ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ -ΖΟΥΡΑΡΗΣ -ΜΑΡΚΑΤΟΣ -ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ -ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ  — Στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ δικαιούμαι να διαλέξω και να σταυρώσω 4 υποψήφιους. Μετά από μελέτη, συσκέφθηκα και συναποφάσισα, να ψηφίσω αυτούς που με έχουν πείσει, ότι έχουν κάνει μια σωστή μακρόχρονη συνεπή διαδρομή σαν ΕΛΛΗΝΕΣ και τους ξέρω καλά, ότι επιβίωσαν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ, χωρίς να ξεπουληθούν σε κάθε αντιξοότητα που αντιμετώπισαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι άξιοι. ΣΗΜΑΙΝΕΙ απλά, ότι πρέπει να γνωρίζω καλά τι διαλέγω και τι ψηφίζω.
Οι επιλογές μου λοιπόν για τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΈΣ, είναι οι παρακάτω 4  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:

  — ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
   — Η Ζωή Γεωργαντά ως Μέλος του 7-μελούς ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Αρχής) κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της τότε κυβέρνησης Γεωργίου Α. Παπανδρέου η οποία, σε συνεργασία με την Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία) και τον υπάλληλο του ΔΝΤ-πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, διόγκωσε τεχνηέντως το δημόσιο χρέος και έλλειμμα της χώρας μας για να την υποτάξει στην Τρόικα και τα εξευτελιστικά Μνημόνια που έχουν διαλύσει τον κοινωνικοοικονομικό ιστό των Ελλήνων Ευρωπαίων πολιτών και έχουν ζημιώσει το Ελληνικό κράτος με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Το έγκλημα συνεχίστηκε με τον Ε. Βενιζέλο, νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τότε (2011) Υπουργό Οικονομικών, που όχι μόνον απόλυσε χωρίς έρεισμα τα έξι από τα επτά μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και κατάργησε παντελώς το θεσμικά κατοχυρωμένο ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο εξασφάλιζε την ανεξαρτησία της, μετατρέποντας την Στατιστική μας Υπηρεσία σε μονοπρόσωπη προεδρική εξουσία του ΔΝΤ, μοναδική τραγική περίπτωση στην ΕΕ και στον Δυτικό κόσμο. Μετά από αυτεπάγγελτη διερεύνηση των Οικονομικών Εισαγγελέων, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ διώκεται επί ενάμισι χρόνο τώρα σε βαθμό κακουργήματος ως καταχραστής δημοσίου χρήματος, αλλά η κυβέρνηση τον κρατά ακόμα στην ΕΛΣΤΑΤ υποκύπτοντας, όπως βάσιμα εκτιμάται, στις άνομες παρεμβάσεις των Βρυξελλών που προφανώς επιδιώκουν την συγκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών της Eurostat.
Η Ζωή Γεωργαντά γεννήθηκε στην Αθήνα, μένει στην Θεσσαλονίκη και περιπτωσιακά στο Λονδίνο. Κατάγεται από την Αθήνα ως προς τον πατέρα της και από την Βάχλια Γορτυνίας ως προς την μητέρα της. Πήρε το πρώτο πτυχίο της από την ΑΣΟΕΕ, νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία από το ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) απόκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Μasters στην Οικονομική Στατιστική και Διδακτορικό Τίτλο Ph.D. στην Εφαρμοσμένη Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο του Leeds της Αγγλίας. Εργάστηκε στο ΚΕΠΕ, στην αρχή ως Βοηθός Ερευνών και στην συνέχεια ως Επιστημονική Ερευνήτρια. Εκλέχτηκε ως Επίκουρη Καθηγήτρια στην έδρα της Οικονομετρίας και στην συνέχεια εξελίχτηκε σε Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει επίσης διδάξει στα ΤΕΙ Πειραιά, στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στο Πανεπιστήμιο του Leeds της Αγγλίας και στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ.
Έχει διατελέσει ερευνήτρια και scholar στο Πανεπιστήμιο Cambridge της Αγγλίας, στον ΟΟΣΑ (Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ καθώς και στο ΝΒΕR (Εθνικό Κέντρο Οικονομικών Ερευνών) των ΗΠΑ επί σειρά ετών. Επίσης, έχει διατελέσει Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας), στην ανεξάρτητη εταιρεία Συμβούλων Cambridge Econometrics στην Αγγλία, και παλαιότερα στο Υφυπουργείο Νέας Γενιάς. Έχει διεξαγάγει εμπειρική έρευνα ως Project Manager σε θέματα μέτρησης του εισοδήματος και της παραγωγικότητας, βιομηχανίας και ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας, τεχνολογίας και ψηφιακής οικονομίας στην Ελλάδα, στην ΕΕ και στις ΗΠΑ. Έχει επίσης συμμετάσχει ως Εισηγήτρια σε δεκάδες επιστημονικά Συνέδρια και Φόρουμ. Έχει συγγράψει πολλά επιστημονικά άρθρα, βιβλία και μελέτες. Το αναλυτικό βιογραφικό της Ζωής Γεωργαντά είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://zoe-georganta.co.uk
Ο λόγος που η Ζωή Γεωργαντά αποφάσισε να κατέβει στις ευρωεκλογές με το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι διότι το Κίνημα έχει επιδείξει αντιμνημονιακή συνέπεια και σεβασμό της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας ως Ελλήνων Ευρωπαίων πολιτών. Έχει επίσης ταχθεί υπέρ της πάταξης, σε Ελλάδα και ΕΕ, αφενός της διαφθοράς και αφετέρου της καταστρατήγησης των Ευρωπαϊκών αξιών που θεμελιώθηκαν στο Ελληνικό πνεύμα για δημοκρατία, ελευθερία και λογοδοσία, καθώς και στα ιδεώδη

  — ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΚΩΣΤΑΣ
Γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη.
Εγκύκλιες Σπουδές στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου, Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών & στο Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη στο Παρίσι.
Μουσικές σπουδές: Πιάνο-θεωρία-αρμονία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης & στη Μουσική Ακαδημία Motsartecum, στο Σάλτσμπουργκ
της Αυστρίας.
Δίδαξε: – από το 1969 – 2005 Κλασική Πολιτική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 8, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών.
– Προσκεκλημένος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το έτος 2000.
– Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Πολέμου Αθηνών & Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου Θεσσαλονίκης ( 2005-2010 ).
– Προσκεκλημένος Καθηγητής Κολλεγίου Μέσης Ανατολής Κύπρου (1994-2000)
Υποψήφιος Βουλευτής Δημοκρατικών Δυνάμεων Νομού Λασιθίου (1977)
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κ.Κ.Ε (1999)
Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ.Κ.Ε. (2000)
Νομαρχιακός Σύμβουλος Νομού Λασιθίου ( 2002-2006)
Εκδότης της Εφημερίδας Μακεδονία (2006-2008).

  — ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π., π. Πρόεδρος Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, π. Πρύτανης Ε.Μ.Π. 1991-97. Senior Visitor στο Department of Applied Mathematics & Theoretical Physics του Πανεπιστημίου Cambridge και Fellow του Selwyn College του Πανεπιστημίου Cambridge (2001-2002). Visiting Professor University of Surrey(2001-2011),FRSA.
Πατέρας τριών παιδιών. Διπλωματούχος Χημικός – Μηχανικός, Ε.Μ.Π., 1967. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοικητική των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, 1969. Δίπλωμα του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (DIC) το 1974. Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) Μηχανικής, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College), 1974.
Επιστημονικός Συνεργάτης, Imperial College, Λονδίνο, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, 1973-75. Τεχνικός Διευθυντής, CHAM Ltd., Λονδίνο 1975-81. Καθηγητής και Διευθυντής Τμήματος Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο του Greenwich, Λονδίνο, 1981-86. Καθηγητής Ε.Μ.Π., 1985 – σήμερα.
Πρόεδρος Τμήματος Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π., 1990-1994, 2006-2010 Πρύτανης Ε.Μ.Π, 1991-1997. Τεχνικός Σύμβουλος Ερευνητικών Κέντρων NASA, Langley και NASA Lewis, ΗΠΑ, Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών Αγγλίας, Nippon Steel, Ιαπωνία, Ishikawagima-Harima Heavy Industries, Ιαπωνία, KWU, Γερμανία, ASEA, Σουηδία, Ερευνητικό Κέντρο Μεταλλουργικών Εφαρμογών, Αυστραλία, EPRI, HΠΑ, Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Πυρκαγιών, Αγγλία, και πολλών άλλων.
Επισκέπτης Καθηγητής Imperial College, Λονδίνο, 1983-86.Συνεκδότης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Applied Mathematical Modelling, 1984- . Εκδότης 2 αγγλόφωνων βιβλίων. Συγγραφεύς 3 βιβλίων και άνω των 450 επιστημονικών διεθνών δημοσιεύσεων.
Συγγραφεύς δεκάδων εισηγήσεων σε διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Τιμήθηκε: με 5 κρατικές υποτροφίες, 1963-67, τα βραβεία ΕΜΠ Θωμαΐδειον και (δύο φορές) Χρυσοβέργειον δι’ εξαίρετον επίδοση και ήθος, 1965-67, το βραβείο Πετζετάκι, 1967, το διεθνές βραβείο της ΝΑSΑ για ανάπτυξη πρωτοποριακής τεχνολογίας με επωφελείς συνέπειες για την ανθρωπότητα, Συμβούλιο Εφευρέσεων NASA 1980, το Εμπειρίκειο βραβείο, 1994, και πολλά άλλα. Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Επίτιμος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σόφιας (Doctor Honoris Causa).
Πρόεδρος Κέντρων Μελετών για την Ειρήνη, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και την Πολιτική.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, 1995 -1999. Το βιογραφικό του εμφανίζεται από το 1983 στα περισσότερα διεθνή «Who is Who». Εξελέγη «Διεθνής Προσωπικότης» των ετών, 1993-94 και 1994-95, από τα Βιογραφικά Ινστιτούτα ΗΠΑ και Αγγλίας. Εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών, Αγγλίας (FRSA).

  — ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1950 από προσφυγική οικογένεια. Σήμερα διαμένει στην Ξάνθη. Τις γυμνασιακές του σπουδές τις έκανε στην Ξάνθη και στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κατσώλη γεωπόνο και έχει δύο γιούς πολιτικούς μηχανικούς της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο Σγουρής είναι διδάκτωρ του MIT αναπληρωτής καθηγητής του Masdar Institute του Abu Dhabi και ο Ναπολέων είναι η καρδιά της επιχείρησης ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ.
Είναι Αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ και από το 1976-1989 άσκησε το επάγγελμα του τοπογράφου μηχανικού και του εργολήπτη Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων. Με την ανάδειξή του στο βουλευτικό αξίωμα διέκοψε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Σήμερα εργάζεται σαν αμπελουργός.
1982: Εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέγεται το 1986.
1986-1987: Τοποθετείται πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης και συμβάλει στην ίδρυση του νέου σύγχρονου νοσοκομείου του νομού.
1989: Εκλέγεται Βουλευτής του Νομού και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι το 2009.
1993-2004 άσκησε τα καθήκοντα του Γ΄& Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής. Εμπνευστής της σύστασης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης με αποτέλεσμα το ομόφωνο Πόρισμά της. Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την εξέταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού με αποτέλεσμα τη θεσμοθέτηση Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού που σήμερα επίσημα ονομάζεται Ομογενειακός.
Συνετέλεσε καθοριστικά στην ίδρυση Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Ένωσης των ελληνικής καταγωγής βουλευτών που αριθμεί περί τα 130-170 μέλη (βουλευτές, ευρωβουλευτές, γερουσιαστές).
Εξέδωσε δύο βιβλία με τίτλους αντίστοιχα: 2002 «Θράκης Προβληματισμοί στο κατώφλι του 21ου αιώνα». Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.
2007 « Πολιτικό Δεκάπρακτο, ιστορίες από την καθημερινή ζωή». Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.
Αρθρογραφεί σε διάφορα τοπικά και πανελλήνιας κυκλοφορίας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Απάντηση