ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ -ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΣ  — Ως ένας κοινός πολιτικός προβοκάτορας, που παρέχει απλόχερα υπηρεσίες στην παραπαίουσα συγκυβέρνηση, αναδεικνύεται ο επικεφαλής του Ποταμιού  Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος υπονομεύει ανοικτά πλέον οποιαδήποτε κίνηση για υπέρβαση της σκληρής πολιτικής του μνημονίου.

  — Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το πρωϊ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, έσπευσε να δώσει χείρας βοηθείας στην συγκυβέρνηση, σε δύο κεφαλαιώδη ζητήματα τα οποία θα κρίνουν εν πολλοίς την παραμονής της στην εξουσία.

  — Το πρώτο ήταν το θέμα της ΔΕΗ για την οποία τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ιδιωτικοποίησής της, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μπουν ιδιώτες στον τομέα της ενέργειας και παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τα διαπιστευτήριά του στα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία επιθυμούν να κερδοσκοπήσουν μέσω του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας για ένα κομμάτι ψωμί.
  — Το δεύτερο ήταν η προτροπή του να επιτευχθεί συναίνεση στο θέμα της εκλογής του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί στις κάλπες, αν και κάτι τέτοιο όπως υποστήριξε, θα ήταν προς το συμφέρον του Ποταμιού, το οποίο εμφανίζει εκλογική δυναμική.
  — Κι όλα αυτά παρότι το Ποτάμι δεν διατηρεί κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και παραμένει άγνωστο – προς το παρόν τουλάχιστον -, τι στάση θα τηρήσουν  οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος, τα πολιτικά…ρετάλια του συστήματος και οι γυρολόγοι του Κοινοβουλίου, που παραβρέθηκαν στο συνέδριο του Ποταμιού, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του κ. Θεοδωράκη. «Μαζί θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο Ψαριανός, ο χαρακτήρισε τη χώρα «ευρωπαική σομαλία» και «κατσαπλιαδιστάν», ενώ ο  Τατσόπουλος υποστήριξε πως «στην πραγματικότητα αυτό που θέλουμε και σ’ αυτό που το Ποτάμι μπορεί να είναι ο αυριανός ρυθμιστής με τη δικιά του κοινοβουλευτική παρουσία, είναι η μεγάλη συμμαχία, εκείνη που θα εκφράζει το 51% και όχι το 30% του ελληνικού λαού».
  — Ερώτημα: Κατόπιν της προτροπής του κ. Θεοδωράκη  που δίνει εξετάσεις υποταγής στο επικυρίαρχο πολιτικό σύστημα, θα μπουν στην λίστα της αποστασίας που ετοιμάζουν οι Αντ. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος, ώστε να εξασφαλίσουν τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών που τους χρειάζονται για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας;
  — Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως  Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να αγκαλιάσει τον  Στ. Θεοδωράκη, κάνονας άνοιγμα προς Το Ποτάμι, για το οποίο, όπως υποστήριξε, «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις επιλογές του ελληνικού λαού» και το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του νέου σχήματος στις ευρωεκλογές.
  — Ο Βενιζέλος επισήμανε με νόημα πως Το Ποτάμι δεν έχει αποσαφηνίσει τον προγραμματικό του λόγο και την ταυτότητά του, όμως σημείωσε ότι πρέπει να καταγραφεί η απαρχή μιας δημοκρατικής οργάνωσης και συλλογικότητας, η απόφαση του να ενταχθεί στην Κ.Ο. των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – «αυτό είναι καλοδεχούμενο» – και η θέση του υπέρ τη ανάγκης συναινετικής εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι μάσκες, λοιπόν, πέφτουν
www.hitandrun.gr
  — Το ποτάμι,αφού κάψανε τη ΔΗΜΑΡ, θα παίξει το βρώμικο ρόλο της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει τις αναλύσεις και την εσωστρέφεια και να ξεχυθεί στον απλό πολίτη χωρίς διακρίσεις. Δεν έχουμε χρόνο ούτε μας περισσεύει υπομονή.
Μέσω “anemosantistasis
Αναρτήθηκε από  sibilla

Απάντηση