ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ  — Ο καταζητούμενος Αλβανός Κοσοβάρος ισλαμοφασίστας Burim Ballazhi, συνελήφθη από τις ομάδες των ειδικών δράσεων στα Τίρανα, κατηγορούμενος για την στρατολόγηση τζιχαντιστών, τους οποίους έστελνε ως μισθοφόρους εισβολείς στη Συρία και ήδη παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Κοσσυφοπεδίου.

   — Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από πηγές του “A1Report” σύμφωνα με τις οποίες, ο Ballazhi είναι μέλος της συμμορίας, που στρατολογούσε Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου φανατικούς Μουσουλμάνους, για να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατικών οργανώσεων “Jaba al-Nusrat” και “ISIS” στον “εμφύλιο” πόλεμο στην Συρία.

   — Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δραστηριότητα του Burim Ballazhi, απλωνόταν σε όλο το Κοσσυφοπέδιο και οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου διενεργούσε από καιρό έρευνα εναντίον του. Ο Ballazhi συνεληφθη στα Τίρανα, την ίδια μέρα, που η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε τους Ιλίρ Μπερίσα, Sedat Topojan και Jetemir Kyçyku για την ίδια υπόθεση ισλαμικής τρομοκρατίας. Οι Μπερίσα, Kyçyku, και Topojan είναι υπό κράτηση από τις 27η Ιουνίου και το δικαστήριο της Πρίστινα όρισε 30 ημέρες προφυλάκισης, μέχρι να απολογηθούν γι ‘αυτό.

Burim Ballazhi -ΑΛΒΑΝΟΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ   — Είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τη Συρία για να πολεμήσουν εναντίον της ως μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι τρεις επέστρεψαν στο Κοσσυφοπέδιο πριν από λίγες εβδομάδες, και ανήκουν σε μια ομάδα ισλαμοφασιστών από την περιοχή Kacaniku.

   — Η αστυνομία, σύμφωνα με το ένταλμα της EULEX και του βασικού Δικαστηρίου Ferizaj, έχει διενεργήσει ελέγχους σε δύο περιοχές, στο Kaēanik και Elez Han, όπου ελέγχουν τα σπίτια και τα κτίρια των τριών υπόπτων, την δράση των οποίων στασσμάτησε και ήδη τους κρατεί μέχρι να δικαστούν.

  — Η ομάδα στρατολόγων ισλαμοφασιστών της Αλβανίας, που συμμετείχε στον πόλεμο κατά της Συρίας στο πλευρό της τζιχάντ, χτυπήθηκε πριν από μερικούς μήνες, σε μια επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη 90 υπόπτων, που κατηγορούνται για τη μετακίνησή τους στη Συρία, προκειμένου να συμμετάσχουν στον εκεί “εμφύλιο πόλεμο.”

ΠΗΓΗ:  shekulli.com.al

ΑΠΟΔΟΣΗ: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση