ΑΚΕΛ 1  – ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΗΔΕΝ — Έρχονται ανακατατάξεις στο ΑΚΕΛ

  • Ποιους δύο λόγους εντόπισε το ΑΚΕΛ για την πτώση των ποσοστών
  • Γιατί χαρακτήρισε στελέχη «αχάριστα»
  • Για ποια στελέχη λέχθηκε ότι «πλούτισαν στις πλάτες του κόμματος»
  • Σε ποια πρόσωπα έδωσε τα εύσημα και ποια ομάδα παραγκώνισε

  — Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΓΓΑΡΗ
  — Η μεγάλη μείωση ποσοστών που υπέστη το ΑΚΕΛ στις ευρωεκλογές φαίνεται να προκαλεί ριζικές ανακατατάξεις, με την ηγεσία της «Εζεκία Παπαϊωάννου» να προχωρεί το επόμενο διάστημα με ορίζοντα το Παγκύπριο Συνέδριο σε αναδόμηση της οργανωτικής κυρίως δομής του κόμματος και όχι μόνο.

  — Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΑΚΕΛ μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων ευρωεκλογών, κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα που οδήγησαν στην συρρίκνωση των ποσοστών ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια.

  — Η αιτία και οι αίτιοι της πτώσης

Η κύρια αιτία όπως εκτιμάται από την ηγεσία, δεν έχει να κάνει με την διακυβέρνηση Χριστόφια, καθώς εσωκομματικά κρίνεται ως επιτυχημένη. Όπως πιστεύουν στο ΑΚΕΛ, η κύρια αιτία για την συρρίκνωση των ποσοστών οφείλεται στην πολεμική που δέχθηκε η διακυβέρνηση Χριστόφια από τον ΔΗΣΥ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία εργολαβικά, όπως χαρακτηρίζουν στο ΑΚΕΛ, πολέμησαν την φιλολαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Η πολεμική αυτή, όπως εκτιμάται από το ΑΚΕΛ, δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από το ίδιο το κόμμα, καθώς στελέχη που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή και είχαν την ευθύνη να προστατέψουν το κόμμα από τα εχθρικά πυρά δεν ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά.

  — Ευθύνες αλλά και εύσημα

Μάλιστα επιρρίπτονται ευθύνες στο οργανωτικό του κόμματος, κυρίως στις οργανώσεις βάσεις, ενώ αποδόθηκαν εύσημα σε συγκεκριμένα επώνυμα στελέχη και αξιωματούχους, όπως οι Στέφανος Στεφάνου, Γιώργος Λουκαίδης, Νεοκλής Συλικιώτης, Χρήστος Χριστοφίδης, Γιώργος Γεωργίου βουλευτής Λάρνακας, οι οποίοι όπως λέχθηκε, έδωσαν μάχες χωρίς στηρίγματα και βοήθεια.

AKEL KENTRIKI 2 site

Παράλληλα εκφράστηκαν επικρίσεις εναντίον στελεχών και αξιωματούχων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι επεδείκνυαν προκλητική αδιαφορία και αυτο-απομονώνονταν σκόπιμα, επικαλούμενοι ότι αυτό ήταν επιλογή της ηγεσίας επειδή δεν θεωρούνταν της «αυλής».

Κατηγορήθηκαν επίσης για αχαριστία, άτομα τα οποία, όπως λέχθηκε, ενώ ευεργετήθηκαν από το κόμμα τόσο στην πολιτική όσο και στην επαγγελματική τους ανέλιξη, όταν τους χρειάστηκε «εξαφανίστηκαν». Μάλιστα έγινε λόγος ότι κάποιοι από αυτούς δεν πήγαν ούτε στην κάλπη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές σε σύσκεψη αμέσως μετά τις εκλογές, αναφέρθηκαν και ονόματα κυρίως πρώην βουλευτών, για τα οποία έγινε λόγος ότι «πλούτισαν εκμεταλλευόμενα το κόμμα».

  — Οργανωτική Δομή και Βουλευτικές το  ’16

Πάντως στα παρασκήνια της «Εζεκία Παπαϊωάννου» συζητείται έντονα η πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές από θέσεις κλειδιά, κυρίως του οργανωτικού αλλά και έμμισθου προσωπικού τα οποία παλαιότερα αποτελούσαν την ομάδα σχεδιασμού της πολιτικής του κόμματος.

Η νέα ηγεσία στοχεύει να τοποθετήσει σε όλες τις έμμισθες θέσεις κλειδιά, άτομα προερχόμενα από το δικό της περιβάλλον ώστε να μπορεί να ελέγχει όλη την δομή του κόμματος.

Παράλληλα σχεδιάζει και προετοιμάζει την προώθηση για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, συγκεκριμένα άτομα που να είναι ελεγχόμενα και πειθαρχημένα σε όλες τις αποφάσεις της ηγεσίας.

  — Υπό δυσμένεια τα άτομα Κατσουρίδη

Υπό δυσμένεια φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί στελέχη τα οποία ανήκαν στο στενό περιβάλλον του πρώην Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ανήρ του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος να σημειωθεί ότι από την ημέρα που παραιτήθηκε από τα αξιώματα που κατείχε για δεκαετίες έφυγε από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της «Εζεκία Παπαϊωάννου» μετακομίζοντας σε νέα ιδιωτικά γραφεία.
ΤΠ/ΠΔ

ΠΗΓΗ:  onlycy.com

Απάντηση