ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ -ΔΡΑΧΜΗ  — Ας δούμε τις απόψεις του κ. Γιάννη Δραγασάκη ….τις πρόσφατες(http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113264790) ….αλλά και  παλιότερες (“ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ”- 05.04.2000), όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌΣ του 3,..% και οι δηλώσεις των στελεχών του δεν είχαν την ίδια πολιτική βαρύτητα.

  — Μόνο με την αναγγελία δημοψηφίσματος με θέμα «ευρώ ή δραχμή» ….το Ευρωπαϊκό -διεθνές- νόμισμα θα “υποτιμηθεί” σοβαρά  ….θα κατρακυλήσει απότομα -με πάταγο- ….και η διάχυση στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα ….θα είναι ραγδαία!

  — Μια “επιθετική” διαταραχή στις παγκόσμιες νομισματικές ισοτιμίες -στα “βασικά” νομίσματα- θα δημιουργήσει τεράστιες διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις τίτλων και προϊόντων-εμπορευμάτων(commodities, π.χ. πετρέλαιο) ….σε υποκείμενα και υπερκείμενα(παράγωγα) χρηματοοικονομικά σύνθετα “κόλπα” [CDS, κλπ] ….που δεν θα “τολμήσει” ο ΣΥΡΙΖΑ -ή κάποιο άλλο κόμμα- ούτε καν σαν σκέψη να “ξεστομίσει” την “κρίσιμη” στιγμή.

  — Μόνο με την επίσημη αναγγελία τέτοιου δημοψηφίσματος ….δεν θα χρειασθεί να διεξαχθεί ….γιατί την ίδια στιγμή η χώρα θα βρίσκεται “αυτόματα” ….εκτός ευρωζώνης!

  — Οι απλοί πολίτες μπορούν να συμφωνούν -ή να διαφωνούν- με τις απόψεις(;) του ΣΥΡΙΖΑ ….να πάμε δηλαδή σε δημοψήφισμα για την παραμονή μας ή όχι στην ζώνη του Ευρώ ….αλλά η πολιτική ευθύνη ανήκει στο γκουβέρνο, στους πολιτικούς σχηματισμούς και τα “δημόσια πρόσωπα” ….και σε μικρότερο βαθμό στους ψηφοφόρους.

  —  Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πλάτες να σηκώσει τέτοια “πολιτικά βάρη” ή απλώς συζητάμε -προεκλογικά- για να συζητάμε(;) ….γιατί έτσι δημιουργείται πολιτική σύγχυση και θολούρα ….χειρότερη και από την Ποταμίσια!

  /////////////////////////////////////////
Δηλώσεις του κ. Γιάννη Δραγασάκη στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ”(05.04.2000) ….λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2000.
ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ -ΟΝΕ -ΔΡΑΧΜΗ
ΔΥΟ ΣΗΜΕΊΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ:
— “Η ΟΝΕ δεν αποτελεί πανάκεια για τα μεγάλα προβλήματα”

— Το Ευρώ;;;;

— “….χωρίς σοβαρό και αξιόπιστο χρηματιστήριο υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε σημαντικό μέρος της εθνικής μας αποταμίευσης, υπέρ άλλων χρηματιστηρίων”(!)

— Σοβαρότατη και -δυστυχώς- προφητική άποψη ….ποιος κοινός νους δεν θα συμφωνούσε απόλυτα ….Αλλά χωρίς την περίφημη “ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων” ….μπορεί κανείς να είναι στην ζώνη του Ευρώ;;;;  (http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el/displayFtu.html?ftuId=FTU_3.1.6.html) 
=== Κοντολογίς ….συμφωνώ Μπαρμπανίκο -ίσως κι’ εσύ- στα περισσότερα σημεία με τον Γιάννη Δραγασάκη ….αλλά “εγώ” ο απλός πολίτης δεν παράγω πολιτική ….οι απόψεις οι δικές μου και η δικές σας ελάχιστη βαρύτητα έχουν σε σχέση με τις δηλώσεις και θέσεις των πολιτικών προσώπων.
////////////////////////////////
Δραγασάκης ΤΏΡΑ: Θα πάμε σε δημοψήφισμα «ευρώ ή δραχμή» αν χρειαστεί.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113264790

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ -ΔΡΑΧΜΗ -ΠΟΔΗΛΑΤΟ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ— Το θέμα του δημοψηφίσματος ξαναφέρνει στο προσκήνιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

Το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας χθες στην ανοιχτή εκδήλωση της Κίνησης «Πράττω» με θέμα «Τα προβλήματα και οι δυσκολίες της Κυβέρνησης Σωτηρίας της Χώρας», αναφέρθηκε στη στάση που θα τηρήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν και εφόσον συναντήσει πιέσεις, δηλαδή βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές.

«Θα απαντήσουμε, με τον τρόπο που ξέρουμε, με το δημοκρατικό τρόπο. Αν βρεθούμε σε δίλημμα, το δρόμο τον ξέρουμε, θα απευθυνθούμε στο λαό», είπε ο κ. Δραγασάκης, ενώ και ο κ. Νίκος Κοτζιάς δεν αρνήθηκε την περίπτωση προσφυγής στο βέτο αν παίζεται η τύχη της χώρας, όπως είπε.
Τέλος, μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης είπε: «Έλαχε σε εμάς να κόψουμε το νήμα πρώτοι, να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης και να ανοίξουμε νέους δρόμους.
Αν πετύχουμε, θα υπάρξει σίγουρα ντόμινο θετικών εξελίξεων».

//////////////////////////////////////////////

ΚΑΤΆ ΤΑ ΆΛΛΑ ΝΟΜΊΖΩ ….ΌΤΙ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΌ ΣΤΗ ΧΏΡΑ:
=….αόριστος φόβος …κακή ενέργεια …. αποθάρρυνση και ανία….θάνατος.-
-Οι άνθρωποι έπλεκαν(έπλεαν) ακυβέρνητοι μέσα στην αποθάρρυνση, την ανία και το φόβο.

Μέσα τους είχαν κάτι τι ανήσυχο, επίβουλο, κάτι επεριπετούσεν ολόγυρά τους, ο εφιάλτης του θανάτου αδάμαστος εκαθόταν στην ψυχή και την ανάγκαζε να ποθεί αόριστα και ασυμβίβαστα με τη ζωή και την αποστολή της.

Πουλιού ευτυχισμένου κελάδημα δεν αντιλαλούσε πουθενά, μόνον κάποτε ολότρεμος ίσκιος ιχνογραφούσε ψηλά το εχθρικό πέταγμα του όρνιου και πάλιν έφευγε μακράν, σαν να ετρόμαζε την κακή ενέργεια τέτοιας ατμόσφαιρας και κάτω από μακρινόν ξέρακα έβγαινε θανατική κραυγή, άγρια και ξαφνική.
Και οι άνθρωποι, όλοι με χαύνα πρόσωπα, έδειχναν πως είχαν αποκάμει και σιχαθεί πλέον την εντολή και τη μοίρα τους κι επάσχιζαν να διώξουν την ασφυξία που θανατική τους ετριγύριζε.

[Ανδρέας Καρκαβίτσας.]
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΝΤΟΒΟΛΟ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΤΣΙΠΡΑ: 

Εναλλακτική «αριστερά» με εναλλακτική ΤσιπραΔραχμή, για εναλλακτικούς μουρλομαλάκες!!!…

 

Απάντηση