ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ -ΣΗΜΙΤΗΣ -ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ  — [Από την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ” της 14 ΔΕΚ. 1997]

  — Του ΣΠYPOY KAPAΛH

  — (ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ)

  — Tο πλούσιο αρχειακό υλικό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο βαθμό υλικών ζημιών σε σύγκριση με τις άλλες χώρες

  — Στη μεγάλη τραγωδία που έζησαν οι λαοί της Eυρώπης κατά τη διάρκεια του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο ελληνικός λαός είχε το μεγαλύτερο ποσοστό σε ανθρώπινες θυσίες και η Ελλάδα το μεγαλύτερο αριθμό υλικών φθορών συγκριτικά με τις άλλες σύμμαχες χώρες. 

  — O πολιτιστικός μας πλούτος λεηλατήθηκε.

  — Μνημεία καταστράφηκαν, ενώ χιλιάδες αρχαία κλάπηκαν.

  — Τεράστιες οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους Γερμανούς σε Aθήνα και επαρχία, ανυπολόγιστες οι απώλειες στους αρχαιολογικούς μας χώρους, που λεηλατήθηκαν βάναυσα.

  — Ανασκαφές από Ναζί χωρίς…. ευρήματα!

  — Oι δύο πιο σημαντικές ανασκαφές που έγιναν κατά τη διάρκεια της Κατοχής ήταν στη Κνωσό και τη Βεργίνα. Στη Βεργίνα οι ανασκαφές που διενήργησε ο υπαξιωματικός – αρχαιολόγος Nτρ. Eξνερ ολοκληρώθηκαν δίχως προηγουμένως να λάβει καμιά σχετική άδεια από τις ελληνικές Αρχές. Aνεσκάφησαν περίπου έξι τάφοι, τα ευρήματα των οποίων δεν παραδόθηκαν στην Ελληνική αρχαιολογική υπηρεσία αλλά στη γερμανική στρατιωτική διοίκηση.

Στην Κνωσό, ο στρατηγός Pίνγκελ διέταξε την εκτέλεση ανασκαφών για… ιδιοτελείς σκοπούς και οι στρατιώτες του υπάκουσαν αμέσως δίχως άλλη καθυστέρηση. H ανασκαφή έγινε κατά το Νοέμβριο του 1941 κοντά στο Μικρό Ανάκτορο και υπό τη διεύθυνση δύο Γερμανών αρχαιολόγων. Οι εργασίες διήρκεσαν δέκα ημέρες και κανένα από τα ευρήματα δεν παρεδόθη στα χέρια των Ελλήνων αρχαιολόγων ή σε κάποιο από τα μουσεία του νησιού……..

  — ΚΑΤΆ ΤΑ ΆΛΛΑ ….Παραμένει ανοιχτό το ελληνικό αίτημα για την καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

ΠΛΗΝ ….Οι αβροφροσύνες του Χ. Κολ με το πλατύ χαμόγελο του Σημίτη (ΦΩΤΟ) ….και τα διαχρονικά “χαριεντίσματα” του ελληνικού Γκουβέρνου με το γερμανικό  ….δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες σκέψεις.

=== ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!     ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ….ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ !

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

[ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]

  === ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Μικρό δείγμα, για το πόσα μας χρωστάνε κλέφτες και απατεώνες Γερμανοί σιωνιστές

ΦΩΤΟΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΒΡΕ ΑΛΗΤΗ ΣΟΪΜΠΛΕ — Ποια είναι η εθνοτική καταγωγή Μέρκελ, Σόϊμπλε, Βαστερβέλε???

ΣΤΑ 1,2 …ΤΡΙΣ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ» ΑΝΟΥΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΑΝ….

Μια εκπληκτική πολιτικο-οικονομική ανάλυση, από καθηγήτρια ιατρικής, που θα τη ζηλέψουν πολλές οικονομολογικές γλάστρες.

Διαδικτυακή Συλλογή Υπογραφών για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις — Συμμετέχουμε

Παράταση «από τη σημαία» μέχρι και τον Μάρτιο πήρε ο Σταϊκούρας για να μορφωθεί για τις κατοχικές γερμανικές αποζημιώσεις.

Οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες, χαρακτήρισαν… «Απόρρητο» το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις!!!

Απάντηση