ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ και ΕΛΕΝΗ 1   — Αλήθεια για τα ποσά των εγγυήσεων υπάρχει τιμοκατάλογος;
Πως γίνεται σε άλλους να επιβάλλονται κατοσταριές χιλιάδες και σ’ άλλους ψίχουλα;
— Υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς να το γνωρίζει κανείς ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να απολογηθεί.

  — Μετά την απολογία του στον αεροπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος και του επεβλήθη μικρή εγγύηση, σε σχέση με τα ποσά που ακούμε τον τελευταίο καιρό, μόλις 30.000 ευρώ.

  — Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,του οποίου η απολογία κράτησε περίπου 2 ώρες και κατέθεσε υπόμνημα 60 σελίδων ενώ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή.
Ομόφωνα πέρα από την εγγύηση των 30.000 ευρώ επεβλήθη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η υποχρεωτική εμφάνισή του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

  — Ο κ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου, αλλά και για ένα πλημμέλημα εκείνο της παράβασης καθήκοντος για τους χειρισμούς του στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
   — Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει σβήσει από τη λίστα, τα ονόματα των συγγενικών του αυτών προσώπων.
Μετα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναμένεται να απολογηθούν οι συγγενείς του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης, των οποίων καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν από την αρχική λίστα, καθώς και ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του, Μαρίνας.

  — Τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που του αποδίδονται.
Αναρτήθηκε από zeidoron dtsoukas

Απάντηση