ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ -ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  — Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ  —

Αυτά τα γερμανοτσογλάνια κόπτονται για τον τουρισμό… Όσο για τη δικαιοσύνη… Αυτή στέκεται στο ύψος της…

  — Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, από το αεροδρόμιο του νησιου, Γιώργος Τσερεμής κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, δυσφημίζοντας τον ελληνικό τουρισμό… Δείτε και φρίξτε…


  — Το αεροδρόμιο τείνει να μετατραπεί σε χωματερή και οι ταξιδιώτες καλούνται να συνυπάρξουν με τα σκουπίδια που έχουν καταλάβει τους χώρους αναμονής και check-in.
— «Υπήρξε διαγωνισμός για την επιλογή νέου εργολάβου καθαριότητας μέσα στο καλοκαίρι. Και μέχρι να ολοκληρωθεί το μεταβατικό διάστημα δημιουργήθηκε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο αεροδρόμιο μεσούσης της τουριστικής περιόδου» σημειώνει ο κ. Τσερεμής.


— H ΥΠΑ δίνει πάντως διαφορετική εκδοχή κατηγορώντας τον προηγούμενο εργολάβο ότι εσκεμμένα άφησε να δημιουργηθεί αυτή η εικόνα κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και ότι από την 1η Ιουλίου οι χώροι του αεροδρομίου είναι καθαροί. Ο αερολιμενάρχης -που υπάγεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας- αποφάσισε να αναθέσει σε νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών καθαριότητας την διαχείριση των απορριμμάτων.
  — Την ίδια στιγμή, το σχήμα, που μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων, παραμένει απλήρωτο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Και γι’ αυτό αριθμός καθαριστριών είχε προχωρήσει, πριν από μερικές ημέρες, σε επίσχεση εργασίας.
— Δεν είναι η πρώτη φορά που το αεροδρόμιο μετατρέπεται σε χωματερή, καθώς αντίστοιχες εικόνες ντροπής είχαν επαναληφθεί πριν από μερικές εβδομάδες.

Απάντηση