ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2014   — Διαφορά 4 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της VPRC στην εκτίμηση ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές…
— Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 28%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί συγκεντρώνοντας το 24% των στις απαντήσεις των ερωτηθέντων.

  — Τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του συγκρατεί το Ποτάμι, συγκεντρώνοντας το 8% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως και η Χρυσή Αυγή. Το ποσοστό του ναζιστικού κόμματος, ωστόσο, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί ακόμα και με δημοσκοπική ακρίβεια. Ανοδική τάση δείχνει το ΚΚΕ, κάτι που για πολλούς πιστώνεται στο γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, που συγκεντρώνει το 7%, ποσοστό που, αν επαληθευτεί, θα είναι αρκετά υψηλότερο από το 4,5 % των εθνικών εκλογών του 2012, χαμηλότερο όμως από το 8,4% των τελευταίων ευρωεκλογών.
   — Η συρρίκνωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ (Ελιά) και της ΔΗΜΑΡ, που περιγράφεται στο σύνολο των τελευταίων δημοσκοπήσεων, επιβεβαιώνεται και σε αυτή της VPRC. Συγκεκριμένα, η Ελιά συγκεντρώνει το 5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ το 3%, προϊδεάζοντας τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου για μια εκλογική βραδιά-θρίλερ. Χαμηλότερα των ποσοστών τους στις εθνικές εκλογές εμφανίζονται οι εκτιμήσεις για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι όμως φαίνεται ότι θα εξασφαλίσουν άνετα κομματική εκπροσώπηση στην Ευρώπη.

  — Πρωτιά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,7% έναντι 13,7% της Νέας Δημοκρατίας. Στα ύψη βρίσκεται, όμως, η αδιευκρίνιστη ψήφος, καθώς το 23% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα τι θα κάνει μπροστά στην κάλπη.

  — Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση και την ανάλυσή της, στα “Επίκαιρα” που κυκλοφορούν την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014. Ποιο θεωρούν οι ερωτηθέντες το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, ποια είναι η γνώμη τους από τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πόσο ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές, πόσο βέβαιοι είναι για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τι είναι το “άλλο κόμμα”.
Αναρτήθηκε από Χάρρυ Κλυνν

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
=== Το δήθεν 28% του ΣΥΡΙΖΑ και το δήθεν 24% της ΝουΔού, ΔΕΝ τα συγκεντρώνουν με αντικειμενική επιστημονική εκτίμηση, αλλά τους τα συγκεντρώνει η εταιρεία δημοσκόπησης με αντιεπιστημονικό ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΌ της δηλούμενης ψήφου σε…. “ΕΚΤΙΜΗΣΗ” για να ακολουθήσεις σαν ζώο για άλλη μια φορά. Τέτοιας έκτασης “αναγωγή” δεν έχω ξαναδεί στο παρελθόν. Είναι αναγωγή της… απελπισίας του σάπιου καθεστώτος που καταρρέει και μη σας νοιάζει τι θα ανακοινώσουν ως ΧΟΥΝΤΑ.

=== ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΖΟΝΤΑΙ.-

Απάντηση