

  — Η πλειοψηφία αυτή δεν ενδιαφέρεται για όλους τους εργαζόμενους, αλλά θέλει να συνεχίσει απευθύνεται σ’ ένα μόνο τμήμα τους. Δεν ενδιαφέρεται για το κίνημα, αλλά για το κόμμα. Δεν ξέρουμε αν ωφελείται το κόμμα τους απ’ αυτή τους την πρακτική, το σίγουρο είναι ότι τη νύφη την πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

  — Ας μην ψάχνουν αλλού, αλλά στον καθρέπτη τους και θα βρουν την απάντηση, γιατί οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες του συλλόγου.

  — Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάλι τους εργαζόμενους για τη στήριξή τους στις πρόσφατες εκλογές και δηλώνουμε ακόμη μια φορά ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των προβλημάτων και για την ενότητα ΟΛΩΝ των εργαζομένων του δήμου, του κλάδου, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

  — Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους, αλλά και με την ψήφο τους να στείλουν το μήνυμα ανατροπής παντού.

Μάης 2014

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Ε.Α.Σ.) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Αναρτήθηκε από askota.gr

Απάντηση