ΑΡΙΣΤΕΡΑ -Γ ΣΑΛΕΜΗΣ  — Του Γιώργου Μιλτ. Σαλεμή

Σάββατο πρωί, ανήμερα του προφήτου Ηλιού, του Θεσβίτου. Στο διαδίκτυο “τσίμπησα” μια παλιά επιφυλλίδα του Χ. Γιανναρά με θέμα “Ποιος ο “αριστερός” σήμερα”
Ήταν ένα κείμενο του 2009. Το πόσο γέλασα δεν περιγράφεται! Διασκέδασα τόσο πολύ, που το ήπαρ μου ανετάχθη! “Έκανα καινούργιο συκώτι” που λένε. Όταν όμως σοβάρεψα, έθεσα στον εαυτό μου το εξής ερώτημα:
Γιατί όλος αυτός ο κόσμος “σκοτώνεται” για την Αριστερά; Γιατί όλος αυτός ο κόσμος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πολεμώντας ή συμμαχώντας μαζί της, έχει ως σημείο αναφοράς την Αριστερά; Από τον εν λόγω κρονόληρο, ορκισμένο εχθρό της αριστεράς, που όταν δεν ζητά να τεθεί εκτός νόμου, η Αριστερά, μας κάνει μαθήματα για το ποιος είναι ο “πραγματικός” αριστερός. Μέχρι κάτι τυπάκια σαν τον Αλέξη Μητρόπουλο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν η Αριστερά είναι πια ένα είδος σπα για τα τσαλακωμένα πολιτικά μούτρα “συνταξιούχων” εργατολόγων ή ένα είδος φίτνες για τα μπατάλικα ποίτικά corpora (σώματα) ανερχόμενων “εισαγγελέων.
Δεν είναι όμως μόνο τα σούργελα που χαριεντίζονται με την Αριστερά… Δυστυχώς, δεν χαριεντίζονται μόνο, αλλά και ασελγούν σε βάρος της. Είναι και άλλοι άνθρωποι, με άλλη μάλιστα ιστορία, μακριά ίσως από την Αριστερά, οι οποίοι, όταν τίθενται ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, αγωνιστικότητας, ηρωισμού και θυσιών, ανιδιοτέλειας, “διαμαρτύρονται” κατά κάποιον τρόπο, γιατί δεν τους περιλαμβάνουν κι΄ εκείνους στους Αρισστερούς. Από όλους δηλαδή, εχθρούς και φίλους, συνομολογείται πως η Αριστερά έχει κάτι, φέρνει κάτι, που είναι πολύτιμο, που είναι ζηλευτό, επιθυμητό, που θα ήταν τιμή μας να το έχουμε και να το φέρνουμε όλοι!!!
— Τώρα όμως παρά ποτέ, τίθεται και το τρομερό ερώτημα στον καθένα Αριστερό ξεχωριστά και σε όλη την Αριστερά συνολικά:
— Όταν ο κάθε πολίτης θέλει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να γίνει Αριστερός, ο Αριστερός τι θέλει να γίνει;;;
Σε αυτό το οντολογικό ερώτημα του Αριστερού και της Αριστεράς θα προσπαθήσω ν΄ απαντήσω, όσο το δυνατόν πιο σταράτα, όσο το δυνατόν πιο “προγραμματικά” στο δεύτερο μέρος του παρόντος. Σαν ένα είδος μανιφέστου του Αριστερού, που παρίσταται στην κηδεία της… “Αριστεράς”  ….Δεύτε τελευταίον ασπασμόν…!
— Εν τω μεταξύ, στο πρώτο μέρος, θα ασχοληθώ με την ουσία της Αριστεράς, θέτοντας τα εξής οντολογικά ερωτήματα: …. …. …. …. ….

=== Αυτή είναι η πρώτη σελίδα του εμπεριστατωμένου πονήματος του Γιώργου Μιλτ. Σαλεμή για την “Αριστερά” και σας προτρέπω να διαβάσετε και τις υπόλοιπες σελίδες (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ) που επισυνάπτω, για να διαπιστώσετε ότι το διαδίκτυο, δεν κουβαλά μόνο σκουπίδια….

Απάντηση