ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ   — Γιατί δεν αρνείσαι να συμπράξεις σ αυτό το έγκλημα αρχιεπίσκοπε??? Τώρα ξέρεις πως ένα τσούρμο υποκριτές θα σου φιλήσουν υποκριτικά το χέρι και θα κουρσέψουν την ευλογία σου, για να την μετατρέψουν αμέσως μετά σε γκιλοτίνα με θύμα τον ίδιο το λαό σου. Πως θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό??? Πολύ δε περισσότερο τώρα που δε μπορείς πλέον να ισχυριστείς ότι δεν ήξερες…

   — του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

   — Πέντε χρόνια ορκίζεις καλοντυμένες φιγούρες αρχιεπίσκοπε. Κι αυτά τα χρόνια, δεν ήταν χρόνια δικής σου αθωότητας αλλά απόλυτης προσωπικής σου συνενοχής για τον εφιάλτη της κατοχής που σκεπάζει τον τόπο μας.

   — Το χρίσμα αρχιεπίσκοπε, δε σου διατέθηκε για να ευλογείς με τη χάρη του τον όρκο επιόρκων. Η οφειλόμενη τιμή σ αυτό, σημαίνει πρωτίστως ότι με το προσωπικό σου παράδειγμα, αναγορεύεσαι σε μπροστάρης και εμπνευστής του ποιμνίου σου, στη διαδρομή για την κατάκτηση της κοινωνικής και εθνικά αξιοπρεπούς του Επαγγελίας.

  — Στην ιστορία του τόπου μας αρχιεπίσκοπε, υπήρξαν ποιμένες που ήξεραν και να ευλογούν ηγέτες αλλά και να τιμωρούν Εφιάλτες που προσέβαλαν τον όρκο τους και ατίμασαν το λαό τους. Εσύ ποιού απ αυτούς τους ποιμένες φαντάζεσαι ότι μπορείς να θεωρείσαι συνεχιστής???

  — Σήκωσες το χέρι σου να ευλογήσεις τη συμμορία του Καστελλόριζου αρχιεπίσκοπε, κι αυτή χρησιμοποίησε το χέρι σου για να μαχαιρώσει πισώπλατα το λαό σου. Πως αντέδρασες???

  — Το ξανασήκωσες Ιερώνυμε, για να μοιράσεις και πάλι ευλογία στη συγκυβέρνηση των δοτών. Μπορεί να μην ευθύνεσαι που δεν προέβλεψες τις Εφιαλτικές διαθέσεις της, αλλά και όταν πια είδες πόσο αδίστακτοι ήταν οι σφετεριστές της ευλογίας σου, εσύ και πάλι έμεινες σιωπηλός. Γιατί σιώπησες???

  — Σε κάλεσε και τρίτη φορά η συγκυβέρνηση του δηλωσία να ευλογήσεις το ελεεινό συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους δυνάστες της χώρας. Το ήξερες, ήξερες κάτω από ποια κουρελόχαρτα έβαλαν τη φτηνή και εθνικά αναξιοπρεπή τους υπογραφή, και όμως πάλι με το πετραχήλι στο λαιμό σύρθηκες να ευλογήσεις. Τι ευλόγησες???

Ποιος ποιμενάρχης και στο όνομα ποιού Θεού δικαιούται να ευλογεί τους δολοφόνους του λαού του???

Από κει και πέρα ξεκινά πια ο κατήφορός της μεγάλης σου συνενοχής και ήταν εκούσιος αρχιεπίσκοπε. Και γιατί ήξερες πολύ καλά τι έκανες. Και γιατί συνέχισες να παραμένεις άφωνος και άβουλος θεατής απέναντι στο έγκλημα που συντελείται. Γιατί???

Οσονούπω, ο ίδιος πρωθυπουργός, ανακατεύοντας μια αηδιαστική σούπα δοτών και προθύμων, προσκυνημένων και άθλια συναλλασσόμενων, θα σε ξαναφωνάξει να ευλογήσεις και να ορκίσεις σε έναν όρκο που ξέρεις και ξέρουμε προκαταβολικά ότι δεν πρόκειται να τηρηθεί.

Ποιος Θεός όμως σου έδωσε την αρμοδιότητα να κακομεταχειρίζεσαι το χάρισμα που σου εμπιστεύθηκε αρχιεπίσκοπε???

Ποιος Θεός θέλει να βλέπει στο ρόλο του συνενόχου τον εκπρόσωπό του επί Γης, να ευλογεί τους δολοφόνους του λαού του και να ορκίζει αμετανόητους ψεύτες και καταπατητές του όρκου του???

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 5Γιατί δεν αρνείσαι να συμπράξεις σ αυτό το έγκλημα αρχιεπίσκοπε??? Τώρα ξέρεις πως ένα τσούρμο υποκριτές θα σου φιλήσουν το χέρι και θα πάρουν την ευλογία σου, για να την μετατρέψουν αμέσως μετά σε γκιλοτίνα με θύμα τον ίδιο το λαό σου. Πως θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό??? Πολύ δε περισσότερο τώρα που δε μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν ήξερες…

Γιατί αφού δεν έχεις τα κότσια ή τη βούληση να μπεις μπροστά, δεν αρνείσαι τουλάχιστον να είσαι εσύ η μαύρη φιγούρα που θα νομιμοποιήσει ενώπιον του Θεού το έργο βεβαιωμένων επιόρκων???

Γιατί δεν παίρνεις – έστω και την ύστατη στιγμή – τη μεγάλη απόφαση, να αρνηθείς να ορκίσεις εσύ μια παρέα άβουλων και επικίνδυνων, και να αναγορευτείς έτσι – έστω και σιωπηλά – σε εμπνευστή ενός λαού που περιμένει πολλά από σένα???

Γιατί αρχιεπίσκοπε δεν αποφασίζεις έστω και την ύστατη στιγμή να μετατρέψεις σε φάρο ανάτασης τη σκοτεινή σου φιγούρα, και επιμένεις να την καταστήσεις συνένοχο σε ένα έγκλημα εθνικό???

Για δες τι κάνουν οι παπάδες στη Συρία αρχιεπίσκοπε για να μη προδώσουν το ποίμνιο που τους εμπιστεύεται, και αναλογίσου τι κάνεις εσύ…

Για δες τι κάνουν οι παπάδες αρχιεπίσκοπε εκεί που ακόμη και σήμερα δικάζονται, παλουκώνονται και κρεμιούνται οι χριστιανοί, και αναλογίσου ποιά είναι η δική σου η στάση…

Αυτοί οι παπάδες δολοφονούνται αρχιεπίσκοπε. Εσύ τι ρισκάρεις να χάσεις εκτός από την “εύνοια” των λαομίσητων που σε χρησιμοποιούν??? 

Για συμβουλέψου λοιπόν γι ακόμη μια φορά αυτόν που σου εμπιστεύτηκε τη χάρη του για να τη χρησιμοποιείς σύμφωνα με το θέλημα του και όχι να την απαξιώνεις ορκίζοντας επιόρκους…

Και τότε αποφάσισε αρχιεπίσκοπε… 

Αν την ημέρα που θα σε φωνάξει ο δυνάστης που εξαπάτησε και το Θεό, και εσένα, και το λαό σου, αν θα είσαι εσύ που θα πάρεις και πάλι στα χέρια σου το πετραχήλι για να ξαναορκίσεις μια ομάδα αδίστακτων, ή αν θα είσαι εσύ ο ποιμένας που θα σηκώσει ψηλά τη σημαία της εθνικής και θρησκευτικής υπερηφάνειας.

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση