Η Ε.Ε. εγκαλεί τον Σγουρό για “έργο” 8 εκατ. €

10 Μαΐου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΕΕ ΚΑΤΑ ΣΓΟΥΡΟΥ  — Ερωτηματικά όσον αφορά τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως από τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό προκύπτει από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με ημερομηνία 26 Μαΐου.

  — Το έγγραφο-φωτιά της Ε.Ε. στην διπλανή εικόνα. Η επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης για την περιφερειακή και αστική πολιτική, Sabine Bourdy, αναφέρεται σε εκπλήρωση του έργου σε ποσοστό κάτω του 50%, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης της κοινοτικής χρηματοδότησης και ζητά απαντήσεις από την Περιφέρεια Αττικής. Κάνει μάλιστα λόγο για καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα όσον αφορά την πορεία των έργων, το οποίο είχε ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική 2000-2006» και αποτελεί ένα «πρόγραμμα-γέφυρα» στο Εθνικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, γεγονός που σημαίνει απώλεια των κονδυλίων εάν δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

  — Με αφορμή την παρέμβαση της Κομισιόν, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος μιλά για κακοδιαχείριση.

  — Ο κ. Σγουρός, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο είχε μιλήσει για ολοκλήρωση του 80% των έργων στο Πεδίον του Αρεως, δεν έχει απαντήσει ούτε όσον αφορά στο έγγραφο ούτε στις επιθέσεις του κ. Κουμουτσάκου.

Β. ΣΑΜ.

ΠΗΓΗ: ΕΝΕΤ

Απάντηση