ΡΕΣΑΛΤΟ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  — ΡΕΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ ΜΕ ΤΗ ΡΟΖΟΥΛΙ ΠΡΟΒΙΑ

  — Σημείωση “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ”: 

  — Νίκο δεν είναι η πρώτη φορά, που οι ρεσαλταδόροι και νταβέληδες, φοράνε την ροζουλί προβιά της ξεδιαντροπιάς προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικότερα ως Δούρειος Ίππος σε μια εποχή που χρειάζεται ακόμη και Δούρεια Μουλάρια για να επιτελέσουν τη βρώμικη δουλειά… 

   — Οι συγκεκριμένοι κύριοι έχουν παρελθόν, κι αλλοίμονο απ αυτούς που δε διαθέτουν μνήμη. Παραθέτω στη συνέχεια άρθρο μου προ τριετίας, όταν οι ρεσαλταδόροι “ξαναχτύπησαν” απευθυνόμενοι και σε μένα προσωπικά. Το άρθρο μου αυτό είχε δημοσιευθεί στην παλιά ιστοσελίδα που μου κατάργησαν, και έχει αναδημοσιευθεί και στη δική σου παλαιότερη ιστοσελίδα.

   — Το παραθέτω στη συνέχεια γι αενημέρωση των αναγνωστών…

ΟΤΑΝ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΕΛΗΔΩΝ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΡΕΣΑΛΤΑΔΟΡΩΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ… Το εθνοσωτήριο έτος 2009 και περί την 10ην πρωϊνήν το ηλεκτρονικό περιοδικό «προβληματισμού» που ο παπάς όταν το ζούλαγε στην κολυμπήθρα το βάφτισε «ΡΕΣΑΛΤΟ», δέχθηκε ένα άρθρο από το ταπεινό blog «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» με γενικό τίτλο:

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΧΘΡΟΥΣ.»

Βλέπε σχετική ανάρτηση εδώ:
το οποίο και δημοσίευσε στην παρούσα σελίδα του το ” ΡΕΣΑΛΤΟ “.
Στο επόμενο κιόλας πεντάλεπτο είς εκ των διαχειριστών με το καλλιτεχνικό «ΝΤΑΒΕΛΗΣ», έκρινε σκόπιμο παραβιάζοντας – και σε κάθε περίπτωση ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ κυριολεκτικά – κάθε κανόνα δεοντολογίας, να απαντήσει με τα παρακάτω περισπούδαστα συμπλεγματικά αποφθέγματα με ένα ύφος που δε θα έπαιρνα και όρκο ότι διακρίνεται για την ευγένειά του, την απάντηση του οποίου και παραθέτω κατωτέρω:

«Φλύαρη ηθικολογία….. ………..Φίλε Κυριακόπουλε…………….
Και για το αληθές του clopy write το παραθέτω.

Φυσικά η εν λόγω περισπούδαστη «απάντηση» δε θα έμενε αναπάντητη. Και το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» στο επόμενο πεντάλεπτο γνωστοποίησε στο «ΡΕΣΑΛΤΟ» τα κάτωθι:

“Θα μου επιτρέψεις να σου πω φίλτατε ΝΤΑΒΕΛΗ, ότι τη φλύαρη ηθικολογία, την τροφοδοτεί η άκριτη εμπάθεια η οποία κατά κανόνα είναι και αδιέξοδη, εσωστρεφής, πολιτικά γραφική και με μηδενικό όραμα, αφού υποτάσσεται σε πραγματικά φλύαρους εγωκεντρισμούς του στυλ «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει», και δεν είναι φλύαρη ηθικολογία η πολιτική κριτική.
Το να μην εγκρίνετε τα κείμενα μου, η τα κείμενα οποιουδήποτε, είναι και δικαίωμά σας από τη στιγμή που είστε κάτοχοι του πεπονομάχαιρου, αλλά ταυτόχρονα συνιστά και δείγμα μιας αντίληψης που ξορκίζει το σταλινισμό από την πόρτα και τον βάζει θριαμβευτικά από το παράθυρο, αφού το μόνο που αντέχει (η μπορεί να κάνει) είναι να αντιμετωπίζει τον αντίλογο ενοχικά. Άλλωστε από πάντα η μοίρα των κρινόντων που δεν τολμούν να αυτοκρίνονται, ανέκαθεν ήταν να γίνονται βασιλικότεροι των βασιλέων.
Όταν αρκετό καιρό πριν από τις εκλογές προέτρεπα με άρθρα μου την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, ικανών και αποφασισμένων να παρέμβουν στις εξελίξεις και να δώσουν ένα στίγμα διαφορετικό στο πολιτικό γίγνεσθαι, κάποιοι προτίμησαν τη θαλπωρή του εκ του ασφαλούς μονολόγου, της αυτάρεσκης κατοχής του αλάθητου, και της ανέξοδης κριτικής των πάντων, πλην φυσικά της αυτονόητης αυτοκριτικής που θεωρείται και προαπαιτούμενο για να δικαιούται κανείς να αναγορεύεται σε τιμητής, αξιών, ιδεών, προβληματισμών, σκέψεων. Αυτά για την ιστορία.
Και αφού τα κείμενα μου ενοχλούν τόσο τη γαλήνη του πολιτικού σου ναρκισσισμού, φυσικά και δε θα ξαναστείλω.
Οσο για την απάντησή σου φίλτατε ΝΤΑΒΕΛΗ, την εκλαμβάνω ως μια πρώτη απόπειρα αυτοκριτικής και σε κερνάω ένα χαμόγελο.
Κατά τα λοιπά ευχαριστώ για την ευγένεια και φυσικά για την φιλοξενία.»
Η στοιχειώδης δεοντολογία θα επέβαλε αν μη τι άλλο τη δημοσίευση της απάντησης.”
Αλλά αυτή η δεοντολογία εντελώς συμπτωματικά δεν είναι η δεοντολογία του «ΡΕΣΑΛΤΟ».

