Αμερικανο-Ισραηλινή ομάδα κατασκευάζει αντι-Ισλάμικές ταινίες

Το Ταμείο Clarion είναι ένας Αμερικανο-Ισραηλινός φορέας που κάνει αμφιλεγόμενες (προπαγανδιστικές) ταινίες για την προώθηση της Iranophobia (Ιρανοφοβίας) και της ισλαμοφοβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια.
Η Αμερικανική καθημερινή “The Huffington Post” γράφει στην ιστοσελίδα της, ότι το Ταμείο Clarion είναι μια οργάνωση που συνδέεται με τη δεξιά πτέρυγα του Ισραήλ και της Αμερικής, που κάνει και διανέμει στα μέλη της τα αμφιλεγόμενα ντοκιμαντέρ για τη λεγόμενη απειλή από το Ισλάμ.
Ιδρύθηκε από τον συντηρητικό Ισραηλινό ραβίνο Ραφαήλ Shore το 2006.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Clarion περιλαμβάνει μερικούς νεο-συντηρητικούς και πολεμοχαρείς πολιτικούς, όπως ο Frank J. Gaffney ο νεώτερος, ένας πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου για την Πολιτική Ασφαλείας Daniel Pipes!!!, ο διευθυντής του Φόρουμ για τη Μέση Ανατολή  Μ. Zuhdi Jasser!!!, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Αμερικανικού Ισλαμικού Φόρουμ για τη Δημοκρατία (AIFD)!!! Clare M. Lopez, ένας πρώην πράκτορας της CIA και Senior Fellow στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας!!! ο Harold Rhode, ο πρώην ειδικός ξένων υποθέσεων στο Πεντάγωνο!!! Ilan Σαρόν, ο εκτελεστικός διευθυντής των Minnesotans κατά της τρομοκρατίας, και ο Sarah Stern, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κληροδοτήματος για την Αλήθεια στη Μέση Ανατολή.
Όλοι αυτοί, μαζί με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συμβάλλουν στην παραγωγή και τη διανομή των αντι-Ισλάμ ταινιών στο Ταμείο Clarion.
Το Ταμείο Clarion επέστησε εκτενώς τη προσοχή των μέσων ενημέρωσης, για την αποδέσμευση του Ιδεοληπτικού ντοκιμαντέρ: “Πόλεμος του Ριζοσπαστικού Ισλάμ εναντίον της Δύσης”,τη τρίτη Τζιχάντ: “Το Όραμα του Ριζοσπαστικού Ισλάμ για την Αμερική”.
Ορισμένοι αναλυτές περιγράφουν το Clarion ως εργαλείο για το Ισραηλινό ακροδεξιό κόμμα Λικούντ.
Οι εκθέσεις δείχνουν την ισραηλινή ομάδα Aish Χα Τορά να υποστήριξε την παραγωγή, εμπορία και διανομή του προπαγανδιστικού ντοκιμαντέρ: “Πόλεμος του Ριζοσπαστικού Ισλάμ εναντίον της Δύσης”.
Το Ταμείο Clarion έχει επίσης συμμετάσχει άμεσα στις πολιτικές εκστρατείες (σε Αμερική και Ισραήλ).

ΠΗΓΗ:  http://www.rebelnews.org/politics/us/688705-us-israeli-group-makes-anti-islam-films
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

1 Comment

Απάντηση