ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 1  — Μπάχαλο επικρατεί με τις αποστολές των αποδοχών στο taxis των συνταξιούχων του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων.
   — Ειδικότερα το συγκεκριμένο ταμείο από την 1 Μαρτίου 2013 μετατράπηκε σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που ήταν πριν. Στο τέλος του χρόνου εξέδωσε δύο βεβαιώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους. Η μια αφορούσε στο πρώτο δίμηνο του έτους όπου το Ταμείο ήταν ΝΠΔΔ και η άλλη για τους υπόλοιπους μήνες. Όμως στο taxis έχουν σταλεί τα στοιχεία αποδοχών των 10 μηνών που το Ταμείο ήταν ΝΠΙΔ και όχι το δίμηνο.
   — Παρά το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι οχλούν το ταμείο να προχωρήσει σε διόρθωση ουδεμία διόρθωση έχει γίνει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα στο taxis να εμφανίζονται χαμηλότερες αποδοχές και άρα χαμηλότερο φορολογητέο εισόδημα. Οι συνταξιούχοι κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν φοροφυγάδες αλλά άγνωστο για ποιο λόγο η διοίκηση του ταμείου δεν ανταποκρίνεται στις συνεχείς οχλήσεις. Από την εφορία οι ασφαλισμένοι παραπέμπονται στα ταμείο με αποτέλεσμα στην κυριολεξία να υπάρχει αδιέξοδο.
   — Σημειωτέον ότι το Fpress έχει στα χέρια βεβαιώσεις αποδοχών ασφαλισμένων αλλά και την εικόνα που εμφανίζεται στο taxis όπου προκύπτει η διαφορά.
http://www.fpress.gr/oikonomia/asfalish/item/15473-se-poio-asfalistiko-tameio-ginetai-mpahalo-me-tis-forologikes-diloseis
ΝΙΚ

  — ΔΗΛΑΔΗ
   — Το επικουρικό Ταμείο των ασφαλιστών ….εξέδωσε -και απέστειλε στους δικαιούχους- δύο βεβαιώσεις αποδοχών για τις συντάξεις του 2013 ….ενώ στην προσυμπληρωμένη δήλωση (Ε1) στον κωδικό 321 εμφανίζεται το ποσό της μιας μόνο βεβαίωσης!
Τώρα αν το κάποιοι το έχουν στο αίμα τους ….να είναι ολίγον φοροκλέπτες ….θα του την κάνουν ή όχι του Χ. Θεοχάρη;
Αν το σύστημα του Χ. Θεοχάρης διέθετε -υποτυπώδεις έστω- αυτόματους ελέγχους ….θα έπρεπε να το έχει τσιμπήσει -το πρόβλημα- με την πρώτη ….αλλά χαμπάρι δεν πήρε ο αρχιπασόκος της “ΔΥΝΑΜΙΚΉΣ” του κ. Μόσιαλου!

  — Πάντως το Ταμείο τα ρίχνει στον Χάρη Θεοχάρη:
http://www.teaeapae.gr/index.php/teleytaia-nea
[….]Λόγω αδυναμίας του συστήματος taxisnet -λέει- παρουσιάστηκε το φαινόμενο να υπάρχουν λάθος ποσά στη δήλωση σας.
Το πρόβλημα βρίσκετε στο στάδιο επίλυσης του αλλά μέχρι που να λυθεί ΜΗΝ οριστικοποιήσετε τις δηλώσεις εισοδήματός σας .
Σημασία έχει ότι τα “συστήματά τους” έχουν δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιες χιλιάδες συνταξιούχους, ιδίως σε όσους έχουν οριστικοποιήσει τις δηλώσεις τους.

[ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]

Απάντηση