Και έτσι η απάντηση του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» πετάχτηκε στο καλάθι με τα άχρηστα.
Το «ΡΕΣΑΛΤΟ» φυσικά έχει το δικαίωμα να αντιλαμβάνεται με το δικό του τρόπο τη δεοντολογία.

Και βεβαίως έχει το δικαίωμα να «χρησιμοποιεί» – ενδεχομένως και να καπηλεύεται – με τέτοιο τρόπο την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του (αφού υπήρξαν αναγνώστες που διάβασαν το “επαναστατικό” κήρυγμα του “ΝΤΑΒΕΛΗΣ” αλλά δεν απόλαυσαν μια εξ ίσου επαναστατική μεγαλοψυχία που θα τους γνωστοποιούσε την απάντηση του “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ”.

Για το «ΡΕΣΑΛΤΟ» πιθανά να θεωρείται κέρδος το ότι οι αναγνώστες του δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την απάντηση του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ», αλλά είχαν την πολυτέλεια να χειροκροτήσουν το εμπαθές – αν και εκτός θέματος πλην όμως ενοχικό και άκρως αποκαλυπτικό της προκατάληψης «αποστομωτικό» – (έτσι θέλει να πιστεύει ) σχόλιο του «ΝΤΑΒΕΛΗ» του.

Χάρισμά του.
Και ο «ΝΤΑΒΕΛΗΣ»… και η εμπάθειά του… αλλά και το περισπούδαστο σχόλιο.
Ένα σχόλιο που αν άντεχε σε σοβαρό διάλογο, δε θα είχε κανένα λόγο να φοβηθεί την απάντηση σ αυτό .

Προφανώς κάποιοι ως διάλογο αντιλαμβάνονται το καταφύγιο του μονόλογου.
Αυτό μπορούν… αυτό κάνουν.
Η «μπλογκόσφαιρα» όμως με τη οποία επικοινωνούν διοχετεύοντας την με περισπούδαστες αναλύσεις, δικαιούται να ξέρει την άποψη κάποιων κυρίων για τη δημοκρατία που ευαγγελίζονται , και ας βγάλει μόνη της τα συμπεράσματά της.

ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΕΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

Προσωπικά λυπάμαι που ως τις 17:42 της σήμερον, αυτή η “αντιστοίχιση δεν επαληθεύτηκε.
Για το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» κάθε άποψη θα είναι χρήσιμη, ( ακόμη και η άποψη του «ΡΕΣΑΛΤΟ»).

Γιατί η λογική του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» δεν είναι μόνο ο σεβασμός της δημοκρατίας στην πράξη, χωρίς μικρότητες, εμπάθειες και ευτελείς σκοπιμότητες, αλλά κυρίως η αναζήτηση δυναμικής και αποφασιστικότητας που θα είναι ικανή όχι απλά να κρίνει τους πάντες εκ του ασφαλούς, αλλά να συμβάλει κατά το δυνατόν και στη δρομολόγηση μιας άλλης κατάστασης για τον τόπο.
Με εκτίμηση
Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

Κι αυτή η εκτίμηση αφορά και στο «ΡΕΣΑΛΤΟ» και κυρίως στους μαχητικά σκεπτόμενους αναγνώστες του.

Αναρτήθηκε από “ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση