ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Δράσεις Ιουνίου 2014

8 Ιουλίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  — Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα ο Ιούνιος ήταν ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα σε πολλά επίπεδα.

  — Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, ενημερωθείτε και ζήστε ό,τι καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Για τα χιλιάδες παιδιά που συνεχίζουν να έχουν την ανάγκη μας

  — ΣΤΗΡΙΞΕ σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

  — «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διανύει μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, γεγονός που αποτυπώνεται έντονα και στα οικονομικά του αποτελέσματα.

— Τα τρία τελευταία χρόνια χάρη στη δική σας υποστήριξη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τριπλασίασε τον αριθμό των παιδιών που καλύπτει μέσα από την πολυδιάστατη πανελλαδική του δράση – 23.202 παιδιά το 2011, 63.299 παιδιά το 2013. Σήμερα, κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών που διαθέτει ο Οργανισμός και καθημερινή αγωνία μας η κάλυψη ακόμη περισσότερων παιδιών και οικογενειών που απευθύνονται στο «Χαμόγελο».

Στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας «Για τα χιλιάδες παιδιά που συνεχίζουν να έχουν την ανάγκη μας ΣΤΗΡΙΞΕ σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χρειαζόμαστε μαζί μας όσους περισσότερους υποστηρικτές και φίλους προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο για την ανάγκη ενίσχυσης του οργανισμού.

Δείτε την νέα μας καμπάνιαεδώ.

Ολοκληρώθηκε το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού:
H Ευρώπη έχει ανάγκη μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής

Με μεγάλη επιτυχία, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ολοκληρώθηκε το 1o Επιστημονικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του σχολικού εκφοβισμού που διοργανώθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις 11 & 12 Ιουνίου, με τίτλο «Το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό και διαδικτυακό περιβάλλον: Με το βλέμμα στην Ευρώπη», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε και τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Daphne III.

— «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του σχολικού εκφοβισμού, ένωσε τις δυνάμεις του με 16 σημαντικούς οργανισμούς από 12 χώρες της Ευρώπης, διοργανώνοντας το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 400 επαγγελματίες  μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι φορέων, εθνικών και διεθνών οργανισμών, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι, ψυχολόγοι και διακεκριμένοι Έλληνες κι Ευρωπαίοι επιστήμονες που συνέβαλλαν στο συνέδριο με εισηγήσεις, ανακοινώσεις αλλά και βιωματικά εργαστήρια.

Διαβάστε περισσότεραεδώ.

  — Η Ευρώπη αποκτά το πρώτο Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με πρωτοβουλία από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αθήνα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με 16 οργανισμούς από 12 ευρωπαϊκά κράτη υπέγραψαν το καταστατικό ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού σε μια προσπάθεια να προωθηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική κατά του bullying σε όλη την Ευρώπη.
Τα μέλη του Δικτύου ομόφωνα εξέλεξαν ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίουτον Πρόεδρο του ελληνικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να υλοποιήσει τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  — Ευρωπαϊκή Συνάντηση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Missing Children Europe
«Όταν κάθε λεπτό μετράει»!

Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» -για μια ακόμη χρονιά- και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και θύματα Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης παιδιά, Missing Children Europe (MCE) συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, την Ευρωπαϊκή Συνάντηση «Όταν κάθε λεπτό μετράει», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Συνάντησης ήταν αφενός να σταλεί ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στους γονείς εκείνους που τα παιδιά τους έχουν εξαφανιστεί και αφετέρου, η ευαισθητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να αναλάβουν από κοινού δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Διαβάστε περισσότεραεδώ.

  — Καλοκαιρινά bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

Και φέτος το καλοκαίρι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί τους φίλους και υποστηρικτές του να επισκεφτούν τα καλοκαιρινά bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξει το έργο του.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα των δράσεων του Οργανισμού καθώς και να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών, πάντα σε προσιτές τιμές.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμαεδώ.

Και αν δεν καταφέρετε να βρεθείτε σε κάποιο από τα παζάρια, μπορείτε να βρείτε τα είδη του Οργανισμού στο e-shop

«Σας ευχαριστούμε, οικογένεια της Lidl»!

Tο Σπίτι μας στον Φοίνικα ντύθηκε στα γιορτινά του!! Όμορφες μυρωδιές, πολλά καλούδια, ρούχα γιορτινά, λουλούδια, μουσικές και χαμόγελα παντού!!

Με αυτόν τον τρόπο θελήσαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την οικογένεια της LIDL HELLAS για την αμέριστη και συγκινητική στήριξη που προσφέρει στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να μπορεί να συνεχίζει το έργο του προς όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν παρά να βραβεύσουμε έναν τόσο σημαντικό υποστηρικτή της προσπάθειας μας! Και αποφασίσαμε να τους προσκαλέσουμε όλους στο Σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη για να έχουμε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσουμε και από κοντά! Οι καλεσμένοι μας πολλοί, επίσημοι και εκλεκτοί! Και η γιορτή ξεκινά!

Διαβάστε περισσότεραεδώ.

1.988 παιδιά εξετάστηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της δράσης Προληπτικής Ιατρικής του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERSYC

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση προληπτικής ιατρικής που υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERSYC με τίτλο: «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργιες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών» σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και τον Δήμο Παγγαίου, από τις 28 Απριλίου έως και τις 13 Ιουνίου 2014.

Ο απολογισμός των αποτελεσμάτων της δράσης προληπτικής ιατρικής παρουσιάστηκε στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου  στην  αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Η δράση της προληπτικής ιατρικής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς οι στόχοι που είχαν ορισθεί (εξέταση σε συνολικά 1.500-1.800 παιδιά) ξεπεράσθηκαν σε μεγάλο ποσοστό. Σε 31 μέρες εφαρμογής του προγράμματος εξετάστηκαν 1.988 παιδιά, κυρίως μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων Καβάλας και Παγγαίου ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 7.579 εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότεραεδώ.

Για 14η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε τη δράση
«Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 14η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στην παραλία της Κυλλήνης στις 28 Μαΐου και στον Υγροβιότοπο Βουρκαρίου στα Μέγαρα Αττικής στις 29 Μαΐου, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντικών Οργανώσεων.

Η δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Legambiente» στην οποία λαμβάνουν μέρος φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας  να καθαρίσουν κάποιες ακτές, πάρκα ή άλση ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.

Διαβάστε περισσότεραεδώ.

1 Comment

  • Ο/Η stergdoc λέει:

    Ισως εχει πεσει πολυ “δημοσιουπαλληληκι” στο προσωπικο.Οταν πριν 3 περιπου χρονια αποφασισα να χαρισω στο χαμογελο 10 μεγαλες κουτες (ασηκωτες) με βιβλια/παραμυθια/παιχνιδια αριστα και ακριβα με τα οποια μεγαλωσε το παιδι μου,βρηκα πολυ αραληκι απο αυτους και σαν να βαριοτανε να παραλαβουν γιατι ητανε Σαββατο.τελικα τα χαρισα στο SOS στην Βαρη με παρουσια του παιδιου μου που ηρθε απο το εξωτερικο και αισθανθηκε μεγαλη χαρα για την δωρεα που εκανε.

Απάντηση