ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Γιώργος Ρακκάς Υποψηφιος Δημαρχος  — “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   — Παρουσίαση υποψήφιου Δήμαρχου, Γιώργου  Ρακκά.

  — Ο Γιώργος Ρακκάς γεννήθηκε το 1981 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ. (2000-2004) και έκανε μεταπτυχιακό στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία (Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2004-2008). Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να τελειώσει το διδακτορικό του πάνω στο φαινόμενο της μετανάστευσης. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.

  — Δραστηριοποιήθηκε στον αυτόνομο μαθητικό και φοιτητικό συνδικαλισμό, ενώ παρακολούθησε με συντρόφους από κοντά τις εξελίξεις και εργασίες του κινήματος ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, σε διεθνείς συναντήσεις.

  — Συμμετέχει στην συντακτική επιτροπή του περιοδικού Άρδην από το 1998, είναι μέλος της ομώνυμης Κίνησης Πολιτών, αρθρογραφεί και μεταφράζει κείμενα.

  — Δραστηριοποιήθηκε μέσα από μετωπικές – ενωτικές οργανώσεις στα κινήματα και τις κινητοποιήσεις από το 1996 κι ύστερα και υπήρξε μέλος της «Σπίθας» του Μ. Θεοδωράκη.

  — Από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις κυκλοφορεί το βιβλίο του Οικόπεδο και Αποικία: Η Ελλάδα στο τέλος της Μεταπολίτευσης.

Η ιστοσελίδα του συνδυασμού “ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΥΤΕ ΦΥΓΗ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” είναι στη διεύθυνση http://menoumethess.wordpress.com/

Έκανα και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης το αντίστοιχο ξεσκαρτάρισμα, όπως στη προηγούμενη ανάρτηση για τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μου έμειναν δύο επιλογές και προέκρινα τους “πιτσιρικάδες” με επικεφαλής τον ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΚΚΑ

1 Comment

 • Ο/Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ λέει:

  Χωρίς ἀγάπη γιά τήν πατρίδα,χωρίς ἁπλότητα καί πίστη,ποῦ ὁδεύωμε;;
  Πολύ ἐγωϊσμό βλέπω-τό ἀνήκωμεν εἰς τήν Δύσην,μᾶς ἔχει καταστρέψει τόν ἐγκέφαλο
  καί τό-ὁ λαός στήν ἐξουσία μᾶς ἄφησε χωρίς λαό.Ζοῦμε ἀφ΄ὑψηλοῦ.
  Οἱ ἐκλογές δέν θά φέρουν καμμειά ἀλλαγή-μόνο ἀνακύκλωση.
  Ἠ ἀνατροπή θά ἔλθει ἀπό μέσα μας πρός τά ἔξω.Καλλ.

Απάντηση