ΤΟΥΡΚΙΑ -ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ -ΤΑΝΚ  — Και η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης είναι στα σχέδια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Taraf» η οποία επικαλείται μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στις οποίες φέρονται να λένε «Ίνσαλλαχ θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη»…

  — Η εφημερίδα «Taraf» αναφέρει ότι η οργάνωση ISIL, η οποία κρατάει ομήρους 49 μέλη του τουρκικού προξενείου της Μουσούλης για δεύτερη βδομάδα, μετά την Συρία και το Ιράκ κήρυξε σταυροφορία και εναντίον της Τουρκίας.

  — Τα σχέδια της ισλαμικής οργάνωσης με την οποία το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατηγορείται ότι συνεργάστηκε εναντίον του καθεστώτος Άσσαντ, αποκαλύφθηκαν -σύμφωνα πάντα με την «Taraf»- κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον της στο Βαν και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας τον περασμένο Ιανουάριο.

  — Κατά την επιχείρηση είχαν βρεθεί σχετικά έγγραφα αλλά και μαγνητοσκοπημένο υλικό. «Μετά την άλωση της Συρίας σειρά έχει η Τουρκία. Θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη Ίνσαλλαχ», φέρεται να λέει σε ένα από τα βίντεο τα οποία κατασχέθηκαν ο εκ των ηγετών της οργάνωσης, Χαλίς Μπαγιαντζούκ.
 
  — Σύμφωνα με την εφημερίδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, η οργάνωση επιλέγει τις χώρες στις οποίες παρατηρείται κενό εξουσίας και αποφασίζει την κήρυξη σταυροφορίας εναντίον τους. Στη συνέχεια αποστέλλονται ένοπλες ομάδες στη χώρα αυτή.
 
  — Μέχρι σήμερα η οργάνωση έχει κηρύξει σταυροφορίες εναντίον του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, του Ιράκ, της Συρίας, της Σομαλίας, της Υεμένης και του Σουδάν.
 
  — Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναχωρώντας για τη Βιέννη δήλωσε ότι «τα γεγονότα στην Μουσούλη έχουν μετατραπεί σε πόλεμο δογμάτων. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να σκοτώνει έναν άλλο μουσουλμάνο λέγοντας Allahuekber (Ο Αλλά είναι ο πιο μεγάλος). Η προτεραιότητά μας είναι να επιστρέψουν στη χώρας μας οι 80 συμπατριώτες μας», είπε.
 
  — Εκτός από τα μέλη του προξενείου της Τουρκίας στην Μουσούλη όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται και 31 Τούρκοι οδηγοί φορτηγών.
 
  — Πάντως ο Ερντογάν δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι έχουν απαχθεί άλλοι 15 Τούρκοι από την ισλαμική οργάνωση. «Δεν είναι βέβαιο ότι έχουν απαχθεί. Είχαμε σύσκεψη γι αυτό το θέμα χθες το βράδυ. Υπήρξε πληροφορία ότι δεν είναι αλήθεια. Εμείς ασφαλώς παρακολουθούμε από πολύ κοντά. Χθες μια αντιπροσωπεία μου ήταν στο Βόρειο Ιράκ. Πήρα και από εκεί πληροφορίες. Είχαν επαφές και γύρισαν αργά το βράδυ», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης η αντιπροσωπεία στην οποία αναφέρεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου.
 

Απάντηση